Ο τελικός του Europa Conference League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Φιορεντίνα πλησιάζει, με τους φιλάθλους των δύο ομάδων να περιμένουν να αποκτήσουν το μαγικό "χαρτάκι" για να δώσουν το παρών στο μεγάλο αυτό παιχνίδι. Οι "Βιόλα" αναμένεται όμως να επιστρέψουν εισιτήρια, τα οποία η UEFA στη συνέχεια θα μοιράσει στον κόσμο που θέλει να παρακολουθήσει από κοντά την αναμέτρηση.

1500 εισιτήρια έχει δώσει η Φιορεντίνα για τον τελικό του Europa Conference League

Ο Ολυμπιακός μετά την πρόκριση κόντρα στην Άστον Βίλα θα αντιμετωπίσει στον τελικό του Europa Conference League που διεξάγεται στην "OPAP Arena" την Φιορεντίνα. Οι οπαδοί των "ερυθρόλευκων" δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη να λαμβάνουν τα εισιτήρια τους, σε αντίθεση μ' εκείνους των "βιόλα" που ήδη έχουν προμηθευτεί κάποια από αυτά.

Οι δύο φιναλίστ δικαιούνται από 9.000 εισιτήρια η κάθεμια, ενώ άλλα 3.000 θα δοθούν από την πλευρά της UEFA. Οι πληροφορίες αναφέρουν όμως πως οι οπαδοί των Ιταλών δεν πρόκειται να τα εξαντλήσουν και κάποια από αυτά θα επιστραφούν πίσω.

Για την ώρα σύμφωνα με την Corriere Fiorentino "έχουν πωληθεί ηλεκτρονικά μόλις λίγα πάνω από 1.500 εισιτήρια στις πρώτες πέντε ώρες που είχαν δικαίωμα οι κάτοχοι διαρκείας".

Όσα εισιτήρια επιστραφούν θα διατεθούν μέσω της UEFA για τον τελικό του Conference League

Σε περίπτωση που υπάρξουν επιστροφές, κάτι που την δεδομένη στιγμή μοιάζει βέβαιο, ο Ανδρέας Δημάτος έκανε γνωστό πως θα διατεθούν τα συγκεκριμένα εισιτήρια στο φίλαθλο κοινό. Πιο αναλυτικά ανέφερε:

"Τα εισιτήρια που θα επιστρέψει η Φιορεντίνα δεν θα δοθούν άμεσα στους φιλάθλους του Ολυμπιακού. Τα εισιτήρια θα επιστραφούν στην UEFA και η διαχείριση, απ’ όσο γνωρίζω εγώ θα γίνει μέσω της ίδιας της διοργανώτριας. Σίγουρα θα αποτελέσει ανάσα στην τεράστια ανάγκη για επιπλέον εισιτήρια που υπάρχει στην ελληνική πλευρά για τον τελικό.

Θυμάμαι πως και πέρσι η Φιορεντίνα που ήταν ο πρώτος της τελικός μετά από πολλά χρόνια στο Conference στην Πράγα, οι Ιταλοί φίλαθλοι ήταν πολύ λιγότεροι από τους φιλάθλους της Γουέστ Χαμ. Να προσθέσω πως εκεί είχαν έρθει πάνω από 20.000 Άγγλοι οπαδοί χωρίς εισιτήριο, κάτι που δεν θα συμβεί στον εφετινό τελικό της Αθήνας.

Οι Ιταλοί φίλαθλοι δεν ταξιδεύουν ποτέ χωρίς εισιτήριο του αγώνα. Σε κάθε περίπτωση είναι αναμενόμενο πως δεν θα εξαντλήσει η Φιορεντίνα τα εισιτήρια, αλλά ακόμη δεν γνωρίζουμε τον αριθμό αυτών των εισιτηρίων που θα επιστραφούν στην UEFA".


Ανδρεάς Δημάτος: "Πέρσι ήμασταν κάτω από τη Μάλτα και τα Νησιά Φερόε στις χώρες μέλη της UEFA"

Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος της UEFA, σχολίασε την φετινή χρονιά των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και ανέφερε πως: "Αν κάνουμε τη σύγκριση, όχι κάποιων προηγούμενων αγωνιστικών περιόδων των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων των ομάδων μας, αλλά ανάμεσα στην εφετινή και την περσινή είναι λες και είμαστε… διαφορετική χώρα.

Θυμίζω πως ο περσινός απολογισμός των ελληνικών ομάδων στα κύπελλα Ευρώπης κατέτασσε την Ελλάδα στο σύνολο των 55 μελών χωρών της UEFA που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις στην 41η θέση. Ήμασταν κάτω από τη Μάλτα και τα Νησιά Φερόε. Αυτό, μόλις την περσινή σεζόν.

Εφέτος μετά και την πρόκριση του Ολυμπιακού πατήσαμε στην 9η θέση για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ξεπερνώντας χώρες όπως η Πορτογαλία και η Ολλανδία".