Ζοάο Πέδρο Λουρέιρο ντα Κόστα. Κατά κόσμον Κοστίνια. Ενας από τους κορυφαίους δεξιούς μπακ στην Πορτογαλία. Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της ομάδας του. Και στόχος των μεγάλων ομάδων του πορτογαλικού ποδοσφαίρου. Αλλά με μια... μικρή λεπτομέρεια να συνοδεύει την περίπτωσή του. Ο Ολυμπιακός τον έχει ήδη αποκτήσει. Και έχει υπογράψει μαζί του συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2028. 

Είναι γεγονός. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν ήδη αποκτήσει από τον περασμένο Δεκέμβριο τον παίκτη που θα κληθεί να... διεκδικήσει ρόλο και χρόνο μπροστά από τον Ροντινέι. Τον κορυφαίο δεξιό μπακ στην Ελλάδα και έναν από τους κορυφαίους (επιθετικά) σε διεθνές επίπεδο. Μάλιστα, αυτοί που γνωρίζουν τον παίκτη που έχει αποκτήσει η ομάδα του Πειραιά, υποστηρίζουν ότι θα... βάλει δύσκολα στον Βραζιλιάνο νέο συμπαίκτη του. Διότι είναι ένας εκπληκτικός αθλητής. Και παίκτης που ταιριάζει στον τρόπο που αγωνίζεται ο Ολυμπιακός. 

Be Surprised by Costinha in 2024!

Τι έχει κάνει φέτος στην Πορτογαλία ο Κοστίνια που έρχεται "ζεστός" στον Ολυμπιακό

Ο Κοστίνια δεν είναι απλά καλός φέτος. Είναι μέσα στην τριάδα των κορυφαίων δεξιών μπακ του πορτογαλικού ποδοσφαίρου. Μάλιστα, αυτο προκύπτει και από τους αριθμούς του, καθώς έχει 5 γκολ και 6 ασίστ σε 37 αγώνες με τη Ριό Αβε. Επιδόσεις που μόνο κακές δεν μπορούν να θεωρηθούν. Επιδόσεις που δείχνουν πως ο Ολυμπιακός βρήκε ένα ακόμη «διαμάντι» στην Πορτογαλία. Μια αγορά που τον έχει απογειώσει φέτος. Ειδικά εάν αναλογιστεί κανείς την προσφορά των Τσικίνιο, Κάρμο, Ορτα και φυσικά του Ποντένσε στη φετινή πορεία έως τον τελικό του Conference League. 

Πριν ο Ολυμπιακός κάνει δικό του τον Κοστίνιο, εκμεταλλευόμενος τη διοικητική σχέση που αναπτύχθηκε, λόγω της εμπλοκής του Βαγγέλη Μαρινάκη με την πορτογαλική ομάδα, για τον Κοστίνιο υπήρχε έντονο ενδιαφέρον από την Πόρτο και τη Φενέρμπαχτσε, ενώ ήταν γνωστό ότι ο 24χρονος (26/03/2000) βρισκόταν και στη λίστα των Μπενφίκα, Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, ως ο καλύτερος δεξιός μπακ που αγωνίζεται στις ομάδες κάτω από τις "μεγάλες" του πορτογαλικού ποδοσφαίρου.

Goal | Golo Costinha: Rio Ave (2)-0 Gil Vicente (Liga 22/23 #24)

Το "μπάσιμο" της Τραμπζονσπόρ για τον Κοστίνια

Τον Ιανουάριο η Τραμπζονσπόρ προσπάθησε να αποκτήσει με κανονική μεταγραφή των Κοστίνια και είχε κάνει επίσημη κρούση στους Πορτογάλους και τους Πειραιώτες. Αλλά το "όχι" ήταν άμεσο. Καθώς ο δυναμικός μπακ θα έρθει στην Ελλάδα το καλοκαίρι και θα λάβει μέρος στην προετοιμασία του Ολυμπιακού, με σκοπό να τον αξιολογήσει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ο οποίος έχει ήδη ανάψει το πράσινο φως για την άφιξή του στον Πειραιά. 

Κλείνοντας, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Κοστίνια έκλεισε τη σεζόν την Παρασκευή με τον καλύτερο τρόπο. Ηταν αυτός που ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι που κέρδισε η Ρίο Αβε στον εντός έδρας αγώνα κόντρα στην Μπενφίκα και διαμόρφωσε το τελικό 1-1 στο 94ο λεπτό της αναμέτρησης. Αποχαιρετώντας με τρόπο πανηγυρικό την ομάδα που τον ανέδειξε και στην οποία έχει "γράψει" 121 συμμετοχές, 11 γκολ και 14 ασίστ!