Η Άρσεναλ του Μικέλ Αρτέτα το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να κερδίζει μέχρι το φινάλε. Και αυτό ακριβώς έκανε στην αναμέτρηση κόντρα στην Μπόρνμουθ με τους "Κανονιέρηδες" να επικρατούν με 2-0. Αυτό σημαίνει ότι για μία ακόμη αγωνιστική θα παραμείνουν στην κορυφή της βαθμολογίας της Premier League και περιμένουν κάποια εκ των Γουλβς, Φούλαμ, Τότεναμ ή Γουέστ Χαμ να κόψουν βαθμό ή βαθμούς από την Μάντσεστερ Σίτι.

Η Άρσεναλ ήταν κυρίαρχη αλλά χρειάστηκε... πέναλτι για να προηγηθεί

Οι γηπεδούχοι ήταν κυρίαρχοι στο πρώτο μέρος όμως δεν κατάφερναν να νικήσουν την άμυνα των παικτών του Ιραόλα αλλά και τον ηρωικό Τράβερς. Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε να κερδίσει πέναλτι ο Κάι Χάβερτς. Ο Γερμανός βγήκε τετ α τετ, πέρασε τον Ιρλανδό τερματοφύλακα και... εκβίασε την μεταξύ τους επαφή (που δεδομένα υπήρξε), αναγκάζοντας τον Κουτ να δείξει την άσπρη βούλα με τον Σάκα να ευστοχεί και να ανοίγει το σκορ.

Στο δεύτερο μέρος οι "Κανονιέρηδες" έχασαν ακόμη μια σπουδαία ευκαιρία με τον Σάκα να την σπαταλά. Στη συνέχεια η Μπόρνμουθ ανέβασε τις γραμμές της όμως τότε ήρθε ξανά ο... συνήθης ύποπτος, Λεάντρο Τροσάρ, για να δώσει άλλη μια λύση στην ομάδα του κάνοντας το 2-0. 

Τα "Κεράσια" διαμαρτυρήθηκαν σε φάση που βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα του Ράγια όμως ο Σολάνκε είχε "κλειδώσει" πονηρά το χέρι του Ισπανού γκολκίπερ ο οποίος δεν έδιωξε σωστά σε έξοδο. Στη συνέχεια ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε με τον Γκάμπριελ Μαγκαλιάες να βρίσκει γκολ σεζόν, αλλά τον Κουτ να το ακυρώνει σωστά λόγω οφσάιντ του Χάβερτς. Κάτι τέτοιο όμως δε συνέβη στο 90+7 όπου ο Ντέκλαν Ράις έβαλε το "κερασάκι στην τούρτα" κάνοντας το 3-0.

Επόμενη υποχρέωση της Άρσεναλ, στο "Ολντ Τράφορντ" απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αν περάσει και από εκεί, τότε θα δικαιούται να ελπίζει. Προς το παρόν, όμως, περιμένει δώρα. Η Μπόρνμουθ είδε τις μηδαμινές ελπίδες της για Ευρώπη να... εξανεμίζονται. Επόμενη υποχρέωσή της εντός έδρας κόντρα στην Μπρέντφορντ.