Νάπολι και Ρόμα προσέφεραν ένα απίθανο "ντέρμπι του ήλιου" με πολλές ανατροπές, εντάσεις και συγκινήσεις με απόλυτο πρωταγωνιστή τον... VAR καθώς χρειάστηκε η συμβολή του στα τρία από τα τέσσερα τέρματα της αναμέτρησης. Αυτή ισοπαλία βάζει σε περιπέτειες την 5η θέση της Ρόμα στη Serie A που μπορεί να αποδειχθεί "χρυσή" καθώς πιθανότατα θα οδηγήσει στο UEFA Champions League. Και αυτό γιατί η Αταλάντα πήρε τη νίκη στην αναμέτρησή της κόντρα στην Έμπολι και έφτασε τους "Τζιαλορόσι" στο -2, έχοντας μάλιστα παιχνίδι λιγότερο. Αντίθετα η Νάπολι είναι στο -5 από την 7η Λάτσιο. 

Νάπολι - Ρόμα: Ο VAR πρωταγωνιστής στα τρία από τα τέσσερα γκολ της αναμέτρησης

Η Νάπολι μπορεί να μην ήταν καταιγιστική στο πρώτο μέρος, αλλά ήταν εμφανέστατα η ομάδα που απειλούσε περισσότερο. Παρ' όλα αυτά τα τελειώματα των "Παρτενοπέι" ήταν κάκιστα ενώ όσα κατέληξαν στην εστία, τα έβγαλε ο εξαιρετικός Σβίλαρ.

Η εικόνα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο γι' αυτό και κόντρα στη ροή του αγώνα η Ρόμα κέρδισε πέναλτι το οποίο έκανε γκολ ο Πάουλο Ντιμπάλα στο 59'. Η Νάπολι όμως αντέδρασε σχετικά γρήγορα, με τον Ολιβέρα να ισοφαρίζει στο 65' με... περιπετειώδη τρόπο καθώς το σουτ του κόντραρε και πήρε ψηλοκρεμαστή τροχιά που ξεγέλασε τον Σβίλαρ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0vxudft5h69)

Ο Σέρβος γκολκίπερ της Ρόμα πραγματοποίησε ακόμη μια σπουδαία επέμβαση στον Όσιμεν όμως κάτι τέτοιο ήταν αναπόφευκτο να γίνει όταν ο Νιγηριανός ανέλαβε εκτέλεση πέναλτι μετά από ανατροπή του Κβαρατσκέλια μέσα στην περιοχή από τον Ρενάτο Σάντσες (πάλι χρειάστηκε ο VAR). 

Οι συγκινήσεις του παιχνιδιού όμως δεν σταμάτησαν εκεί καθώς ο Τάμι Έιμπραχαμ ισοφάρισε ξανά το παιχνίδι με κεφαλιά στο 90' με τον διαιτητή πάλι να χρειάζεται τη συμβολή του VAR καθώς ο επόπτης είχε υποδείξει αρχικά οφσάιντ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0vynpwua175) Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0vytutt8qtd)