Κάθε φορά που το ημερολόγιο δείχνει Τρίτη και 13 τότε όλοι φέρνουν στο μυαλό τους τον αείμνηστο Γιάννη Ιωαννίδη. Από το σακάκι που ήταν ραμμένο μόνο για εκείνον μέχρι τις μαύρες γάτες που ακόμη και προπονήσεις ακύρωνε. Όλα τα περίεργα γούρια και συνήθειες του μεγάλου προπονητή και όχι μόνο.

Τα γούρια του Ιωαννίδη και η μαύρη γάτα του Έντι Τζόνσον

Πρώτος στη λίστα δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Γιάννη Ιωαννίδη που είχε κάνει τα γούρια και τις δεισιδαιμονίες στην καθημερινότητα του. Ξυπνούσε και κοιμόταν με αυτά και τον ακολουθούσαν ακόμη πιο έντονα στους αγώνες του ως προπονητής. 

Όλα ξεκινούσαν από το ίδιο σακάκι που φορούσε πάντα στα παιχνίδια που μέχρι και στους διαιτητές το είχα δώσει στο παρελθόν αυτοπροσώπως μέχρι και τα ίδια πράγματα που κρατούσε πάντα στα χέρια του κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Οι αναπληρωματικοί έπρεπε να κάθονται πάντα με την ίδια σειρά στον πάγκο ενώ στην προθέρμανση αν το τελευταίο καλάθι δεν το έβαζε ο Φιλίππου γινόταν... χαμός.

Ένα φοβερό σκηνικό ανέφερε μάλιστα ο Έντι Τζόνσον σε συνέντευξη του λίγο μετά το θάνατο του Γιάννη Ιωαννίδη, αναφορικά με τη σχέση που είχε ο "Ξανθός" με τις μαύρες γάτες

"Είχαμε μπει σε ένα λεωφορείο για να πάμε σε έναν αγώνα και είχαμε κάνει ήδη μία ώρα. Ήμουν πάντα στις πρώτες θέσεις. Είδαμε μία μαύρη γάτα να περνάει το δρόμο. Και ο κόουτς δεν άφησε να πάει το λεωφορείο να πάει από εκείνο το δρόμο. Ζήτησε από τον οδηγό να αλλάξει δρόμο και κάναμε άλλα 35 λεπτά για να φτάσουμε στον προορισμό μας", και πρόσθετε την πλάκα που του έκανε. 

"Μία εβδομάδα μετά, έξω από το σπίτι μου υπήρχαν πολλές γάτες. Έπιασα μία μαύρη γάτα - δεν ήθελα να κάνω και προπόνηση - και την πήρα μαζί μου στο γήπεδο. Την άφησα ελεύθερη και είπα στους συμπαίκτες μου ότι "σήμερα έχουμε ρεπό". Η γάτα τριγύριζε, την είδε ο Ιωαννίδης και φώναξε "τελειώσαμε"! Δεν του το είχα πει, παρά μόνο όταν πήραμε το πρωτάθλημα. Ένας υπέροχος προπονητής, θα μας λείψει".

Greek basketball culture is one of a kind, so was Giannis Ioannidis



Η προετοιμασία του Ραφαέλ Ναδάλ πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα

Δεν θα μπορούσε να λείπει βεβαίως ο Ραφαέλ Ναδάλ, ο Ισπανός τενίστας που έχει μία ρουτίνα σε κάθε αγώνα του που από κάποια στιγμή κρινόταν ως και... εκνευριστική. Από τη στιγμή που έμπαινε στο κορτ για τον αγώνα μέχρι και το φινάλε του, όλα είχαν μία συνοχή. 

Ένα δείγμα από τις κινήσεις του Ναδάλ είναι πως μπαίνει στο γήπεδο κρατώντας μία ρακέτα στο χέρι. Δεν πατάει τις γραμμές του κορτ, ενώ μπαίνει μέσα πάντα με το δεξί. Αφήνει την τσάντα του και κατευθείαν πιάνει την διαπίστευσή του, τοποθετώντας την κάρτα ID με την μπροστινή μεριά προς τα πάνω. Τραβάει το σορτς του. Βγάζει τη ζακέτα του, ενώ ταυτόχρονα κάνει πηδηματάκια. Κοιτάζει προς την κερκίδα, έχοντας πλάτη σε διαιτητή και αντίπαλο που τον περιμένουν. Δίνει τα μπουκάλια του στο ίδιο μπολ μπόι. Πίνει το τζελ του με τέσσερις συγκεκριμένες κινήσεις.

Στην κλήρωση κάνει πάντα πηδηματάκια και πηγαίνει τρέχοντας για προθέρμανση κοντά στη βασική γραμμή. Στρέφει την ματιά του προς το θεωρείο που βρίσκονται οι δικοί του άνθρωποι. Σκουπίζεται, έπειτα από κάθε πόντο. Παίρνει θέση πάντα δεύτερος, αφήνοντας τον αντίπαλο να πάει πρώτος. Βάζει τα μπουκάλια του το ένα ακριβώς δίπλα στο άλλο. Ελέγχει αν τα μαλλιά του είναι πίσω από τα αυτιά. Αλλάζει κιόλας μπλούζα, πριν, μετά και κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Rafa Nadal's routines - 2014 Australian Open



Η Σερένα Γουίλιαμς και οι "τυχερές" βρώμικες κάλτσες

Τα γούρια φαίνεται πως παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο χώρο του τένις καθώς πέραν του Ναδάλ και η υπερπρωταθλήτρια Σερένα Γουίλιαμς έχει τις δικές της περίεργες συνήθειες.

Η πολύπειρη Αμερικανίδα σε πολλά τουρνουά, όσες φορές κερδίζει τις αντιπάλους της, αρνείται να αλλάξει ζευγάρι κάλτσες. Έτσι, καταλήγει συχνά να φοράει το συγκεκριμένο στη διάρκεια ολόκληρου του τουρνουά. Επιπλέον, συνηθίζει να δένει τα κορδόνια της με ένα συγκεκριμένο τρόπο και να χτυπάει την μπάλα πέντε φορές πριν το πρώτο σερβίς της και δύο φορές πριν το δεύτερο.

Serena Williams wears the same dirty socks for every match in a tournament


Οι περίεργες φωτογραφίσεις της Εθνικής Ουαλίας

Το δικό της γούρι φέρεται να έχει και η Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Ουαλίας. Όπως δήλωσε παλιότερα και ο Τζο Λέντλι σε συνέντευξη του οι φωτογραφίες δεν είναι το φόρτε τους. 

"Απλά μιλάμε μεταξύ μας και αποφασίζουμε τι θα κάνουμε. Πιθανότατα θα το συνεχίσουμε. Έχει αποδειχθεί τυχερό, οπότε δεν νομίζω ότι θα βγάλουμε μια σωστή φωτογραφία" με τον τρόπο που ποζάρουν οι ποδοσφαιριστές της Ουαλίας να είναι σίγουρα διαφορετικός απ' ότι έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στα γήπεδα

oualia_gouria