Η Ρεάλ Μαδρίτης θα βρει στον δρόμο των ημιτελικών στο Final Four της Euroleague τον Ολυμπιακό και ο προπονητής της, Τσους Ματέο που αναδείχθηκε και coach of the year στην διοργάνωση σε δηλώσεις που παραχώρησε στους δημοσιογράφους εξέφρασε την άποψη του για τους "ερυθρόλευκους" για οποίους τόνισε ότι δεν το βάζουν ποτέ κάτω και πως οι παίκτες έχουν χαρακτήρα μονομάχων, ενώ υπογράμμισε πως το κοινό που έχουν με τη "Βασίλισσα" είναι πως και οι δυο είναι πρωταθλήτριες ομάδες.


Παράλληλα, ο Ισπανός τεχνικός αποθεώσε τον Γιώργο Μπαρτζώκα σχολιάζοντας πως είναι ο απόλυτος ηγέτης και πως έχει δώσει προσωπικότητα στον σύλλογο, ενώ επισήμανε ότι δεν είναι εύκολο να κατακτήσει κανείς δυο συνεχόμενες Euroleague όμως δήλωσε ότι οι Μαδριλένοι θα τα δώσουν όλα προκειμένου να γράψουν ιστορία.

Ματέο: "Οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν χαρακτήρα μονομάχων"

Λίγο πριν την αναχώρηση της Ρεάλ για Βερολίνο, ο Ματέο δήλωσε πως:"Η πίεση είναι αυτή που βάζουμε στον εαυτό μας. Η κατάκτηση μιας Ευρωλίγκας είναι πολύ δύσκολη, αλλά έχουμε τις ίδιες επιλογές με τις άλλες τρεις. Εστιάζουμε μόνο στον ημιτελικό αντίπαλο", ήταν τα λόγια του Ματέο.

Σε ερώτηση για τον Ολυμπιακό απάντησε πως : "Διατηρούμε και οι δύο το στυλ. Ο Ολυμπιακός επιστρέφει πάντα στα ματς και δεν το βάζει κάτω. Είναι πολύ στιβαρό και οι παίκτες του έχουν χαρακτήρα μονομάχων . Δεν μπορείς να τους εμπιστευτείς γιατί πάντα επιστρέφουν. Έχουμε το στιλ και το παιχνίδι μας. Είναι πολύ διαφορετικοί, αλλά υπάρχει κάτι κοινό: ότι είμαστε πρωταθλήτριες ομάδες. Και οι τέσσερις έχουμε κερδίσει τον τίτλο κάποια στιγμή."

2023-24  EUROLEAGUE ALEKSANDER GOMELSKIY COACH OF THE YEAR | Chus MATEO | Real Madrid



"Ο Μπαρτζώκας είναι απόλυτος ηγέτης και δίνει προσωπικότητα στον σύλλογο"

Αναφορικά με τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ο Ματέο σχολίασε πως: "Ο Μπαρτζώκας είναι απόλυτος ηγέτης και δίνει προσωπικότητα στον σύλλογο."

Ο ίδιος πρόσθεσε πως: "Δεν είναι εύκολο να κερδίσεις δύο Ευρωλίγκες στη σειρά, αλλά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να γράψουμε μια πολύ ωραία σελίδα στην ιστορία του συλλόγου."