Ο Ολυμπιακός νίκησε 3-2 την Φενέρμπαχτσε στον πρώτο μεταξύ τους προημιτελικό για το Europa Conference League, παίρνοντας μικρό προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη στην Κωνσταντινούπολη. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 3-0 με γκολ των Φορτούνη, Γιόβετιτς, Τσικίνιο, αλλά η Φενέρμπαχτσε σκόραρε με τους Τάντιτς, Καχβετσί και μείωσε την απόσταση.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ διατήρησε τελικά στο αρχικό σχήμα τον Στέβαν Γιόβετιτς. Ο Μαυροβούνιος σταρ βγάζει όλη την ποιότητα του στα τελευταία ματς και αποτελεί έναν εκ των πρωταγωνιστών στις εξαιρετικές εμφανίσεις που έχει τελευταία ο Ολυμπιακός. Άφηαε εκτός τον Όρτα, αφού δεν πήγε σε σχήμα με τρία χαφ. Έβαλε τον Γιώργο Μασούρα στην θέση του τιμωρημένου Ντάνιελ Ποντένσε, ενώ γύρισε στην ενδεκάδα και ο Κώστας Φορτούνης.

Ο αρχηγός των "ερυθρόλευκων" είπε χθες στη συνέντευξη Τύπου, πως θα ήθελε να σκοράρει και να δώσει ασίστ για γκολ. Και πως υποσχέθηκε στον γιο του να τον δει να παίζει όπως ήταν πριν κάνει τις δύο επεμβάσεις στα γόνατα του.

Ο Φορτούνης πήρε τον Ολυμπιακό από το χέρι

Το είπε και ο έκανε ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο πρώτο ημίχρονο. Γιατί μόλις στο 8ο λεπτό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Σε μια φάση που ήταν προϊόν του εξαιρετικού πρέσινγκ που έκανε ο Ολυμπιακός στην άμυνα της Φενέρμπαχτσε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0hghdvy1fa9)
Το Καραϊσκάκη πήρε... φωτιά και οι "ερυθρόλευκοι" με περισσότεροι αυτοπεποίθηση συνέχισαν να κάνουν το παιχνίδι τους. Τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι ήταν εγκλωβισμένοι από την τακτική των Πειραιωτών. Η μπάλα δύσκολα έφτανε στους Σιμάνσκι, Τάντιτς κι έτσι "κόπηκε" το 70%.

Όλα κυλούσαν ιδανικά και στο 27' ο Ολυμπιακός "άγγιξε" το 2-0 αλλά την κεφαλιά του Κάρμο έδιωξε σωτήρια ο Λιβάκοβιτς.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0hgv5c4tkj5)
Ωστόσο τρία λεπτά αργότερα ο Κώστας Φορτούνης έβγαλε τρομερή ασίστ στον Γιόβετιτς, ο οποίος με χαμηλό σουτ έκανε το 2-0 και το Καραϊσκάκη πήρε ξανά... φωτιά.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0hh18uw66pl)


Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε και τον Τζολάκη στο τέλος του πρώτο ημιχρόνου

Οι γηπεδούχοι είχαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα ενώ στο 41' αποχώρησε με τραυματισμό ο Ολλανδός αμυντικός της Φενέρμπαχτσε, Χάιντεν Όστερβόλντε και την θέση του πήρε ο Καντίογλου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0hhaftwspmx)
Λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο είχε την δική του σημαντική συμβολή ο Κωνσταντίνος Τζολάκης, που έκανε σπουδαία επέμβαση στο σουτ του Κρούνιτς.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0hhafucirq1)
Η εικόνα του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε. Ο Ολυμπιακός ήταν πιο επιθετικός στην άμυνα του και η Φενέρμπαχτσε απλά παρακολουθούσε.

Ο Ολυμπιακός έβαλε και τρίτο γκολ με τον Τσικίνιο

Και μπορεί η Φενέρμπαχτσε να απείλησε με μια εκτέλεση φάουλ του Καχβετσί, ωστόσο φαινόταν προς τα που πάει η αναμέτρηση. Κι έτσι στο 51' χάθηκε μια ακόμα σημαντική ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με τον Ελ Καμπί.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0hhstpy8fq9)
Ωστόσο στο 57' η ευκαιρία δεν χάθηκε και ο Τσικίνιο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 3-0 του Ολυμπιακού.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0hhyymqsmqh)

Απρόσμενη εξέλιξη για τον Ολυμπιακό, σκόραρε δύο φορές η Φενέρπαχτσε


Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν αναμενόμενη. Η Φενέρμπαχτσε πήρε πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Ντούσαν Τάντιτς στο 68'.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0hi7f0p8f49)

Και σα να μην έφτανε αυτό, από το πουθενά, στο 74' ο Καχβετσί έβαλε και δεύτερο γκολ για την Φενέρμπαχτσε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0hidhkk0mht)

Ολυμπιακός: Τζολάκης - Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα - Έσε, Τσικίνιο (84' Ιμπόρα) - Μασούρας (87' Κίνι), Γιόβετιτς (82' Όρτα), Φορτούνης - Ελ Κααμπί (87' Ελ Αραμπί)


Φενέρμπαχτσε: Λιβάκοβιτς – Οσάγι-Σάμουελ, Σογιουντσού, Μπεκάο (84' Μπονούτσι), Ουστερβέλντε (45' Καντίογλου) – Ζάιτς (62' Φρεντ), Κρούνιτς (62' Γιούκσεκ), Σιμάνσκι – Καχβετσί, Τάντιτς, Τζέκο