Ο Σαντιάγκο Έσε του Ολυμπιακού κλήθηκε από τον Χαβιέρ Μασεράνο για την προεπιλογή της εθνικής Αργεντινής που θα πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 για να κατακτήσει το πρώτο χρυσό μετάλλιό της μετά το 2008, όταν στην ολυμπιακή ομάδα που σάρωσε στο Πεκίνο έπαιζε ο... Λιονέλ Μέσι

Ολυμπιακός: Το περιβάλλον που ανέδειξε τον Έσε


Τίποτε δεν είναι τυχαίο. Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχασε το πρωτάθλημα από μια σειρά λόγους, που δεν μπορούσε να ελέγξει, αλλά σε ένα ποδοσφαιρικό περιβάλλον που δεν μπορούσαν να επηρεάσουν εξωγενείς παράγοντες, όπως το Conference League, έδειξε την πραγματική του δύναμη. Εφτασε μέχρι το τέλος. Μόλις 90 λεπτά μακριά από την κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τροπαίου από ελληνική ομάδα σε επίπεδο ανδρών. Αναδεικνύοντας νέους ποδοσφαιριστές, όπως ο Σαντιάγκο Έσε, ο Τζολάκης, ο Ρέτσος.

Μέσα σε αυτό το τρενάκι του τρόμου της φετινής χρονιάς, ο Ολυμπιακός ανέδειξε τη δύναμή του, την ισχύ του και ειδικά από τον Φεβρουάριο και μετά, έκανε μια αξιοζήλευτη πορεία. Μέσα από την οποία αναδείχθηκαν ακόμη περισσότερο οι ξεχωριστοί ποδοσφαιριστές που διαθέτει στο ρόστερ του. Ποδοσφαιριστές όπως ο Σαντιάγκο Εσε. Ο οποίος όχι μόνο ξεχώρισε στην πρώτη του παρουσία στην Ευρώπη, αλλά πλέον μπορεί να υπερηφανεύεται ότι κέρδισε το δικαίωμα να το κάνει και με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

Ολυμπιακός: Το μεγάλο όνειρο

Ναι, η εθνική Αργεντινής είναι το επόμενο μεγάλο όνειρο του Εσε. Ένα όνειρο που αναμένεται να γίνει πραγματικότητα πιο σύντομα από ό,τι περίμενε. Και αυτό διότι σύμφωνα με πληροφορίες από την Αργεντινή ο 22χρονος αμυντικός μέσος επελέγη από τον Χαβιέρ Μασεράνο στην προεπιλογή της εθνικής Αργεντινής U23, η οποία στις 8 και 11 Ιουνίου θα αντιμετωπίσει σε φιλικά παιχνίδια την εθνική Παραγουάης U23 στο Μπουένος Άιρες, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το ολυμπιακό τουρνουά!

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι ο Έσε μπήκε στα πλάνα της εθνικής Αργεντινής ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων και όπως προκύπτει, από τους συμπατριώτες του, είναι πολύ πιθανό στο τέλος να δώσει κανονικά το παρών στα γήπεδα της Γαλλίας. Παρά το γεγονός ότι η ολυμπιακή ομάδα, υπό τις οδηγίες του Μασεράνο, προετοιμάζεται εδώ και έναν χρόνο για να κατακτήσει το χρυσό στους Ολυμπιακούς του Παρισιού.

Αξίζει σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε ότι τον περασμένο Νοέμβριο ο αριστερός μπακ του Ολυμπιακού, Φρανσίσκο Ορτέγκα, είχε κληθεί στην εθνική Ανδρών της Αργεντινής, επιβεβαιώνοντας πως οι δύο κινήσεις που έκαναν οι Πειραιώτες από τη χώρα του ταγκό ήταν κορυφαίου επιπέδου. Και σε κάθε περίπτωση, μια ελληνική ομάδα να μπορεί να έχει δύο ποδοσφαιριστές στην Εθνική Αργεντινής, είναι από μόνο του ένα τρομερό επίτευγμα και μια πολύ μεγάλη επιτυχία. Που διαφημίζει τον σύλλογο σε παγκόσμιο επίπεδο.