Την ώρα που ολόκληρος ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή μετά την επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν σε βάρος του Ισραήλ, στα γραφεία της Euroleague έχει σημάνει συναγερμός, καθώς για άλλη μια φορά οι εξελίξεις μακριά από το χώρο του μπάσκετ επηρεάζουν άμεσα την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του αθλήματος.

Η εβδομάδα που ξεκινά περιλαμβάνει το νεοσύστατο (στα πρότυπα του NBA) Play-in tournament στο οποίο τέσσερις ομάδες θα διεκδικήσουν τα εναπομείναντα δύο εισιτήρια για τα playoffs για να συνοδεύσουν στην τελική οκτάδα τους Ρεάλ, Παναθηναϊκό, Μονακό, Μπαρτσελόνα, Ολυμπιακό και Φενερμπαχτσέ που προκρίθηκαν απ’ ευθείας στην επόμενη φάση.

Πότε διεξάγονται τα παιχνίδια των play-in της Euroleague

Το σύστημα προβλέπει τη διεξαγωγή τριών αναμετρήσεων με τη μία να συνδέεται άμεσα με την άλλη. Βάσει λοιπόν του προγράμματος της Euroleague, την Τρίτη 16/4 διεξάγονται τα δύο παιχνίδια που θα βρουν αντιμέτωπες την 7η με την 8η ομάδα της βαθμολογίας και την 9η με τη 10η.

Θεωρητικά η Μακάμπι θα υποδεχτεί στο Βελιγράδι στις 20.00 της Τρίτης την Μπασκόνια με τη νικήτρια να τερματίζει στην έβδομη θέση της βαθμολογίας και να αντιμετωπίζει στα playoffs της Euroleague τον Παναθηναϊκό.

Η ηττημένη του συγκεκριμένου αγώνα θα έχει και δεύτερη ευκαιρία για να εξασφαλίσει θέση στα playoffs, καθώς την Παρασκευή 19/4 θα αντιμετωπίσει στην έδρα της τη νικήτρια της αναμέτρησης Αναντολού Εφές – Βίρτους Μπολόνια που θα διεξαχθεί επίσης την Τρίτη 16/4 (21.00) στην Πόλη.

Στον “αέρα” μέχρι νεωτέρας το παιχνίδι της Μακάμπι με την Μπασκόνια

Όλα τα παραπάνω βρίσκονται μεταφορικά αυτή τη στιγμή στον… αέρα επειδή η Μακάμπι δεν μπορεί να βρεθεί κυριολεκτικά… στον αέρα.

Μετά την απαγόρευση πτήσεις αεροπλάνων στον εναέριο χώρο του Ισραήλ, της Ιορδανίας και του Ιράκ, η αποστολή της Μακάμπι βρίσκεται εγκλωβισμένη στο Τελ Αβίβ και δεν μπορεί να μεταβεί στο Βελιγράδι. Τουλάχιστον τα συγκεκριμένα δεδομένα ισχύουν μέχρι το πρωί της Κυριακής.

Δεν ανησυχούν στη Μακάμπι – “Θα πετάξουμε κανονικά”

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των ΜΜΕ στο Ισραήλ, στις τάξεις της Μακάμπι δεν υπάρχει ανησυχία, καθώς οι αρχές της χώρας διαβεβαιώνουν ότι οι σημερινές πτήσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά, απλά με αρκετές ώρες καθυστέρησης.

Η αποστολή των Ισραηλινών επρόκειτο να “πετάξει” για τη Σερβία νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής, αλλά αυτό αναμένεται να συμβεί το βράδυ με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν άλλες δυσάρεστες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.