Μετά την εμφατική του νίκη κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο, ο Παναθηναϊκός στρέφει το βλέμμα του στην δυνατή αναμέτρηση που ακολουθεί με τη Ζάλγκιρις στο Κάουνας για την 25η αγωνιστική της Euroleague. Το "τριφύλλι" δεν θα έχει για ένα ακόμη ματς στη διάθεση του τον Κώστα Σλούκα τη στιγμή που ο Εργκίν Αταμάν ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του πως πρώτα προέχουν τα playoffs και μετά ο στόχος του Final Four για την ομάδα του.

Eκτός από το ματς του Παναθηναϊκού με τη Ζάλγκιρις ο Σλούκας

Χωρίς τον Κώστα Σλούκα θα ταξιδέψει ο Παναθηναϊκός στο Κάουνας απέναντι στη Ζάλγκιρις (02/02, 20:00) για την 25η αγωνιστική της Euroleague καθώς ο Έλληνας γκαρντ δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τη θλάση που τον ταλαιπωρεί στον αριστερό του προσαγωγό και έτσι δεν είναι ακόμα σε θέση να αγωνιστεί. Από κει και πέρα, οι "πράσινοι" δεν αντιμετωπίζουν κάποια άλλη απουσία αφού επέστρεψαν και οι Λούκα Βιλντόσα και Όλεγκ Μπαλτσερόφσκι.

"Πρώτα τα playoffs και μετά η τετράδα" ξεκαθάρισε ο Εργκίν Αταμάν

Ο Εργκίν Αταμάν σε δηλώσεις που παραχώρησε ενόψει του εκτός έδρας αγώνα με τη Ζάλγκιρις Κάουνας (02/02, 20:00), χαμήλωσε τους... τόνους αναφορικά με την είσοδο του Παναθηναϊκού στην τετράδα ξεκαθαρίζοντας πως πρώτα απ' όλα στόχος είναι να διασφαλίσει η ομάδα του τη θέση της στα playoffs της διοργάνωσης. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το κλειδί για να πάρει τη νίκη το "τριφύλλι" κόντρα στους Λιθουανούς είναι η επίθεση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αταμάν:

Για το που θα κριθεί η είσοδος στην τετράδα: "Μέχρι το τέλος απομένουν 10 παιχνίδια. Κάποιοι έχουν 6 στην έδρα τους και 4 εκτός, κάποιοι 5-5. Πηγαίνουμε βήμα βήμα. Κάθε παιχνίδι, κάθε νίκη θα είναι σημαντική. Πρώτα θέλουμε να διασφαλίσουμε θέση στα playoffs και μετά να συνεχίσουμε στον στόχο μας, που είναι η τετράδα".

Για τη Ζάλγκιρις: "Έκανε ένα τέλειο παιχνίδι χθες απέναντι στην Εφές. Πήρε μια τεράστια νίκη, σκόραρε 96 πόντους. Είναι προφανές ότι η άμυνα θα είναι το κλειδί. Ειδικά στην έδρα της παίζει πιο επιθετικά, με ταχύτητα, με καλό transition.

Οπότε πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό, να μην κάνουμε πολλά λάθη. Η επίθεση θα είναι το κλειδί για να πάρουμε τη νίκη σε τέτοιου είδους παιχνίδια, ειδικά στην καυτή ατμόσφαιρα του Κάουνας".

Για τα δυνατά σημεία της Ζαλγκίρις: "Δεν είδα το χθεσινό παιχνίδι με την Εφές, θα το τσεκάρω τώρα στο αεροπλάνο. Χθες τέλειωσα μία η ώρα το βράδυ και ήμουν κουρασμένος. Οι συνεργάτες μου έχουν ετοιμάσει το παιχνίδι".

Για την ένταση που βγάζει ο Παναθηναϊκός στην άμυνα: "Το πρόβλημα είναι ότι κάποιες φορές όταν παίζεις εκτός έδρας η άμυνα ξεκινάει από την επίθεση. Αν πάρεις δύσκολα σουτ, εκτός ισορροπίας και τα χάσεις δεν είναι εύκολο να προστατεύσεις την άμυνά σου στο transition. Για μένα είναι κλειδί είναι η επίθεση, να παίξουμε έξυπνα, να ελέγξουμε τον ρυθμό. Αν παίξουμε σετ παιχνίδι δεν θα έχουμε πρόβλημα, πρέπει να προσέξουμε την άμυνά μας στο transition".

"Πρέπει να παίξουμε καλύτερα στην επίθεση στα εκτός έδρας ματς" σχολίασε ο Αταμάν

Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη (79-62) με πειστική εμφάνιση απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο, με τον Εργκίν Αταμάν να εμφανίζεται απόλυτα ευχαριστημένος από την αμυντική λειτουργία της ομάδας του τονίζοντας πως βρίσκεται στο 100% των δυνατοτήτων της στο αμυντικό κομμάτι. Παρ' όλα αυτά, διαφορετική άποψη είχε για το επιθετικό κομμάτι αναφέροντας πως οι "πράσινοι" χρειάζονται βελτίωση στην επίθεση ιδιαίτερα στα εκτός έδρας παιχνίδια.

Οι δηλώσεις του Αταμάν:

"Πήραμε μία πολύ σημαντική νίκη, γιατί πριν από το ματς ξέραμε ότι η Αρμάνι Μιλάνο ήταν ένας επικίνδυνος αντίπαλος από τη στιγμή που έχει και τον Νίκολα Μίροτιτς. Αμυντικά κάναμε το τέλειο ματς σε όλο το σαραντάλεπτο, απέναντι στον Σιλντς, απέναντι στον Νέιπιερ. Ο Γκραντ κι ο Καλαϊτζάκης έπαιξαν σπουδαία άμυνα. Με επιθετικότητα. Είχαμε τον έλεγχο σε όλο το ματς. Οι σκόρερ μας αστόχησαν σε εύκολα και σε ελεύθερα σουτ. Νικήσαμε με διαφορά, γεγονός που δείχνει ότι παίξαμε με χαρακτήρα. Πρέπει να παίξουμε καλύτερα στο επιθετικό κομμάτι στα εκτός έδρας παιχνίδια, αρχής γενομένης από τον αγώνα στο Κάουνας.

Αυτή τη στιγμή έχουμε φτάσει στο 100% των δυνατοτήτων μας στην άμυνα. Στην επίθεση δεν το έχουμε καταφέρει, απόψε μας έλειψε ο Σλούκας σε κάποια σημεία για να πάρει τον έλεγχο της ομάδας. Χρειαζόμαστε βελτίωση στην επίθεση. Είναι σπουδαίο να είσαι στην τετράδα, όμως έχουμε έξι εκτός έδρας παιχνίδια μπροστά μας. Πρέπει να παίξουμε καλύτερη επίθεση. Ο Παπαπέτρου αναρρώνει μετά από τρεις μήνες. Για να βρει ρυθμό στους αγώνες, πρέπει να πάρει χρόνο στο πρωτάθλημα. Όταν θα νιώσουμε ότι είναι στο 100%, θα τον ρίξουμε στο παρκέ. Ο Καλαϊτζάκης έκανε σπουδαία δουλειά, οπότε πήρε τα λεπτά του. Είναι αδύνατο να χρησιμοποιήσεις 12 παίκτες, στη δική μου στρατηγική μπορώ να δώσω χρόνο σε εννέα ή δέκα παίκτες".