Ένα από τα πιο συναρπαστικά πρωταθλήματα του πλανήτη, κάθε χρόνο, έφτασε για φέτος στο τέλος του. Η Championship τελείωσε με την Λέστερ να παίρνει τον τίτλο και να επιστρέφει στην Premier League, αντέχοντας στην "αγωνιστική κοιλιά" της κατά την οποία έχασε το τεράστιο προβάδισμα που είχε τον χειμώνα. Με τον Έντσο Μαρέσκα στον πάγκο, οι "Αλεπούδες" έπαιξαν εξαιρετικό ποδόσφαιρο και δικαιολογημένα κατέκτησαν το πρωτάθλημα.

Απίθανο ποδόσφαιρο όμως έπαιξε και η Ίπσουιτς η οποία κατέκτησε τη δεύτερη θέση και πήρε την απευθείας άνοδο στην Premier League, επιστρέφοντας στη μεγάλη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου έπειτα από 22 ολόκληρα χρόνια. Μάλιστα το επίτευγμα της ομάδας του Σκοτ ΜακΚένα είναι άκρως εντυπωσιακό καθώς η άνοδος ήρθε κατευθείαν μετά από την περσινή άνοδο από την League 1. 

Τα ζευγάρια των Playoffs της Championship 

Η Λιντς είναι η μεγάλη χαμένη των τελευταίων αγωνιστικών καθώς από τη στιγμή που προσπέρασε τη Λέστερ στην κορυφή, ακολούθησε μια σειρά ανεπιτυχών αποτελεσμάτων τα οποία την οδήγησαν στην τρίτη θέση. Πλέον η Λιντς θα κληθεί να πάρει την άνοδό της μέσω της ψυχοφθόρας διαδικασίας των Playoff ανόδου, αντιμετωπίζοντας την Νόριτς του Δημήτρη Γιαννούλη ενώ η Σαουθάμπτον θα αντιμετωπίσει την Γουέστ Μπρομ του Κάρλος Κορμπεράν.. Διπλοί αγώνες οι "ημιτελικοί", μονός τελικός στο "Γουέμπλεϊ".

  • Λιντς - Νόριτς
  • Σαουθάμπτον - Γουέστ Μπρομ

Ποιοι υποβιβάστηκαν από την Championship, ποιοι ανεβαίνουν από την League 1

Η Πλίμουθ ήταν η κερδισμένη της τελευταίας αγωνιστικής της Championship καθώς εξασφάλισε την παραμονή της. Αντίθετα υποβιβάστηκαν οι Μπέρμιγχαμ, Χάντερσφιλντ και Ρόδεραμ. Από τη League 1 ανεβαίνουν απευθείας οι Πόρτσμουθ και Ντέρμπι ενώ στα Playoffs θα παίξουν οι Μπόλτον, Πιτέρμπορο, Όξφορντ και Μπάρνσλεϊ.