Μπορεί ο Γιώργος Μπαρτζώκας και ο Εργκίν Αταμάν να οδήγησαν τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στο Final Four της Euroleague ωστόσο του βραβείο του προπονητή της χρονιάς στην διοργάνωση κατέληξε στον... προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης, Τσους Ματέο για τη σεζόν 2023/24! Ο Ισπανός τεχνικός θριάμβευσε στην σχετική ψηφοφορία μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης των Μαδριλένων στην κανονική διάρκεια και της "σκούπας" με την Μπασκόνια "εκθρονίζοντας" τον Μπαρτζώκα που είχε αναδειχθεί "Coach of the Year" για δυο διαδοχικές χρονιές.

Προπονητής της χρονιάς στην Euroleague ο Τσους Ματέο που διαδέχτηκε τον Μπαρτζώκα

Το βραβείο του προπονητή της χρονιάς στην Euroleague μετά από δυο σερί κατακτήσεις από τον Γιώργο Μπαρτζώκα άλλαξε... χέρια και κατέληξε στον Τσους Ματέο. Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης που υπό τις οδηγίες του οδήγησε την "Βασίλισσα" στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου της διοργάνωσης και στην "σβηστή" πρόκριση στο Final Four όπου και έγινε η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε πρώτη και μάλιστα με... σκούπα και 3-0 επί της Μπασκόνια στα playoffs.


Στην δεύτερη θέση της σχετικής ψηφοφορίας βρέθηκε ο Εργκίν Αταμάν που μετά την περυσινή 17η θέση του Παναθηναϊκού, οδήγησε τους "πράσινους" στην δεύτερη θέση της κανονικής διάρκειας αλλά και στο Final Four μετά από 12 χρόνια. Ο Τούρκος τεχνικός είχε αναδειχθεί προπονητής της χρονιάς στην Euroleague το 2021 όταν και βρισκόταν στον πάγκο της Αναντολού Εφές.

Τονίζεται ότι ο Τσους Ματέο κατέκτησε το βραβείο του προπονητή της χρονιάς για πρώτη φορά στην καριέρα του, ενώ έγινε ο πρώτος προπονητής της Ρεάλ που το κατάφερε μετά τον Πάμπλο Λάσο που είχε αναδειχθεί κορυφαίος τεχνικός το 2018.