Αν η Λοριάν καταφέρει να μείνει στη Ligue 1, ο Πάνος Κατσέρης θα έχει δώσει το δικό του οβολό, αφού η εκτός έδρας νίκη της γαλλικής ομάδας, 2-1, επί της Μετς για την 20ή αγωνιστική, που επήλθε και με γκολ του 22χρονου δεξιού ακραίου αμυντικού, στη δεύτερη εμφάνισή του με τη γαλλική ομάδα, είναι χρυσάφι. Ο Κατσέρης σκόραρε, σε ανέβασμά του, στο οποίο βρέθηκε μόνος του στην περιοχή, στο 58' και αυτό το τέρμα ήταν το νικητήριο για τη Λοριάν.

Η Λοριάν έφτασε τους 16 βαθμούς και παραμένει προτελευταία, αλλά έχει πλέον τους ίδιους βαθμούς με Μετς και Λυών και έναν περισσότερο από την ουραγό Κλερμόν Φουτ. Ο Κατσέρης εντάχθηκε στη Λοριάν στα τέλη Ιανουαρίου και έγινε ο πρώτος Έλληνας που φόρεσε τη φανέλα της. Για την ιστορία, ο Μοχάμεντ Μπάμπα άνοιξε το σκορ για τη Λοριάν στο 19' και ο Ντιντιέ Λαμκέ Ζε ισοφάρισε στο 22'. 

 

Πάνος Κατσέρης: Στην άγονη γραμμή της ποδοσφαιρικής Ιταλίας

Ο Κατσέρης είχε μια τετραετία στην άγονη γραμμή της ποδοσφαιρικής Ιταλίας, Νοτσερίνα, Καβέζε, Νουόβα Φλόριντα Κάλτσιο και Καταντζάρο. Ο 22χρονος Έλληνας ξεχώρισε κατά τη θητεία του στη Serie B και το ενδιαφέρον από ομάδες της Serie A ήταν γόνιμο. Ωστόσο, η Λοριάν πλειοδότησε και έδωσε τρία εκατομμύρια ευρώ στην άσημη ομάδα από την Ιταλία κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, προκειμένου να αποτελέσει την πιο ακριβή πώληση στην Ιστορία της. Ο Κατσέρης έχει γνώση από πολλές θέσεις στο ποδοσφαιρικό τερέν, αφού στη θητεία του στην Ιταλία έπαιξε σε... επτά, μία εξ αυτών ως φορ σε σύστημα με έναν επιθετικό. Επίσης έχει υπάρξει αριστερός και δεξιός μέσος, αριστερός και δεξιός ακραίος επιθετικός, δεξιός φουλ μπακ και δεκάρι. 


Panos Katseris - Welcome to Lorient | Skills & Goals Highlights 2024