Η παρουσία του Σακίλ Ο' Νιλ στους Ορλάντο Μάτζικ μπορεί να ήταν σύντομη αλλά ήταν εξαιρετική με την ομάδα να δείχνει πως δεν ξεχνάει το παρελθόν τιμώντας τον. Η φανέλα με το νούμερο "32" ανέβηκε στον ουρανό του "Kia Center" και ο "Big Shaq" έγραψε για ακόμη μία φορά ιστορία στο NBA.

Αποσύρθηκε η φανέλα του Σακίλ Ο' Νιλ από τους Μάτζικ στο NBA

Ο Σακίλ Ο' Νιλ επιλέχθηκε στη θέση νούμερο 1 του ντραφτ το 1992 από τους Ορλάντο Μάτζικ και έμεινε στην ομάδα για τέσσερα χρόνια μέχρι να πάρει μεταγραφή για τους Λος Άντζελες Λέικερς. Οι παλιές αγάπες δεν ξεχνούνται όμως με τον πρώην μπασκετμπολίστα να τιμάται από την ομάδα που ξεκίνησε την καριέρα του.

Οι Μάτζικ όχι απλά τίμησαν τον Ο' Νιλ με την απόσυρση της φανέλας του αλλά έγινε ο πρώτης παίκτης στην ιστορία της ομάδας που του συνέβη κάτι τέτοιο.  Ο "Big Shaq" έγινε ο τρίτος παίκτης μετά τους Γουίλτ Τσάμπερλειν και Πιτ Μάραβιτς, στην ιστορία του NBA που αποσύρεται η εμφάνιση του από τρεις διαφορετικές ομάδες μιας και στο παρελθόν το ίδιο είχαν κάνει οι Λος Άντζελες Λέικερς και οι Μαϊάμι Χιτ.

The Orlando Magic retire Shaquille O'Neal's jersey number 👏 | NBA on ESPN

Δεν ξέχασαν την συνεισφορά του Ο' Νιλ στο NBA οι Μάτζικ

Ο Σακίλ εμφανώς συγκινημένος δήλωσε πως: "Υπάρχει ένα ρητό που λέει: Μην ξεχάσεις από πού έρχεσαι. Και η επαγγελματική μου καριέρα ξεκίνησε εδώ. Έχω ζήσει εδώ το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου. Οι φίλαθλοι ήταν φιλόξενοι. Πολύ φιλόξενοι. Δεν περίμενα να έρθει αυτή η μέρα".

Είχε πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις στην πρώτη του σεζόν στο Ορλάντο ενώ ανακηρύχθηκε και ως "Rookie of the Year" . Κατάφερε να πάει την ομάδα στους τελικούς του NBA το 1995 ενώ την καλύτερη του εμφάνιση με τη φανέλα των Μάτζικ την έκανε κόντρα στους Νετς με 24 πόντους, 28 ριμπάουντ και 15 μπλοκ!

Shaquille O'Neal Incredible Triple Double vs Nets | 24 Points 28 Rebounds 15 Blocks

"Χάλασαν" τη γιορτή του Ο' Νιλ οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ

Μετά το τέλος της τελετής οι Ορλάντο Μάτζικ υποδέχθηκαν τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ αλλά δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τη βραδιά με μία νίκη. Οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν με 113-127 έχοντας τους Τζέιλεν Γουίλιαμας και Σάι Γκίλτζιους Αλεξάντερ σε εξαιρετική κατάσταση.

Οι δυο τους πέτυχαν τους 65 από τους 127 πόντους της ομάδας τους και την οδηγούν εκ του ασφαλούς στη δεύτερη θέση της Δύσης. Από τους γηπεδούχους double double εκανε ο Πάολο Μπανκέρο με 23 πόντους και 10 ασίστ αλλά δεν κατάφερε να φέρει το πολυπόθητο αποτέλεσμα στο Ορλάντο.

Shai Gilgeous-Alexander (32 PTS) & Jalen Williams (33 PTS) GO OFF IN Orlando! 🔥| February 13, 2024