Για αλλαγές που δεν ήταν προγραμματισμένες μίλησε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Χρήστος Κόντης μετά το 2-2 με τον Ολυμπιακό στο φινάλε της Super League. Υποστήριξε επίσης ότι με βάση το ποδόσφαιρο που έπαιξε η ομάδα του, "δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε".

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χρήστου Κόντη:

"Φάνηκε ότι μόλις δεχθήκαμε το 2-1 στο δεύτερο ημίχρονο, αφήσαμε μέτρα στον αντίπαλο, ο οποίος άρχισε να πιέζει. Μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός αν σε πιέζει είναι δύσκολο. Πρέπει να ήμασταν πιο προσεκτικοί, να διαχειριζόμασταν καλύτερα το παιχνίδι. Είχαμε κάποια θέματα με παίκτες που έπρεπε να βγουν αλλαγή, και δεν ήταν προγραμματισμένες αυτές οι αλλαγές. Κρίμα πραγματικά γιατί δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1dvh2b3vvux)

Στο ποδόσφαιρο έτσι είναι, παίξαμε ένα ματς και τέλος. Έχουμε τον τελικό του Κυπέλλου μπροστά μας, δεν υπάρχει άλλη σκέψη από το να πάμε με όλες τις δυνάμεις μας να πάρουμε τον τίτλο. Δείξαμε πράγματα σήμερα, έχουμε ομάδα να τα καταφέρει και θα δουλέψουμε και άλλο στις επόμενες ημέρες. Είμαι αισιόδοξος ότι θα πάρουμε το Κύπελλο".

Η ανάλυση του Κόντη για τις αλλαγές

Λίγο αργότερα στη συνέντευξη Τύπου πρόσθεσε: “Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αισθανθήκαμε στο πρώτο ημίχρονο ότι κάναμε το παιχνίδι που θέλαμε, δημιουργήσαμε ευκαιρίες, βγάλαμε ένταση, ωραίους συνδυασμούς, αλλά δυστυχώς στο δεύτερο μέρος είχαμε κάποια προβλήματα αναγκαστικών αλλαγών πως ο Τσέριν, ο Χουάνκαρ και ο Μπερνάρ. Οι Τσέριν και Χουάνκαρ μας δημιούργησαν πρόβλημα στη διαχείριση του παιχνιδιού, έχοντας τον Βιλένα μέσα έπρεπε να τον βάλουμε αριστερά. Όταν το σκορ πήγε στο 2-0, ο Ολυμπιακός έπρεπε να πιέσει περισσότερο, μπήκε ο Γιόβετιτς, αλλά δεν νιώθαμε ότι απειλούμαστε. Βέβαια, μπήκε το γκολ του Ποντένσε που ήταν αυτό μας έριξε ψυχολογικά και μετά από εκεί δεν μπορούσαμε να αντιδράσουμε. Δυστυχώς ήταν μία καλή προσπάθεια έως ενός σημείου κι όταν έχεις το 2-0 στην έδρα σου, θα πρέπει να βρεις τον τρόπο, να κρατήσεις το αποτέλεσμα και να μην δεχτείς άλλο γκολ”.

Επισήμανε ότι “Σε δύο μέρες δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα. Προσπαθήσαμε να τονώσουμε την ομάδα και να τους δώσουμε ένα αγωνιστικό πλάνο για να βγουν οι ιδέες μας στο γήπεδο. Πιο πολύ με βίντεο παρά με προπόνηση έγινε αυτό. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι σε μία τέτοια κατάσταση δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε το παρελθόν. Εγώ είμαι φύσει αισιόδοξος άνθρωπος, έχουμε πέντε μέρες μπρστά μας, έχουμε ένα μεγάλο ματς, ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα με πολύ κόσμο και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι το πώς θα κερδίσουμε, το πώς θα βγάλουμε τον καλύτερό μας εαυτό και νομίζω ότι σε αυτό το ματς θα είμαστε ακόμη καλύτεροι απ’ ό,τι ήμασταν σήμερα. Μέσα από τις προπονήσεις θα βγάλουμε κι άλλα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο”.

Η επισήμανση του Κόντη για τον τελικό

Τέλος, ενόψει τελικού τόνισε: “Αυτά τα ματς είναι για τους μεγάλους παίκτες. Εμείς έχουμε μεγάλους παίκτες και αυτοί θα πρέπει να ανταπεξέλθουν. Πριν από το παιχνίδι υπάρχει πάντα το ψυχολογικό στρες, αλλά από την άλλη αυτά τα ματς είναι για μεγάλους παίκτες. Το ρόστερ μας έχει καλούς ποδοσφαιριστές, εγώ πιστεύω σε αυτούς και εκείνοι πρέπει να πιστέψουν στους εαυτούς τους. Όπως είπα ξανά, αυτό το ματς θα πρέπει να το βάλουμε στο πλάι και να δούμε πώς θα κερδίσουμε τον τελικό”.