Ο Ολυμπιακός βρίσκεται για τρίτη συνεχή φορά σε Final Four της Euroleague με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να ηγείται της προσπάθειας αυτής. Ο προπονητής των "ερυθρολεύκων" ανέφερε το τεράστιο κίνητρο που υπάρχει απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης ενώ σχολίασε πως η ομάδα του έχει ένα ρόστερ γεμάτο πολεμιστές.

Γιώργος Μπαρτζώκας: "Είμαστε τρίτο σερί χρόνο σε Final 4 - Έχουμε τεράστιο κίνητρο απέναντι στη Ρεάλ

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου για το Final Four της Euroleague στο Βερολίνο ανέφερε το κίνητρο που έχει η ομάδα του Ολυμπιακού κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης ενώ σχολίασε την απώλεια σημαντικών παικτών από την ομάδα.

Είναι τεράστιο το κίνητρο που είμαστε εδώ, όχι μετά από αυτό που έγινε πέρσι. Έχουμε μεγάλο κίνητρο απέναντι σε μια μηχανή νίκης όπως η Ρεάλ. Όμως έχουμε ένα ρόστερ γεμάτο πολεμιστές και έχουμε πίστη στην ομάδα μας.

Μιλάμε για ανθρώπους και το πιο σημαντικό για μας ήταν να είμαστε στην ίδια σελίδα. Χάσαμε πολύ σημαντικούς παίκτες, αλλά το σημαντικό είναι πως είμαστε εδώ. Οι παίκτες μας έδειξαν τη νοοτροπία αυτού του συλλόγου, την ταπεινότητα, την εργατικότητα, το πάθος και την ενότητα.

Είναι η πρώτη φορά που είμαστε τρίτο σερί χρόνο στο Final 4. Τις δύο τελευταίες χρονιές ήμασταν λίγο άτυχοι χάνοντας με σουτ στο τέλος, αλλά το σημαντικό είναι πως έχουμε παίκτες με ενσυναίσθηση, με σεβασμό και που σέβονται τη φανέλα που φορούν.


Γιώργος Μπαρτζώκας: "Ελπίζουμε να είμαστε πιο τυχεροί σε αυτό το Final Four της Euroleague"

Στη συνέχεια ο προπονητής των ερυθρολεύκων ρωτήθηκε για το αν έχει δει ξανά τα σουτ που στοίχισαν στον Ολυμπιακό το τρόπαιο, στην ατυχία των προηγούμενων χρόνων αλλά και το παρελθόν του στο Βερολίνο:

"Όχι, δεν είδαμε τα καλάθια του Μίσιτς και του Γιουλ. Είχαμε χάσει και στην Μπαρτσελόνα με τον ίδιο τρόπο από τον Γιουλ. Ήταν ένα viral video που είδαν όλοι τον τελευταίο χρόνο, άρα δεν χρειάζεται να δείξουμε τίποτα στους παίκτες. Το μόνο που θέλουμε είναι να είναι συγκεντρωμένοι. Ας ελπίζουμε ότι θα είμαστε στη διεκδίκηση της νίκης ως το τέλος και θα είμαστε πιο τυχεροί αυτή τη φορά.

Το 2016 ήμουν στο Final 4 στο Βερολίνο με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν, που ήταν η σταχτοπούτα. Αντιμετωπίσαμε τότε στον ημιτελικό την πρωταθλήτρια ΤΣΣΚΑ. Η πρώτη παρουσία σου σε ένα Final 4 είναι πάντα περίεργη, έχεις όλα τα φώτα πάνω σου και πρέπει να παίξεις το μπάσκετ σου όπως ξέρεις, χωρίς υπερβολές.

Είναι δύσκολο για μια νέα ομάδα να πάρει το τρόπαιο στην πρώτη της παρουσία. Ήμουν και το 2009 στο Βερολίνο, ως φίλαθλος του Ολυμπιακού. Είναι μια φανταστική πόλη. Η ανάμνηση για μένα ελπίζω να είναι καλύτερη φέτος κατακτώντας τον τίτλο."