Η Φενερμπαχτσέ κατάφερε μετά κόπων και βασάνων να κάνει το 2-1 στη σειρά στο τρίτο παιχνίδι και ψάχνει τη νίκη που θα της δώσει το εισιτήριο για το Final 4 της Euroleague. Η Μονακό από τη πλευρά της, είχε για ακόμη ένα παιχνίδι σε κακό βράδυ τον Μάικ Τζέιμς, ο οποίος μοιάζει "κλειδωμένος" από τον Νικ Καλάθη και παίζει τα... ρέστα της για να φέρει ξανά τη σειρά στη Γαλλία. 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Φενερμπαχτσέ να κυριαρχεί σε άμυνα και επίθεση, αλλά να μην μπορεί να πάρει διαφορά ασφαλείας, καθώς η Μονακό με πρωταγωνιστές τους Τζέιμς και Οκόμπο έμεινε κοντά στο σκορ (33-30) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό δεν άλλαξε με την Μονακό να παίρνει τελικά μία μεγάλη νίκη (62-65) και να ισοφαρίζει τη σειρά σε 2-2, με την πρόκριση να κρίνεται σε πέμπτο παιχνίδι. 

Καλύτερη η Φενερμπαχτσέ - Απελπιστικά άστοχη η Μονακό

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι πολύ άστοχες, κάτι που οφειλόταν βέβαια και στις σκληρές άμυνες, με την Μονακό να μπαίνει καλύτερα στον αγώνα και να προηγείται με 0-4 στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης. Ένα σερί 12-0 όμως από τους γηπεδούχους, έφερε τη διαφορά στο +8 (12-4) για την Φενερμπαχτσέ με κύριο εκφραστή των επιθέσεων τον Χέιζ - Ντέιβις.

Οι φιλοξενούμενοι έψαχναν να βρουν τον δρόμο προς το καλάθι, αλλά το κατάφερναν μόνο με προσωπικές ενέργειες του Μάικ Τζέιμς ή από επιθετικά ριμπάουντ. Το 15-11 της πρώτης περιόδου είναι άκρως κολακευτικό για την Μονακό που δεν μπορούσε να διασπάσει την άμυνα των γηπεδούχων.

Άλλαξε την Μονακό ο Οκομπό - Εξαιρετικό παιχνίδι ο Παπαγιάννης για την Φενερμπαχτσέ

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με την Φενερμπαχτσέ να εκτελεί έξω από τα 6.75 και να στέλνει τη διαφορά ξανά στους 8 (21-13) στα δύο πρώτα λεπτά, αλλά η Μονακό με μία αντεπίθεση διαρκείας με τον Μάικ Τζέιμς μείωσε, αλλά συνέχιζε να είναι πολύ άστοχη.

Τη λύση έδωσε ο Οκόμπο που έλυσε το πρόβλημα του τριπόντου για τους Μονεγάσκους, βάζοντας δύο συνεχόμενα και κερδίζοντας τρεις βολές στην τρίτη του απόπειρα. Ο Γάλλος γκαρντ έφερε το παιχνίδια στα ίσα (30-30) δύο λεπτά πριν το φινάλε.

Το εξαιρετικό του παιχνίδι επιβεβαίωσε μ' ένα καλάθι και φάουλ λίγο πριν το ημίχρονο ο Γιώργος Παπαγιάννης, με τον πρώην σέντερ του Παναθηναϊκού να τελειώνει το πρώτο μέρος με επτά πόντους και επτά ριμπάουντ, κυριαρχώντας στις δύο ρακέτες. 

Ξεκίνησαν δυνατά και τα "έσπασαν" στη συνέχεια Φενερμπαχτσέ και Μονακό


Οι δύο ομάδες μπήκαν "καυτές" στο δεύτερο ημίχρονο με το ένα τρίποντο να διαδέχεται το άλλο, με τα περισσότερα από αυτά μάλιστα να είναι στο τέλος των επιθέσεων. Δύο πολύ καλές άμυνες και ένα επιθετικό ριμπάουντ μάλιστα, έφεραν τη Μονακό μπροστά στο σκορ (42-43) πέντε λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε ξανά με τις δύο αντιπάλους να σκοράρουν με το... σταγονόμετρο, καθώς αμφότερες πέτυχαν από πέντε πόντους στα τελευταία πέντε λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου με το 47-48 να δίνει ένα ισχνό προβάδισμα στην Μονακό, που βλέπει τον Μάικ Τζέιμς να μένει άποντος σε αυτό το διάστημα.

Ο "εξαφανισμένος" Μάικ Τζέιμς έστειλε τη σειρά στο πέμπτο παιχνίδι με απίστευτο τρίποντο

Η κατάσταση δεν διαφοροποίηθηκε ούτε στην τέταρτη περίοδο, καθώς οι δύο ομάδες συνέχιζαν το ρεσιτάλ... αστοχίας, με τις άμυνες να είναι κυρίαρχες. Ένα μικρό σερί 5-1 για την Φενερμπαχτσέ την έφερε στο +3 (52-49) με τον Μπιμπέροβιτς να πετυχαίνει τους πρώτους του πόντους 6:30 λεπτά πριν το φινάλε.

Ο Βόσνιος - που παίζει με την Εθνική Τουρκίας ως νατουραλιζέ - μπορεί να ήταν άστοχος αλλά καθάριζε τα ριμπάουντ και στις δύο πλευρές του παρκέ. Η Μονακό με πρωταγωνιστή τον Ντιαλό, πήρε ξανά το προβάδισμα (52-54) με τέσσερα λεπτά να υπολείπονται για το τέλος του αγώνα. 

Ο εξαφανισμένος στο δεύτερο ημίχρονο Μάικ Τζέιμς μ' ένα απίστευτα δύσκολο τρίποντο έδωσε διαφορά τεσσάρων πόντων στην Μονακό (57-61) 55 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα, με τον Ντόντα Χολ να βγάζει μία απίστευτη άμυνα και να σταματάει ψηλά τον Γκούντουριτς στην αμέσως προηγούμενη φάση. 

Οι γηπεδούχοι μείωσαν με δύο βολές του Γουίλμπεκιν και προσπάθησαν να κλέψουν στην επαναφορά, αλλά οι Μονεγάσκοι κράτησαν την κατοχή και ο Τζέιμς βρήκε τον Χολ που ήταν... οφσάιντ στην άλλη πλευρά του παρκέ που τελείωσε εμφατικά τη φάση διατηρώντας το +4 (59-63) για την ομάδα του 40 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε.

Ο Γκούντουριτς έφερε την διαφορά στο -1 (62-63), η άμυνα της Φενερμπαχτσέ ανάγκασε τον Τζέιμς σε παράβαση πέντε δευτερολέπτων - σε μία φάση που θύμισε ΣΕΦ και το λάθος των διαιτητών - αλλά στο τέλος ο Γουίλμπεκιν αστόχησε στο κρίσιμο δίποντο, με τους Γάλλους να φεύγουν θριαμβευτές (62-65) από την Τουρκία.