Ο Παναθηναϊκός παρά την ήττα στο τελευταίο σουτ του τρίτου παιχνιδιού των Playoffs της Euroleague κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και το άσχημο περιστατικό με τον φροντιστή του, Πάρη Δερμάνη, παρουσιάστηκε σοβαρός και κατάφερε να κάνει το πολυπόθητο μπρέικ και να στείλει τη σειρά σε πέμπτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ. Κορυφαίοι για τους "πράσινους" ήταν το δίδυμο των Σλούκα - Ναν που "ξυπνάει" μνήμες από τον "Εξάστερο" του παρελθόντος.

Ο πανταχού παρών Σλούκας οδηγεί τον Παναθηναϊκό στο Final 4

Ο Παναθηναϊκος μπορεί για ακόμη ένα παιχνίδι να αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα κάτω από τη ρακέτα του, αλλά αυτή τη φορά ο Κώστας Σλούκας ήταν ο παίκτης που τους τελευταίους δύο μήνες δείχνει σε όλους για ποιον λόγο δαπανήθηκαν τόσα χρήματα για το συμβόλαιο του.

Ο αρχηγός των "πρασίνων" αρχίζει να αποκτάει έναν ρόλο που δεν είχε στο παρελθόν σε καμία ομάδα του, καθώς πλέον πέραν των δύσκολων σουτ και των εντυπωσιακών ασίστ έχει γίνει καταλυτικός και στο θέμα των ριμπάουντ. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως στο τέταρτο παιχνίδι της σειράς έκανε ρεκόρ καριέρας με τα οκτώ ριμπάουντ που πήρε.

Μία βραδιά που αναμφίβολα δύσκολα θα ξεχάσει ο αρχηγός των "πρασίνων", διότι με τις έξι ασίστ που έδωσε στον αγώνα κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, ξεπέρασε στην πρώτη θέση στην ιστορία της Euroleague τον Βασίλη Σπανούληφτάνοντας τις 192 στην καριέρα του. 

Η προσήλωση του στην άμυνα και το "κυνήγι" κάθε μπάλας δείχνει ξεκάθαρα πως ο Σλούκας δεν πρόκειται πλέον να αφήσει στην τύχη τίποτα και θα κάνει τα πάντα για να γίνει εκείνος που θα οδηγήσει τον Παναθηναϊκό ξανά σε Final 4 μετά από 12 χρόνια. Μετά το "μηδέν" του τρίτου αγώνα, ήρθαν οι 20 πόντοι για να θυμίσει σε όποιον μπορεί να το ξέχασε πως είναι εδώ και θα στείλει την ομάδα εκεί που ανήκει.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0zh9v7j18ix)

Ο "αγριεμένος" Ναν και τα σουτ που "ξεκόλλησαν" τον Παναθηναϊκό

Ο μοναδικός ίσως άνθρωπος που "εμπιστεύεται" ο Κώστας Σλούκας για να του δώσει την... σκυτάλη δεν είναι άλλος από τον Κέντρικ Ναν, με τον Αμερικάνο γκαρντ να κρατάει τον Παναθηναϊκό μέσα στην διεκδίκηση της νίκης σε πολύ σημαντικά σημεία του αγώνα

Ήταν άλλωστε εκείνος που "ξεκόλλησε" τους "πράσινους" στο κρίσιμο τελευταίο δεκάλεπτο όταν η Μακάμπι μ' ένα σερί 13-1 είχε φτάσει τη διαφορά στο +7 (82-75) υπέρ της. Εκεί ο Ναν με επτά προσωπικούς πόντους και μία ασίστ έφερε τον Παναθηναϊκό στο -1 (88-87) για να αναλάβει δράση στη συνέχεια ο Σλούκας και η σεμνή τελετή να λάβει τέλος.

Ο Ναν ήταν πρώτος σκόρερ για το "τριφύλλι" με τους 27 πόντους που σημείωσε, κάνοντας ένα ακόμη φοβερό παιχνίδι στο Βελιγράδι, δείχνοντας πως δεν "χαμπαριάζει" ούτε από έδρες ούτε από "do or die" παιχνίδια. Έδωσε το παρών σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή για τον Παναθηναϊκό και τώρα είναι έτοιμος μαζί με τον Σλούκα να στείλουν τον "Εξάστερο" στο Βερολίνο μέσω του ΟΑΚΑ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0zh6iv2rho1)

Σημαντικές βοήθειες από τον πάγκο του πήρε ο Εργκίν Αταμάν με Καλαϊτζάκη και Γκριγκόνις

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα παιχνίδια, ο Εργκίν Αταμάν εμπιστεύτηκε τους αναπληρωματικούς του σε κρίσιμα κομμάτια του αγώνα, καθώς στα μέσα της τρίτης περιόδου επιστράτευσε τους Καλαϊτζάκη και Γκραντ για να ανεβάσουν την πίεση στην άμυνα κάτι που κατάφερε σε μεγάλο βαθμό.

Ο Έλληνας φόργουορντ πίεσε πολύ στη μπάλα και το κατέβασμα της από τον Λορέντζο Μπράουν, με τον Αμερικάνο γκαρντ να βοηθάει σε όλες τις αλλαγές των μαρκαρισμάτων και να μοιράζει και τέσσερις ασίστ στην επίθεση. Μεγάλα σουτ σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα παιχνίδια, έβαλε ο Μάριους Γκριγκόνις, με τον Λιθουανό να σκοράρει δύο πολύ σημαντικά τρίποντα

Το ίδιο συνέβη και με τον Ιωάννη Παπαπέτρου που μπορεί να μην σκόραρε τόσο πολύ αλλά οι άμυνες του στον Κόλσον κάτω από τη ρακέτα και δύο πολύ σημαντικά σουτ, έδωσαν στον Παναθηναϊκό βαθιές "ανάσες" κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0ti6kn4ek1d)

Οι "βιονικοί" Λεσόρ και Μήτογλου που ήταν κομβικοί για τον Παναθηναϊκό

Πέραν της βοήθειας από τον πάγκο όμως, οι "πράσινοι" πήραν σημαντικά πράγματα και από τους παίκτες - κλειδιά των προηγούμενων αναμετρήσεων, με τον Ματίας Λεσόρ να αγωνίζεται σχεδόν σε όλη την αναμέτρηση και να πετυχαίνει 17 πόντους αλλά και να περιορίζει την δράση του Νίμπο που δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στα προηγούμενα παιχνίδια.

Πολύ καλό παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση έκανε και ο Ντίνος Μήτογλου, με τον Έλληνα φόργουορντ να αγωνίζεται 37 λεπτά - ο δεύτερος σε συμμετοχή πίσω από τον Λεσόρ - και να είναι απίστευτα "οικονομικός" για την διακύμανση του αγώνα. Οι 13 πόντοι που σκόραρε με 6/9 σουτ εντός παιδιάς αλλά και ο περιορισμός των Γουέμπ και Σόρκιν βοήθησαν τον Παναθηναϊκό και στις δύο πλευρές του παρκέ. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0rtxc48p3i9)