Η Τσέλσι εμφανίστηκε σαν μεγάλη ομάδα αντάξια του ρόστερ που διαθέτει για 70 λεπτά στο "Ετιχαντ" και εμφάνισε το γνωστό... φόβο της νίκης στο τελευταίο εικοσάλεπτο με την Μάντσεστερ Σίτι να μπαίνει στο παιχνίδι με γκολ του... συνήθη υπόπτου, Ρόδρι, σε μια βραδιά που ο Έρλινγκ Χάαλαντ ήταν εμφανώς εκτός ρυθμού. Η τελική ισοπαλία αφήνει την ομάδα του Γκουαρδιόλα στην τρίτη θέση της Premier League και σε -4 από την Λίβερπουλ και -2 από την Άρσεναλ έχοντας ακόμη το εξ' αναβολής παιχνίδι κόντρα στην Μπρέντφορντ.

Με την... τρίτη και φαρμακερή έβαλε μπροστά την Τσέλσι ο Στέρλινγκ

Η Μάντσεστερ Σίτι δεν ήταν στα... καλύτερά της στο πρώτο μέρος και σίγουρα ήταν μακριά από τον γνωστό... καταιγιστικό της εαυτό. Ο Χάαλαντ βρήκε την πρώτη φάση των "Πολιτών" αλλά η κεφαλιά του πέρασε έξω. Η μάχη του άξονα ήταν προς έκπληξη πολλών σε... ισορροπία με τον Γκάλαχερ να κάνει εξαιρετική δουλειά (δεν τον θέλει τυχαία ο Ποστέκογλου) και τον Καϊσέδο να τρέχει... παντού, θυμίζοντας την χαφάρα της Μπράιτον, με τον Έντζο Φερνάντες να καλύπτει ότι υπήρχε... ακάλυπτο από τους άλλους δύο. 

Η μεγαλύτερες φάσεις του ημιχρόνου όμως ήρθαν από τα πόδια του Τζάκσον και του Στέρλινγκ. Ο επιθετικός της Τσέλσι είδε τον Έντερσον να τον σταματά σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ (έκανε κάκιστο πλασέ). Αντίθετα ο Άγγλος μεσοεπιθετικός των "Μπλε" καθυστέρησε σε παρόμοια φάση με τον Βραζιλιάνο να νικά και αυτόν.

Κάτι τέτοιο δε συνέβη όμως στο 42'. Ο Τζάκσον πάσαρε στον Στέρλινγκ και εκείνος με φανταστική προσποίηση ξέφυγε από τον Γουόκερ και πλάσαρε ιδανικά στην απέναντι γωνία του Βραζιλιάνου πορτιέρε της Σίτι η οποία έμεινε για πρώτη φορά πίσω στο σκορ στο ημίχρονο μετά από τον περσινό αγώνα κόντρα στην Τότεναμ που από 0-2 το γύρισε σε 4-2.

Ο Ρόδρι λύτρωσε την Μάντσεστερ Σίτι (τι πιο σύνηθες)

Στο δεύτερο ημίχρονο η Σίτι βρήκε κατευθείαν δυο φάσεις, αρχικά με φοβερό φάουλ του Ντε Μπρόινε και στη συνέχεια με μονοκόμματο του Χάαλαντ. Η Τσέλσι απείλησε ξανά σε φάση διαρκείας με Στέρλινγκ και Τσίλγουελ να νικούνται ξανά από τον Έντερσον. Ο ρυθμός ήταν καταιγιστικός, οι φάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη, όμως τον κυρίαρχο ρόλο είχε η ομάδα του Γκουαρδιόλα με τον Ρόδρι να χάνει και αυτός σπουδαία ευκαιρία με σουτ εκτός περιοχής.

Όσο προχωρούσαν τα λεπτά, οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι είχαν όλο και περισσότερο το μυαλό τους στην επίθεση, γι' αυτό και ο Ποτσετίνο έριξε τον Ενκουνκού στο γήπεδο μπας και εκμεταλλευτεί κάποιον κενό χώρο που άφηναν οι αντίπαλοί του. Το πλάνο αυτό όμως δεν το εμπιστεύτηκε για πολύ καθώς έριξε λίγο αργότερα τον Τσάλομπα ως τρίτο στόπερ (στη θέση του εξτρέμ Πάλμερ).

Αυτή η οπισθοχώρηση της Τσέλσι έδωσε ακόμη περισσότερη κυριαρχία στη Σίτι όμως η άμυνα ήταν πολυπρόσωπη και οι λύσεις πιο σπάνιες. Σε μια από αυτές τις λύσεις (προφανώς από πάσα Ντε Μπρόινε) ο Χάαλαντ αστόχησε σχεδόν εξ' επαφής σε κεφαλιά. Λίγο αργότερα ο Μπερνάρντο Σίλβα έφτασε και εκείνος κοντά στο γκολ. Στην ουσία σχεδόν όλοι οι παίκτες του Πεπ από τη μέση και μπροστά είχαν τις στιγμές τους.

Εν τέλει όπως έχει συμβεί ουκ ολίγες φορές, ο Ρόδρι στο 83' έδωσε τη λύση με κεραυνό μέσα από την περιοχή (βρήκε και στον Τσάλομπα η μπάλα). Η κόπωση όμως στα πόδια των παικτών της Σίτι ήταν εμφανής από την υπερπροσπάθεια και έτσι η ισοπαλία έμεινε μέχρι το φινάλε καθώς οι ανεπανάληπτες ευκαιρίες της Σίτι δεν κατέληξαν στα δίχτυα ενώ ένα χέρι του Κόλγουιλ κρίθηκε ακούσιο από τον VAR.