Ο τραυματισμός του Φρανσίσκο Ορτέγκα, υπό προϋποθέσεις, θα μπορούσε να είναι η πιο πολυσυζητημένη φάση του πρώτου ευρωπαϊκού ημιτελικού στην ιστορία του Ολυμπιακού. Ο Αργεντινός τραυματίστηκε λίγο μετά το 30ο λεπτό του αγώνα με την Αστον Βίλα. Αλλά συνέχισε να παίζει. Παρότι ήταν φανερό πως είχε ενοχλήσεις, έκανε διαρκώς νόημα ότι μπορεί να συνεχίσει. Αλλά ήταν φανερό ότι δεν μπορούσε. Με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να το πληρώσει. Ευτυχώς, όχι ακριβά.

Ο Ορτέγκα πονούσε. Ηταν φανερό. Και αυτό επιβεβαιώθηκε από το γεγονός ότι η Αστον Βίλα το κατάλαβε και μετέφερε όλη την επιθετική της δύναμη στη δεξά της πλευρά. Ο Αργεντινός μπακ είχε τόσο έντονες ενοχλήσεις, που δεν μπόρεσε να ακολουθήσει στο πρώτο γκολ των Αγγλων στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, το οποίο ουσιαστικά άλλαξε το μομέντουμ του αγώνα. Αλλά όχι και την τελική του έκβαση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0zfebs19i0h)

Ο Ορτέγκα, η ιστορική ρεβάνς του Ολυμπιακού και το ρεπό του Μεντιλίμπαρ

Ο Ορτέγκα πονούσε πολύ στον αστράγαλό του, έφυγε κουτσαίνοντας και από το αεροδρόμιο κατά την επιστροφή της αποστολής. Η πρώτη διάγνωση κάνει λόγο για διάστρεμμα, με τον Αργεντινό να κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει τον επαναληπτικό με την Αστον Βίλα. Και το ιατρικό επιτελείο να κρίνει την κατάστασή του μέρα με την ημέρα.

Πάντως θα έχει μέρες να κάνει θεραπείες και να ξεκουράσει το πόδι του. Καθώς ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έκανε ένα απολύτως χρήσιμο δώρο στους ποδοσφαιριστές του. Συγκεκριμένα, ο Βάσκος τεχνικός προπόνησε τους Ερυθρόλευκους το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής και θα τους συναντήσει ξανά τη Δευτέρα του Πάσχα. Καθώς επέλεξε να δώσει ρεπό αυτό το Σαββατοκύριακο. Τηρώντας τις... Ελληνορθόδοξες παραδόσεις.

Η ξεκούραση του Πάσχα και τα… ζόρια από Δευτέρα για τους παίκτες του Ολυμπιακού

Πέρα από την πλάκα, ο προπονητής του Ολυμπιακού γνωρίζει καλά πως οι παίκτες του υπερέβαλαν εαυτούς στο παιχνίδι με την Αστον Βίλα και συνολικά τα έχουν δώσει όλα σε αυτό το διάστημα που ο ίδιος βρίσκεται στον ερυθρόλευκοι πάγκο. Για αυτό τον λόγο επέλεξε να τους κάνει δώρο αυτό το διήμερο ξεκούρασης. Ενημερώνοντάς τους, ωστόσο, ότι από τη Δευτέρα, που επιστρέφουν στο Ρέντη, τα πράγματα θα είναι ζόρικα για όλους.

Καθώς ξεκινούν οι 11 ημέρες του... θανάτου, με τους συνεχόμενους τελικούς με Αστον Βίλα (09/05), ΠΑΟΚ (12/05) στην Τούμπα, ΑΕΚ (15/05) στο Φάληρο και με τον Παναθηναϊκό (19/05) στη Λεωφόρο. Παιχνίδια στα οποία ο Ολυμπιακός και ο Μεντιλίμπαρ θέλουν το απόλυτο. Ώστε να ολοκληρωθεί μια τρελή χρονιά με τον καλύτερο, με έναν ονειρικό τρόπο.