Ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο από τα τρία βήματα προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Α1 υδατοσφαίριση των γυναικών. Επιβλήθηκε με 14-5 της Βουλιαγμένης στον Πειραιά και βρίσκεται ακόμα πιο κοντά στην υπεράσπιση του τίτλου του.

Πάντως ο πρώτος τελικός, στο ξεκίνημα του, δεν προμήνυε που θα είχε αυτή την εξέλιξη. Γιατί η ομάδα της Βουλιαγμένης κράτησε τον Ολυμπιακό χωρίς σκορ για 12 λεπτά. Έτσι προηγήθηκε με 2-0 και 3-1, με τέρματα των Ελληνιάδη, Γιαννοπούλου και Σλίκινγκ. Σε εκείνο το διάστημα οι παίκτριες του Δημήτρη Κραβαρίτη έχασαν δύο πέναλτι (με Ελευθεριάδου και Τριχά) και αρκετές επιθέσεις με παίκτρια παραπάνω.

Ο Ολυμπιακός άρχισε να ανεβάζει στροφές στο τέλος του δεύτερου 8λεπτου

Προς το τέλος της δεύτερης περιόδου, όμως, ο Ολυμπιακός "ξεκόλλησε" επιθετικά, βρήκε τρία γκολ με τις Ξενάκη, Σιούτη και Ελευθεριάδου (με πέναλτι) μέσα σε ενάμισι λεπτό και προηγήθηκε 4-3 στο τέλος του ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ανήκε αποκλειστικά στη γηπεδούχο ομάδα, που ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 7-3 (συνολικό σερί 6-0), βρίσκοντας λύσεις στην κόντρα. Με την "ερυθρόλευκη" άμυνα να "σφίγγει" σαν... τανάλια, η Βουλιαγμένη δεν μπορούσε να επιστρέψει στο παιχνίδι και η διαφορά πήρε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς η πειραϊκή ομάδα τελείωσε το ματς με το... πόδι στο γκάζι και έφτασε στο τελικό +9 (14-5).

Το δεύτερο παιχνίδι της σειράς θα γίνει την Παρασκευή (24/5, 20:00), στο κολυμβητήριο του Λαιμού.

Τα οκτάλεπτα: 0-2, 4-1, 6-1, 4-1