Οι στιγμές σπάνιες. Πρωτόγνωρες. Ο Ολυμπιακός μόλις έχει νικήσει την Αστον Βίλα μέσα στο “Βίλα Παρκ” με 4-2. Οι Αγγλοι έχουν αρχίσει να αποχωρούν από το γήπεδο από το γκολ του Εσε και σχεδόν το... άδειασαν στο 84', όταν ο Ντάγκλας Λουίς μπλόκαρε μπροστά στον Κωνσταντή Τζολάκη και αστόχησε από τα 11 βήματα. Με το σφύριγμα της λήξης ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατεβαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Για συγκεκριμένο λόγο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0zhiw5mw4n5)

H συγκίνηση του Βαγγέλη Μαρινάκη για το έπος του Ολυμπιακού

Ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού, αφού συνεχάρη έναν έναν όλους τους ποδοσφαιριστές και τον Μεντιλίμπαρ για τη μεγάλη νίκη, πήγε στον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο και φανερά συγκινημένος χαιρέτησε τους περίπου 2500 οπαδούς που βρέθηκαν στο σημείο, ενώ είχε εγκάρδιο χαιρετισμό και με τον στενό του φίλο Μανώλη Κονταρό. Αλλά με εξαίρεση αυτές τις στιγμές συναισθηματικής φόρτισης, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ήταν εκείνος που έδωσε το σύνθημα για το τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός πέτυχε την πρώτη του νίκη σε ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, βρίσκεται ένα βήμα πριν τον τελικό της διοργάνωσης, αλλά πανηγύρισε λιγότερο από κάθε προηγούμενη αυτή τη νίκη. Και σε αυτό έπαιξε ρόλο ο κ. Μαρινάκης. Καθώς μπήκε στα αποδυτήρια και είπε αυτό που ισχύει. Τίποτε εξεζητημένο: “Συγχαρητήρια σε όλους. Πετύχαμε μια πολύ μεγάλη νίκη, αλλά χρειάζεται ψυχραιμία. Δεν τελειώσαμε ακόμη, έχουμε και το δεύτερο παιχνίδι μπροστά μας. Δεν χρειάζεται να πανηγυρίζουμε ακόμη. Δεν προκριθήκαμε. Εχουμε ακόμη 90 λεπτά και ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι”.

Μεντιλίμπαρ: “Να ξεχάσουμε το Μπέρμιχγαμ αν θέλουμε να προκριθούμε”

Εχει σημασία σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε πως ο κ. Μαρινάκης είχε θερμό χαιρετισμό και συνομιλία με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Τον προπονητή που ο ίδιος πίστεψε και επέκτεινε το συμβόλαιό του την ημέρα της πιο σκληρής ήττας της σεζόν (σ.σ. το 1-4 από τη Μακάμπι).

Ο Βάσκος, μάλιστα, είχε φροντίσει να μιλήσει και ο ίδιος στην ομάδα του, εκθειάζοντας τη νοοτροπία, το πάθος και τη συγκέντρωσή τους. Και ξεκαθαρίζοντας και ο ίδιος από την πλευρά του πως “...είμαι πολύ ικανοποιημένος από όσα κάναμε στο παιχνίδι. Νικήσαμε για το αξίζαμε και αυτή η νίκη είναι για όλους σας. Αλλά εάν αυτό το παιχνίδι θέλουμε να έχει αποτέλεσμα, πρέπει να το ξεχάσουμε και να προετοιμαστούμε για τον επαναληπτικό. Που θα είναι πιο δύσκολο παιχνίδι”.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0zhs32wsc6p)

Ο Βάσκος τεχνικός ευχαρίστησε έναν έναν τους ποδοσφαιριστές του και απαίτησε... ξεκούραση. Από όλους. Σημειώνοντας πως ο Ολυμπιακός πρέπει να έχει ενέργεια και φρεσκάδα την Πέμπτη, για περάσει αλώβητος την πίεση που δεδομένα θα ασκήσει η Αστον Βίλα.