Πλούσια αγωνιστική δράση περιλάμβανε το μενού του Μεγάλου Σαββάτου στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, με την Bundesliga, μάλιστα, να έχει και έντονο… ελληνικό χρώμα.

Ο ομογενής Λεωνίδας Στεργίου ήταν ο ποδοσφαιριστής που “άνοιξε” στο 29’ το δρόμο της νίκης στην απίθανη Στουτγκάρδη που εκμεταλλεύτηκε την αφοσίωση της Μπάγερν στον επαναληπτικό ημιτελικό του UEFA Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης, και τη νίκησε με δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο με 3-1.

Ο Στεργίου σκόραρε στο 29’, ο Κέιν ισοφάρισε στο 37’, αλλά  οι Γιονγκ στο 83' και Εμβουμπά στο 90+3' χάρισαν στους γηπεδούχους την πρώτη τους εντός έδρας νίκη επί των Βαυαρών από το 2007!

H Ντόρτμουντ πάει “φουριόζα” στο Παρίσι για τη ρεβάνς με τον Εμπαπέ

Υποχρεώσεις και μάλιστα ιστορικές έχει στο UEFA Champions League και η Μπορούσια Ντόρτμουντ, η οποία μοιάζει να βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση της σεζόν, την πιο κατάλληλη στιγμή.

Οι Βεστφαλοί ισοπέδωσαν 5-1 την Άουγκσμπουργκ κάνοντας μάλιστα εκτεταμένο rotation ενόψει της ρεβάνς με την Παρί Σεν Ζερμέν του Κιλιάν Εμπαπέ.

Αναλυτικά τα σαββατιάτικα αποτελέσματα της Bundesliga: Ντόρτμουντ - Άουγκσμπουργκ 5-1, Βόλφσμπουργκ - Ντάρμσταντ 3-0, Βέρντερ - Γκλάντμπαχ 2-2, Στουτγκάρδη - Μπάγερν 3-1.