Δεν είναι κλισέ. Είναι αυτό που συμβαίνει και το οποίο αποτελεί θέσφατο πλέον. Ο Ολυμπιακός της εποχής Μεντιλίμπαρ είναι μια ομάδα διαφορετική. Μια ομάδα που δεν συμβιβάζεται. Που έχει τη δική της ταυτότητα. Τον δικό της τρόπο παιχνιδιού. Και ο προπονητής της δεν έχει καμία διάθεση να παρέμβει, να παρεκκλίνει της φιλοσοφίας του. Και δεν θα το κάνει ούτε κόντρα στη Φενέρμπαχτσε.

Ο Μεντιλίμπαρ ετοιμάζει τον Ολυμπιακό με σκοπό να παλέψει την πρόκριση κόντρα στους Τούρκους. Και το κάνει ακολουθώντας τον δικό του δρόμο. Αυτόν που έχει χαράξει από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των Πειραιωτών. Έχοντας στο μυαλό του μόνο τη νίκη. Και φρόντισε να εξηγήσει στους παίκτες του πως αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να επαναλάβουν ό,τι έκαναν στο πρώτο ημίχρονο του πρώτου αγώνα.

Τι Ολυμπιακό θα δούμε στην Κωνσταντινούπολη

Αυτό σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός δεν θα είναι πολύ διαφορετικός στο "Σουκρού Σαράτσογλου", σε σχέση με όσα συνέβησαν στο Φάληρο. Είναι προφανές ότι η επιστροφή του Ντάνιελ Ποντένσε αλλάζει σε μεγάλο βαθμό την επίθεση, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πολλές ανακατατάξεις.

Και δεν αποκλείεται να δούμε μόνο δύο προσθαφαιρέσεις, με μία εξ αυτών την αναγκαστική αλλαγή στην άμυνα, με τον Ντόη να επιλέγεται αντί του τιμωρημένου Ρέτσου. Ποιανού τη θέση θα πάρει ο Ποντένσε στην 11άδα; Αυτό δεν μπορεί κανείς να το πει με σιγουριά.

Ο Γιόβετιτς και η τελική επιλογή του Μεντιλίμπαρ

Αλλά εκείνο που αξίζει να σημειωθεί σε σχέση με τον τρόπο που θα παίξει ο Ολυμπιακός είναι ότι ο Μεντιλίμπαρ θεωρεί πως ο Στέβαν Γιόβετιτς είναι σε τόσο καλή κατάσταση, που βελτιώνει εντυπωσιακά την επιθετική λειτουργία της ομάδας του. Και αυτό δεν αποκλείεται να παίξει ρόλο στην τελική επιλογή.
Κλείνοντας, εκείνο που έχει αξία να αναφέρουμε είναι ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού προσπαθεί όλες αυτές τις ημέρες να εξηγήσει στους αθλητές του τα λάθη που έκαναν στον πρώτο αγώνα. Με σκοπό να μην τα επαναλάβουν. Και να σοκάρουν τη Φενερμπαχτσέ. Συνεχίζοντας την ευρωπαϊκή πορεία τους. Όσο πιο μακριά γίνεται.