Σε μια ονειρική βραδιά στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ νίκησε 4-1 τον Παναθηναϊκό και πέρασε μπροστά στη βαθμολογία της Super League, με μία αγωνιστική να απομένει για τα playoffs. Ο "δικέφαλος του Βορρά" θέλει νίκη επί του Άρη στο "Κλ. Βικελίδης" (19/5-20:00) για να πάρει το πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός έμεινε μαθηματικά εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος, ενώ, μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ, είναι τέταρτος και θέλει μόνο νίκη στο Καραϊσκάκη (19/5-20:00) για να πάρει το ευρωπαϊκό εισιτήριο από τη Super League. Αλλιώς, θα πρέπει να νικήσει στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος με τον Άρη (25/5) για να βγει στην Ευρώπη. 

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός: Δοκάρι και... γκολ


Ο ΠΑΟΚ ήθελε απλώς νίκη επί του Παναθηναϊκού στην Τούμπα, στο παιχνίδι για την 9η αγωνιστική των playoffs στη Super League. Περί αισθητικής και άλλων ποιημάτων, ο θεατής έπρεπε να απευθυνθεί σε άλλο ψυχαγωγικό μέσο. Άλλωστε, η πολυτέλεια Κωνσταντέλιας δίνει την ποδοσφαιρική ομορφιά άκοπα. Είναι υψηλού και οξύ νου η πάσα του στον Τάισον, που σκοράρει για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι, στο 37'.

Ο Τάισον έτρεχε παράλληλα και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός μπήκε στο ματς στο 19', μετά τον τραυματισμό του Τόμας Μουργκ. 
 

Ο ΠΑΟΚ είχε ήδη δοκάρι στο 2', όταν o Τόμας βγήκε σαν... αλεπού στην άμυνα των "πράσινων", πήρε την μπάλα στην αριστερή πλευρά και πλάσαρε στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Λοντίγκιν. Ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε, αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει. 

Ο "δικέφαλος του Βορρά" πέρασε μπροστά στο σκορ και έμοιαζε να έχει τον απόλυτο έλεγχο. Ο Παναθηναϊκός είχε.... 0,1 expected goals στο πρώτο ημίχρονο. Μόνο στο 21', όταν πρόλαβε ο Κοτάρσκι τον Σπόραρ, ο οποίος αντικατέστησε τον Φώτη Ιωαννίδη, φάνηκε απειλητικός. 

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός: Τρόμαξε, αλλά τα κατάφερε με Ζίβκοβιτς και Βιεϊρίνια


Ο Παναθηναϊκός ήταν κατατί διαφορετικός στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Κοτάρσκι έκανε σπουδαία επέμβαση στο πλασέ του Σπόραρ στο 62'. Ήταν το λεπτό του τρόμου, αφού λίγο νωρίτερα ο Μπάμπα έστειλε με φαλτσαριστό σουτ την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Λοντίγκιν. 

Ο "δικέφαλος του Βορρά" έφτασε στο 2-0 στο 72', με πέναλτι του Αντρίγια Ζίβκοβιτς, αλλαγή στο ματς, αφού σφυρίχτηκε η παράβαση του Γεντβάι στον Σαμάτα, ο οποίος μπήκε στο παιχνίδι στο 66'. 

Ο Παναθηναϊκός τρόμαξε τον ΠΑΟΚ στο 78', με τις δύο αλλαγές του Τερίμ από το 67' να συνεργάζονται. Ο Μλαντένοβιτς έκανε τη σέντρα και ο Γερεμέγεφ πήρε την κεφαλιά στη μονομαχία με τον Κοτάρσκι για να μειώσει στο σκορ. 

Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ είχε τις απαντήσεις τακτικά. Ο Λουτσέσκου έβαλε τον Βιεϊρίνια στη θέση του Ντεσπόντοφ και δικαιώθηκε. Ο θρυλικός Πορτογάλος του ΠΑΟΚ έδρασε στο 89', με τον Ζίβκοβιτς να τον βρίσκει με φανταστική μπαλιά. Λίγο νωρίτερα, ο Λοντίγκιν απέκρουσε κεφαλιά του Κουλιεράκη. 

Στις καθυστερήσεις, ο Ζίβκοβιτς εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία της άμυνας να διώξει γύρισμα του Κωνσταντέλια και έβαλε το τέταρτο στο... μποτιλιάρισμα. 

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο, Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (82' Οζντόεφ), Μουργκ (19' Κωνσταντέλιας), Τάισον (66' Αντρ. Ζίβκοβιτς), Ντεσπόντοφ (82' Βιεϊρίνια), Τόμας (66' Σαμάτα).

Παναθηναϊκός (Φ. Τερίμ): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Χουάνκαρ (67' Μλαντένοβιτς), Γεντβάι, Πέρεθ, Τσέριν, Αράο, Μπακασέτας (67' Γερεμέγεφ), Μπερνάρ (86' Βιλένα), Μαντσίνι, Σπόραρ.