Ο Παναθηναϊκός πραγματοποιεί ονειρεμένη σεζόν στην Euroleague! Τερμάτισε στην δεύτερη θέση της regural season και με αυταπάρνηση και κατάθεση ψυχής απέκλεισε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στα playoffs δίνοντας... ραντεβού στο Βερολίνο για το Final Four. Ο Εργκίν Αταμάν έχει βάλει φαρδιά πλατιά την... υπογραφή του στην πρώτη του χρονιά στο "τιμόνι" του "τριφυλλιού" και έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τον θρίαμβο, όπως και ορισμένοι παίκτες που "κλέβουν" τις εντυπώσεις με την πράσινη φανέλα.


Κέντρικ Ναν και Ματίας Λεσόρ έχουν πολυδιάστατη προσφορά στο παρκέ και αποτελούν τα βασικά επιθετικά γρανάζια, με τις επιδόσεις τους να τους κατατάσσουν στην κορυφαία πεντάδα της Εuroleague για τη σεζόν 2023/24!

Στην καλύτερη πεντάδα της Εuroleague φιγουράρουν δυο παίκτες του Παναθηναϊκού

Η Euroleague ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας (13/05) την καλύτερη πεντάδα για τη σεζόν 2023/24. Ελληνικό... χρώμα υπήρχε και μάλιστα "πράσινο". Από τους πέντε παίκτες, οι δυο είναι του Παναθηναϊκού. Ο λόγος για τους Κέντρικ Ναν και Ματίας Λεσόρ οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις και έχουν συμβάλλει στα μέγιστα προκειμένου να προκριθεί το "τριφύλλι" στο Final Four.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d13qcprw3u81)

Ο Ναν που "ζαλίζει" με τις επιδόσεις του και ανανέωσε έως το 2026 με τους "πράσινους", σε 33 συμμετοχές μέτρησε κατά μέσο όρο 15.9 πόντους, 2.6 ριμπάουντ και 3 ασίστ ανά 27'20", ενώ ο Λεσόρ σε 39 ματς που αγωνίστηκε, είχε κατά μέσο όρο 13.7 πόντους, 6.2 ριμπάουντ, 1.4 ασίστ και 1 κλέψιμο ανά 29'32". Τονίζεται ότι ο Γάλλος σέντερ είναι ο μοναδικός παίκτης που είχε βρεθεί και την προηγούμενη σεζόν στην καλύτερη πεντάδα της Euroleague.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0rtxc48p3i9)


Την πεντάδα πλαισιώνουν ο Φακούντο Καμπάσο της Ρεάλ Μαδρίτης και ο Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβιτς της Φενέρμπαχτσε οι οποίοι ψηφίστηκαν για πρώτη φορά σε επτά και πέντε σεζόν που μετρούν αντίστοιχα στην EuroLeague, ενώ την πεντάδα συμπληρώνει ο Μάικ Τζέιμς της Μονακό ο οποίος κατάφερε να βρεθεί για δεύτερη φορά μέσα στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές σεζόν.


Η καλύτερη πεντάδα της Euroleague

Φακούντο Καμπάσο (Ρεάλ Μαδρίτης)
Μάικ Τζέιμς (Μονακό)
Κέντρικ Ναν (Παναθηναϊκός AKTOR)
Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις (Φενέρμπαχτσε)
Ματίας Λεσόρ (Παναθηναϊκός AKTOR)