Ίσως να πρόκειται για την πιο υποτιμημένη μεταγραφή του Ολυμπιακού από το ξεκίνημα της σεζόν. Ο Στέβαν Γιόβετιτς δεν είναι κανένας τυχαίος ποδοσφαιριστής. Λίγοι παίκτες που έρχονται να αγωνιστούν στο ελληνικό πρωτάθλημα διαθέτουν βιογραφικό σαν το δικό του έχοντας φορέσει "βαριές" φανέλες όπως αυτές της Μάντσεστερ Σίτι, της Ίντερ, της Φιορεντίνα και της Σεβίλλης.

Ούτε φυσικά μπορεί να θεωρηθεί… υπερήλικας στα 34 του χρόνια. Στην ίδια ηλικία έπιασε λιμάνι ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, λίγο πριν κλείσει τα 34 είχε φορέσει τα ερυθρόλευκα ο Σίνισα Γκόγκιτς, ενώ και ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί "αγκυροβόλησε" στο λιμάνι του Πειραιά πέντε μήνες πριν γιορτάσει τα 33α του γενέθλια.

Η πολύτιμη εμπειρία του Γιόβετιτς και το όπλο του Ολυμπιακού

Δεν χρειαζόταν, βέβαια, να στήσει πάρτι ο Μαυροβούνιος επιθετικός στο "Αθανάσιος Διάκος" της Λαμίας (στο παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής των playoffs της Super League) για να αντιληφθούμε την αξία του. Απλά η νέα γεμάτη ουσία εμφάνισή του στη Φθιώτιδα ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά αγώνων που ο Γιόβετιτς μοιάζει να αναδεικνύεται σε εξαιρετικά πολύτιμο εργαλείο στο οπλοστάσιο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στην πιο κατάλληλη στιγμή της σεζόν.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0dyt6lqef55)

Γιατί είναι δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται τη δική του εμπειρία τόσο στη μάχη που δίνει στη Super League για την κατάκτηση του τίτλου (αλλά και αυτή της κατάληψης της τρίτης θέσης που πολλοί εξακολουθούν να υποτιμούν), αλλά κυρίως στην ιστορική πρόκληση που ανοίγεται μπροστά του -αρχής γενομένης από το βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης με τον πρώτο προημιτελικό απέναντι στη Φενερμπαχτσέ- στο Europa Conference League.

Ο Ολυμπιακός επιβάλλεται να επενδύσει στο ρόστερ του

Η εμφάνιση του κανονικού Γιόβετιτς, όμως, στα χέρια του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έρχεται να θυμίσει σε όλους το… μονόδρομο που έχει να διανύσει ο Ολυμπιακός το προσεχές καλοκαίρι ενόψει της ιστορικής χρονιάς που ακολουθεί στην οποία θα γιορτάσει τη συμπλήρωση ενός αιώνα ζωής.

Θα το επαναλάβουμε για άλλη μια φορά: Δεν χρειάζεται "γκρέμισμα" και μαζικές μεταγραφές ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι. Το ρόστερ του διαθέτει εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές που καθοδηγούμενοι από έναν προπονητή όπως ο Μεντιλίμπαρ αρχίζουν ο ένας μετά τον άλλον να ξεδιπλώνουν τις αρετές τους στο χορτάρι.

Ο Στέβαν Γιόβετιτς για παράδειγμα γιατί να μη βρίσκεται και την επόμενη σεζόν στο "ερυθρόλευκο" ρόστερ; Γιατί πρέπει να αναζητήσει άλλον επιθετικό στη θέση του Μαυροβούνιου ο Ολυμπιακός;

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czttotih2aqp)

Να αποκτηθεί ένας ακόμη κυνηγός στη θέση του Ναβάρο έχει λογική, όπως επίσης επιβάλλεται να προωθηθεί σε ενεργό ρόλο ο Χαράλαμπος Κωστούλας που… βγάζει μάτια στο Youth League της UEFA.

Ο Γιόβετιτς, ο Κωστούλας, ο Ολυμπιακός και το "δέσιμο"

Κάτι ανάλογο ισχύει και στις υπόλοιπες γραμμές. Επ’ ουδενί δεν πρέπει ο Ολυμπιακός να ζήσει άλλο ένα καλοκαίρι πλήρους αναδόμησης του ρόστερ του. Επιβάλλεται να επενδύσει στις εξαιρετικές κινήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της σεζόν (εννοείται αν μπορεί να βρει τρόπο να παρατείνει για έναν επιπλέον χρόνο τον δανεισμό του Κάρμο που μοιάζει κομβικός στο σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς) και να αφήσει το χρόνο να δουλέψει υπέρ του, προκειμένου η φετινή εντυπωσιακή αγωνιστική μετάλλαξη μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου να έχει συνέχεια με το… καλημέρα της επόμενης χρονιάς, αρχής γενομένης από τα ευρωπαϊκά προκριματικά του καλοκαιριού.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czrwdk2ikx2h)

Με την προώθηση 3-4 παιδιών της Κ19 στην πρώτη ομάδα (με ενεργό ρόλο), την ανανέωση κάποιων δανεισμών, την ανανέωση συμβολαίων που λήγουν και την πραγματοποίηση 5-6 στοχευμένων μεταγραφών, ο Ολυμπιακός θα μπορεί να παρουσιάσει του χρόνου μια πάρα πολύ ισχυρή και κυρίως «δεμένη» ομάδα.

Αυτή που είδαμε και χθες στη Λαμία να προσθέτει άλλη μια αλυσίδα στον κρίκο των εντυπωσιακών εμφανίσεων του τελευταίου διμήνου και που γεμίζει αισιοδοξία τους «ερυθρόλευκους» φιλάθλους μπαίνοντας στην τελική ευθεία της σεζόν.

* Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Απογευματινή".