Στη Super League 2 ο Παναργειακός, η Καβάλα και ο Πανιώνιος, που αφήνουν πίσω τους τα αλώνια του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου φορώντας και πάλι τα επαγγελματικά τους κοστούμια, ενώ ο Απόλλων Σμύρνης ακολουθεί αντίθετη διαδρομή

Τρεις ομάδες με ονόματα βαριά σαν ιστορία. Τρεις σύλλογοι που είχαν πετάξει το επαγγελματικό τους κοστούμι και ήρθε ο καιρός να το φορέσουν και πάλι. Ο Πανιώνιος, η Καβάλα και ο Παναργειακός είναι οι τρεις από τις τέσσερις πρωταθλήτριες της «ερασιτεχνικής» Γ’ Εθνικής και αυτές που κατά τη νέα αγωνιστική περίοδο θα πάρουν μέρος στην «επαγγελματική» Super League 2 των 20 πλέον ομάδων.

Η Καβάλα είναι η ομάδα που έκανε «περίπατο» και πήρε αυτό που ήθελε με μεγάλη άνεση. Με τον Τίμο Καβακά στον πάγκο τους οι «Αργοναύτες» λίγο έλειψε να πετύχουν το απόλυτο. Τελικά, ο απολογισμός τους ήταν συνολικά 32 νίκες, μόλις μία ισοπαλία και μόλις μία ήττα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d09peei9rba1)

Στα 58 χρόνια της ιστορίας του ο Α.Ο. Καβάλα έχει συμμετάσχει 19 σεζόν στην Α' Εθνική, 23 στη Β' Εθνική, 8 στη Γ' Εθνική και 1 στη Δ' Εθνική. Αφεντικό της ομάδας είναι ο Θεσσαλονικιός επιχειρηματίας Γιάννης Διαμαντίδης, δηλωμένος φίλος του ΠΑΟΚ, ο οποίος δραστηριοποιείται στον χώρο του επίπλου.

Η επιστροφή του Παναργειακού στη Super League 2

Περίπου 760 χιλιόμετρα είναι η απόσταση από την Καβάλα στο Άργος, όμως η επιτυχία και στη συγκεκριμένη πόλη είναι εξίσου σημαντική και ιστορικής σημασίας. Ο Παναργειακός, δύο χρόνια προτού συμπληρώσει 100 χρόνια ζωής –έχει ιδρυθεί το 1926- επιστρέφει στα επαγγελματικά σαλόνια. Με τον Γιώργο Βαζάκα στον πάγκο και μεγάλο αντίπαλο τη γειτονική Κόρινθο πανηγύρισε τον τίτλο στον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, με απολογισμό 23 νίκες, 7 ισοπαλίες και 4 ήττες.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0wp2azrtr4h)

Ο Παναργειακός επιστρέφει στη Super League 2 μετά τη σεζόν '97-'98, οπότε είχε υποβιβαστεί με τον Ντράγκαν Κοκότοβιτς στον πάγκο του. Είχε κερδίσει την άνοδο στη Β' εθνική την σεζόν 1989-1990 ως πρωταθλητής της Γ' εθνικής. Κοινό στοιχείο και των δύο αυτών ανόδων ήταν ο Σταύρος Τσιόδρας, διοικητικός ηγέτης της ομάδας και φέτος μαζί με τον γιο του Θανάση Τσιόδρα. Η ομάδα του Άργους έχει συνολικά 16 συμμετοχές στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία.

Στη Super League 2 και ο ιστορικός Πανιώνιος

Ο τρίτος της παρέας είναι ο ιστορικός Πανιώνιος, η ομάδα που σε έναν χρόνο θα συμπληρώσει 125 χρόνια ζωής, όσα κανένας άλλος ποδοσφαιρικός σύλλογος στη χώρα. Μετά από μια τετραετία στη  Γ’ Εθνική κατηγορία πήρε το πρωτάθλημα στον 4ο όμιλο με απολογισμό 26 νίκες, 6 ισοπαλίες και 2 ήττες. Μάλιστα σε σχέση με την Καβάλα και τον Παναργειακό, υπάρχει μια ιδιαιτερότητα. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης υποβιβάστηκε απευθείας στη Γ’ Εθνική για οικονομικούς λόγους, συνεπώς θα αγωνιστεί στη Β' Εθνική κατηγορία ύστερα από 27 χρόνια. Τελευταία φορά είχε πάρει μέρος στο πρωτάθλημα της ίδιας κατηγορία τη σεζόν 1996-97!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0e2f33vjvlt)

Ο Πανιώνιος των 59 συμμετοχών στη Super League – Α' Εθνική, με τα δύο Κύπελλα Ελλάδας, δύο συμμετοχές στο Κύπελλο Κυπελλούχων, έξι στο Europa League και πολλές άλλες διακρίσεις αφήνει πίσω του τις ερασιτεχνικές περιπέτειες και μάλιστα γυρίζει σελίδα και ιδιοκτησιακά, καθώς έχει εγκριθεί από τη γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη Πανιωνίου το επενδυτικό ενδιαφέρον μεγάλης ελληνικής εταιρείας ψηφιακών και τεχνολογικών εφαρμογών με επικεφαλής τον Κώστα Ρούπτσο, ώστε να αναλάβει τις τύχες της ομάδας την επόμενη σεζόν που θα γίνει πια ΠΑΕ ο Πανιώνιος.

Ο κατήφορος του Απόλλωνα Σμύρνης από τη Super League 2 στα τοπικά

Την ώρα που σε Καβάλα, Άργος και Νέα Σμύρνη το φετινό Πάσχα είναι ποδοσφαιρικά το καλύτερο των τελευταίων ετών, στη Ριζούπολη είναι σίγουρα κάτι παραπάνω από τραγικό. Οι φίλοι τους ιστορικού Απόλλωνα Σμύρνης ζουν τι δικό του δράμα, καθώς ο πάλαι ποτέ Απόλλων Αθηνών υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Αθηνών. Η ομάδα δεν δηλώθηκε το περασμένο καλοκαίρι στη Super League 2, καθώς μετά την αποχώρηση της οικογένειας Μονεμβασιώτη από την ομάδα, ο ερασιτέχνης Απόλλωνας δήλωσε αδυναμία να σηκώσει το βάρος και έτσι προέκυψε η συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής κατηγορίας. "Τη συγκρότηση, οργάνωση και λειτουργία της ποδοσφαιρικής ομάδας για την περίοδο 2023-2024 ανέλαβε η εταιρεία P.P. Agency", ανέφερε η ανακοίνωση του ερασιτέχνη για την εταιρεία του γνωστού μάνατζερ, Πασχάλη Παπαδόπουλου. Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Γ.Σ. Απόλλων ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της συνεργασίας με την εταιρεία PPA, με αποτέλεσμα τη λύση συνεργασίας και με τον προπονητή Ρόναλντ Γκόμεζ, ενώ τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε του πρωταθλήματος ο Απόλλων Σμύρνης, οποίος είχε παίξει στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας το 1996 και είχε κάνει ευρωπαϊκό ταξίδι έναν χρόνο νωρίτερα, κινδυνεύει να γιορτάσει τα 125 χρόνια του -έχει ιδρυθεί το 1891- στα τοπικά πρωταθλήματα.