Θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, μετά την είδηση του χαμού του Σέζαρ Λουίς Μενότι, του προπονητή που οδήγησε την Εθνική Αργεντινής στο πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο της ιστορίας της. Ο θρυλικός κόουτς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών μετά από προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην προπονητής την Αργεντινής, Σέζαρ Λουίς Μενότι

Την τελευταία του πνοή στα 85 του χρόνια άφησε ο Σέζαρ Λουίς Μενότι, βυθίζοντας στο πένθος το παγκόσμιο ποδόσφαιρο και κυρίως τους ανθρώπους της Αργεντινής. Ήταν άλλωστε ο προπονητής που οδήγησε τους "αλμπισελέστε" στην πρώτη κατάκτηση Μουντιάλ της ιστορίας τους το 1978.

Ήταν ουσιαστικά ο άνθρωπος που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο πριν από τον τεράστιο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, με τους δυο τους ν' αποτελούν δύο από τις μεγαλύτερες... σημαίες του αργεντίνικου ποδοσφαίρου

Πριν ξεκινήσει την τεράστια προπονητική του καριέρα, υπήρξε ποδοσφαιριστής κάνοντας καριέρα κυρίως στις ΗΠΑ, με τις μετακινήσεις εκείνη την εποχή να είναι ελάχιστες. Είχε αγωνιστεί σε Ρασίνγκ Κλουμπ, Ροζάριο Σεντράλ, Μπόκα Τζούνιορς αλλά και στην "θρυλική" Σάντος.


Είχε συμβουλευτικό ρόλο στην Εθνική Αργεντινής στο Μουντιάλ του 2022

Ο Μενότι διετέλεσε προπονητής στην Μπαρτσελόνα, ενώ στην προπονητική του καριέρα υπήρξε τεχνικός επίσης της Ατλέτικο Μαδρίτης και της Σαμπντόρια στην Ευρώπη, ενώ στην πατρίδα του βρέθηκε στον πάγκο της Μπόκα Τζούνιορς αλλά και της Ρίβερ Πλέιτ

Ο προπονητής των επιτυχιών, φαίνεται πως έφερε γούρι και στην νέα "φουρνιά" των παικτών της Αργεντινής, καθώς τα τελευταία χρόνια υπήρξε σύμβουλος στην Εθνική ομάδα, δίπλα στον Λουίς Σκαλόνι και έζησε από κοντά τις μεγάλες επιτυχίες βλέποντας τον Λιονέλ Μέσι να σηκώνει το Μουντιάλ το 2022.