Η Τατιάνα Γκούσιν πήγε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, της Γλασκόβης, με φετινό ατομικό ρεκόρ το 1,91μ. και δεν κατάφερε να το ξεπεράσει στον τελικό του άλματος εις ύψος, που έγινε την Παρασκευή, 1 Μαρτίου. Η 30χρονη άλτρια, που έχει συνολικά ατομικό ρεκόρ το 1,94μ. από το 2019, [πέρασε με τη δεύτερη το 1,84μ., την πρώτη το 1,88μ. -μια επιτυχία που χάρηκε ιδιαιτέρως- αλλά δεν τα κατάφερε στο 1,92μ. 

Πάντως, πλασαρίστηκε έβδομη και αυτό δεν είναι λίγο, για μία άλτρια που πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες πήρε τον τίτλο της πανελληνιονίκη σε ένα συγκλονιστικό τελικό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με την Παναγιώτα Δόση. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czip9jihxamx)

Η Γκούσιν ήταν τρισευτυχισμένη από την παρουσία της εκεί και φυσικά η έβδομη θέση την έκανε ακόμα πιο χαρούμενη, ενώ ενώπιον της δημόσιας τηλεόρασης έδειξε τη σημασία που έχει ο κλασικός (και εν γένει ο ερασιτεχνικός) αθλητισμός στο χαρακτήρα του ανθρώπου. Απολαύστε υπεύθυνα. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czipdapxckx5)

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Τεντόγλου και Στεφανίδη στο επίκεντρο, γράφει Ιστορία ο Τσιάμης


Στις ελληνικές συμμετοχές του Σαββάτου, 2 Μαρτίου, περιέχονται δύο τελικοί, οι οποίοι είναι... μούρλια. Στις 12 το μεσημέρι ο Μίλτος Τεντόγλου θα διεκδικήσει το δεύτερο χρυσό μετάλλιό του στο μήκος σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού, ύστερα από εκείνο στο Βελιγράδι, το 2022. Ο Τεντόγλου είχε πει, προ 12ημέρου, ότι είναι σε κατάσταση κατά την οποία πρέπει να ξεπεράσει το ατομικό ρεκόρ του (8,60μ.), αλλά πριν δύο μέρες τόνισε ότι ο προβληματισμός του έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο τελικός διεξάγεται το πρωί (10:00 ώρα Γλασκόβης). 

Από τη μεριά της, η σπουδαία Κατερίνα Στεφανίδη θέλει να τριτώσει τα μετάλλια σε Παγκόσμιο κλειστού, αφού στη συλλογή της έχει τα χάλκινα από το Πόρτλαντ το 2016 και το Μπέρμιγχαμ το 2018. Μάλιστα, η Ελληνίδα επικοντίστρια θέλει να επιστρέψει σε βάθρο δύο χρόνια μετά το ασημένιο που κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού. Ο τελικός στο άλμα επί κοντώ έχει προγραμματισμένη ώρα έναρξης τις 21:05. 

Στις 21:40 γίνεται ο τελικός του τριπλούν Ανδρών, που θα πάρει μέρος ο μεγάλος, κυριολεκτικά και μεταφορικά, Δημήτρης Τσιάμης. Με το πρώτο άλμα του, ο 42 ετών και 39 ημερών άλτης θα γίνει ο πιο μεγάλος αθλητής που έχει πάρει μέρος σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Άλλη μια σημαντική συμμετοχή είναι εκείνη του αειθαλούς Κώστα Δουβαλίδη στα 60μ. εμπόδια. Οι προκριματικοί είναι προγραμματισμένοι για τις 12:10, οι τρεις ημιτελικοί για τις 21:10 και ο τελικός για τις 23:30. 

Στα 60μ. Γυναικών θα τρέξει, στην πέμπτη προκριματική σειρά, η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου. Για τις 13:20 έχει οριστεί η έναρξη του αγωνίσματος. Αν περάσει στα ημιτελικά, η Ελληνίδα σπρίντερ θα διαγωνιστεί σε μία από τις τρεις σειρές που θα γίνουν από τις 21:45 και έπειτα, ενώ ο τελικός θα γίνει στις 23:40.