Φτωχότερος είναι από σήμερα (17/4) ο ελληνικός στίβος μετά την απώλεια του Κώστα Ηλία, του επί σειρά ετών ομοσπονδιακού προπονητή. Ο έμπειρος τεχνικός βρισκόταν στο νοσοκομείο την τελευταία εβδομάδα, αλλά έχασε τη μάχη για τη ζωή του σε ηλικία 56 ετών.

«Έφυγε» από τη ζωή ο προπονητής στίβου Κώστας Ηλίας

Ο Κώστας Ηλίας αποτέλεσε έναν από τους κυριότερους λόγους για τις επιτυχίες που είχε ο ελληνικός στίβος στο παρελθόν, προσφέροντας τις υπηρεσίες του για αρκετά χρόνια. Ξεκίνησε τη καριέρα του το 1984 στον ΓΣ Ασπροπύργου και στη συνέχεια το όνομά του συνδέθηκε άρρηκτα με εκείνο του ΑΟ Μεγάρων.

Στο συγκεκριμένο σωματείο, ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής δούλεψε για αρκετά χρόνια και ήταν υπεύθυνος για πολλές επιτυχίες, αναδεικνύοντας αθλητές που είχαν επιτυχίες σε πανελλήνια πρωταθλήματα, αλλά και στις εθνικές ομάδες αντίστοιχα. 

Τα συλλυπητήρια του ΣΕΓΑΣ και το σπουδαίο έργο του Κώστα Ηλία στον στίβο

Ανάμεσα στους αθλητές που είχε ως  προπονητής ο Κώστας Ηλίας ήταν ο Παναγιώτης Τριβυζάς, ο Ιερόθεος Δρίτσας, η Κορίνα Πολίτη, ο Ανδρέας Πανταζής, η Βασιλική Ταχταρά, αλλά και η Κατερίνα Δαλάκα, που τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί στο «Survivor». 

Η μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του ομοσπονδιακού προπονητή ήταν το 2018, με την αθλήτριά του Μαρία Μπελιμπασάκη να κατακτάει το ασημένιο μετάλλιο στα 400 μ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου που διεξήχθη στο Βερολίνο. 

Σε ανακοινωσή του ο ΣΕΓΑΣ αποχαιρέτισε τον Κώστα Ηλία αναφέροντας: «Η απώλειά του σκορπά θλίψη στην οικογένεια του στίβου, στους οικείους του και στους αθλητές και στις αθλήτριές του. Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, και σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ εκφράζουν τη βαθιά τους λύπη για το ξαφνικό συμβάν και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του».