Οι παραδόσεις στον αθλητισμό είναι για να σπάνε και κάτι τέτοιο είναι έτοιμο να συμβεί στην ACB με την Μπασκόνια να βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση στο πρωτάθλημα της Ισπανίας. Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς βρίσκεται στην ένατη θέση της βαθμολογίας με μία αγωνιστική να απομένει για το φινάλε.

Ψάχνει ένα "θαύμα" για να μην μείνει εκτός Playoffs της ACB βρίσκεται η Μπασκόνια

Για πρώτη φορά στην ιστορία της κινδυνεύει η Μπασκόνια να μείνει εκτός Playoffs στην ΑCB. Οι "Βάσκοι" - που τερμάτισαν στην όγδοη θέση της Euroleague και αποκλείστηκαν από την Ρεάλ Μαδρίτης με 3-0 - βρίσκονται στην ένατη θέση της βαθμολογίας στην Ισπανία και είναι με το 1,5 πόδι εκτός Playoffs.

Η πρώτη χρονιά που δημιουργήθηκε η ACB ήταν τη σεζόν 1983-84 και από τότε επί 40(!) συναπτά έτη, η Μπασκόνια δίνει το παρών στα Playoffs του πρωταθλήματος στην Ισπανία. Την δεδομένη στιγμή έχει ρεκόρ 18-15 με την Μανρέσα που βρίσκεται ακριβώς από πάνω τους να βρίσκεται στο 19-14.

Οι "Βάσκοι" έχουν το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας αλλά οι πιθανότητες να εισέλθουν στα Playoffs δεν είναι υπέρ τους. Την τελευταία αγωνιστική ταξιδεύει στην Μαδρίτη για να αντιμετωπίσει τη Ρεάλ, ενώ η αντίπαλος της θα παίξει στην έδρα της Τενερίφης που έχει εξασφαλίσει τη θέση της στην πρώτη οκτάδα.

Δεν είναι ακατόρθωτο, αλλά είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Μπασκόνια που κινδυνεύει τόσο πολύ να μείνει εκτός συνέχειας της ACB από τόσο νωρίς. Αξίζει να σημειωθεί πως αν η Ρεάλ Μαδρίτης ηττηθεί, χάνει την πρώτη θέση από την Ουνικάχα Μάλαγα που υποδέχεται την υποβιβασμένη Παλένθια. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czqbnkogdfb5)