Όχι, δεν ήταν μια προπόνηση σαν όλες τις όλες! Δεν θα είναι μια εβδομάδα σαν όλες τις άλλες! Για να είμαστε ακριβείς τέτοια εβδομάδα δεν θα έχει ζήσει ποτέ ο Ολυμπιακός στα 100 χρόνια της ιστορίας του! Λίγες μόλις ώρες μετά την παρουσίαση του υπέροχου ειδικού σήματος για τον εορτασμό ενός αιώνα από την ίδρυση τους, οι "ερυθρόλευκοι" του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ξεκίνησαν το ομορφότερο ταξίδι της ζωής τους στο χώρο που το βράδυ της 9ης Μαϊου έγραψαν ιστορία οδηγώντας τον Θρύλο του Πειραιά για πρώτη φορά στην ιστορία του σε τελικό Κυπέλλου Ευρώπης.

olympiakos_media_day_conference_league_final_2
olympiakos_media_day_conference_league_final_3
olympiakos_media_day_conference_league_final_4
olympiakos_media_day_conference_league_final_5
olympiakos_media_day_conference_league_final_6
olympiakos_media_day_conference_league_final_7

Το χορτάρι του "Γεώργιος Καραϊσκάκης" - εκεί που σφραγίστηκε το εισιτήριο για τον τελικό στη ρεβάνς με την Άστον Βίλα - φιλοξένησε την εκκίνηση της τελικής ευθείας του Ολυμπιακού προς την "Opap Arena". Οι Πειραιώτες προπονήθηκαν παρουσία εκπροσώπων του Τύπου στις 10 το πρωί της Πέμπτης στο πλαίσιο της media day των φιναλίστ του Europa Conference League, με την ατμόσφαιρα να είναι φορτισμένη από έντονα συναισθήματα και κυρίως από το συναίσθημα της προσμονής για το μεγαλύτερο παιχνίδι στην ιστορία του συλλόγου. 

Προπόνηση με λιακάδα και... θρυλικά όνειρα για τους παίκτες του Ολυμπιακού

Μετά το διήμερο ρεπό που έδωσε στους ποδοσφαιριστές του για να επαναφορτίσουν τις μπαταρίες τους, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ συγκέντρωσε στη σέντρα του γηπέδου όλους τους παίκτες και μετά από μια σύντομη ομιλία ξεκίνησε με τους συνεργάτες του το προπονητικό πρόγραμμα της ημέρας, με ασκήσεις ταχυδύναμης και τακτικής. 

Την ίδια ώρα στην εστία μπροστά από τη Θύρα 7, ο Παναγιώτης Αγριογιάννης ξεκινούσε το δικό του πρόγραμμα εκγύμνασης των τερματοφυλάκων, με τον Κωνσταντίνο Τζολάκη να θέλει να ολοκληρώσει με ονειρεμένο τρόπο μια σεζόν που εξελίσσεται τόσο για τον ίδιο, όσο και για την ομάδα του, με... παραμύθι. 

Η προπόνηση πραγματοποιήθηκε μέσα σε... καλοκαιρινή λιακάδα, με όλους τους ποδοσφαιριστές σε πολύ ευχάριστη διάθεση και άπαντες πλέον να μετρούν αντίστροφα για το ιστορικό ραντεβού με τη Φιορεντίνα στη Νέα Φιλαδέλφεια. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1gwfcffwt29)

Η ενεργή συμμετοχή του Μεντιλίμπαρ στην προπόνηση του Ολυμπιακού

Το πρόγραμμα περιλάμβανε και διπλό (από περιοχή σε περιοχή, όχι σε ολόκληρο γήπεδο), στο οποίο ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εστίασε το ενδιαφέρον του περισσότερο σε κινήσεις που θέλουν να έχουν οι παίκτες του κατά τη διάρκεια του τεχνικού. Το γεγονός που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση σε όλους τους εκπροσώπους του Τύπου, ήταν η πολύ έντονη συμμετοχή του ίδιου του 63χρονου Βάσκου σε όλο το πρόγραμμα της προπόνησης.

Με τους δημοσιογράφους να μην έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν καθημερινά τις προπονήσεις των "ερυθρόλευκων", η παρακολούθηση μιας ολόκληρης προπόνησης του Μεντιλίμπαρ μας έδωσε την ευκαιρία να κατανοήσουμε, ίσως, λίγο περισσότερο γιατί ο συγκεκριμένος προπονητής γράφει για δεύτερη φορά ιστορία στις διοργανώσεις της UEFA. Πέρσι με τη Σεβίλλη, φέτος με τον Ολυμπιακό... 

Τι "έδειξε" ο Μεντιλίμπαρ για την ενδεκάδα του τελικού

Σε ότι αφορά τις πιθανές σκέψεις του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την ενδεκάδα του Ολυμπιακού, δεν προέκυψαν κάποιες ειδήσεις από το μίνι διπλό. Ο Βάσκος χώρισε τους παίκτες του σε τρεις ομάδες, έχοντας τους παίκτες του αναμεμειγμένους. Αν θέλουμε να εστιάσουμε σε κάποιες δοκιμές αυτές θα ήταν οι ακόλουθες: 

1) Ο Μεντιλίμπαρ δοκίμασε μαζί το δίδυμο Ιμπόρα - Τσικίνιο, το οποίο δεν "σπάει" πλέον ούτε στα οικογενειακά διπλά. Πιθανότατα η τριπλέτα των χαφ θα πλαισιωθεί από τον Έσε, ενώ δεδομένα ρόλο κατά τη διάρκεια του τελικού θα έχει και ο Όρτα.

2) Ο Ορτέγκα έδειξε να έχει αφήσει πίσω του το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε, αλλά είναι νωρίς για να πει κανείς με βεβαιότητα ότι θα ξεκινήσει βασικός στον τελικό. 

3) Ο Μεντιλίμπαρ ζητούσε από τους παίκτες του να μην αφήνουν μεγάλες αποστάσεις ανάμεσα στις γραμμές και να επιτίθενται το πολύ με 5-6 μεταβιβάσεις. 

4) Ο Βάσκος διέκοψε το οικογενειακό διπλό για να κάνει παρατηρήσεις στον Νταβίντ Κάρμο, ζητώντας του πολύ συγκεκριμένες κινήσεις, δείγμα του πόσο κομβική θεωρεί την παρουσία του Πορτογάλου στόπερ στον τελικό.