ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ: ΣΟΦΙΑ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗ | ΚΑΜΕΡΑ: ΖΗΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Το Βερολίνο φορά τα... γιορτινά του για να φιλοξενήσει τη μεγάλη μπασκετική ευρωπαϊκή γιορτή του Final Four της Euroleague και όλοι οι λάτρεις του μπάσκετ ζουν και απαπνέουν για την κορυφαία στιγμή της σεζόν, η οποία θα έχει και "γαλανόλευκο χρώμα"! Τα parapolitika.gr βρίσκονται στην πρωτεύουσα της Γερμανίας για το μεγάλο μπασκετικό ραντεβού, εδώ όπου όλοι κινούνται σε ρυθμούς... Euroleague.

Λίγες ώρες πριν από τη μεγάλη μάχη κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης για το Final Four της Euroleague στο Βερολίνο, ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Παπανικολάου, μίλησε για τη συγκέντρωση που πρέπει να έχουν εκείνος και οι συμπαίκτες του απέναντι στην ισπανική ομάδα και πως πρέπει να βρίσκονται όλοι στο 100% των δυνατοτήτων τους.


Κώστας Παπανικολάου: "Πάντα υπάρχει πίεση όταν πας σε Final Four της Euroleague"

Ο Κώστας Παπανικολάου οδηγεί για δεύτερη συνεχή φορά τον Ολυμπιακό σε Final Four της Euroleague ως αρχηγός των "ερυθρολεύκων" και εξηγεί την πίεση που υπάρχει σε τέτοιες περιπτώσεις.

"Είναι ένα weekend για μπάσκετ και πρέπει όλοι να εστιάσουμε σε αυτό. Είναι σπουδαίο που είμαστε εδώ, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε ό,τι όλη τη σεζόν ακολουθώντας το πλάνο του προπονητή. Θέλουμε να το απολαύσουμε και να δούμε πού θα μας οδηγήσει.

Πάντα υπάρχει πίεση όταν πας σε ένα Final 4. Όταν φτάνεις τόσο κοντά στο τρόπαιο είναι λογικό να θες να γίνεις η ομάδα που θα το πάρει. Τα ΜΜΕ συνήθως λένε ποιος είναι το φαβορί ή όχι. Θεωρώ πως όλες οι ομάδες έχουν ίσες πιθανότητες, θα εξαρτηθεί από το ποια ομάδα είναι σε καλύτερη μέρα, στις λεπτομέρειες και στην τύχη που θα παίξει ρόλο.

Ό,τι έγινε στο παρελθόν ανήκει εκεί, πρέπει να κοιτάμε μόνο σε αυτό που έρχεται μπροστά. Θέλουμε να κάνουμε τους φιλάθλους μας χαρούμενους, γι’ αυτό παλεύουμε όλη τη σεζόν. Και το μόνο σίγουρο είναι πως θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τα καταφέρουμε".

Κώστας Παπανικολάου: "Είναι πολύ σημαντικό για το ελληνικό μπάσκετ να είναι δύο ελληνικές ομάδες στο Final 4"

Ο αρχηγός των "ερυθρολεύκων" ανέφερε στη συνέχεια τι πρέπει να κάνει εκείνος και οι συμπαίκτες του κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης αλλά και στο πόσο σημαντικό είναι που υπάρχουν δύο ελληνικές ομάδες στο Final Four της Euroleague.

"Πιστεύω πως πρέπει να είμαστε ο εαυτός μας. Παίζουμε με τη Ρεάλ, που βάσει αποτελεσμάτων είναι η καλύτερη ομάδα φέτος, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι ανίκητη. Σεβόμαστε τη Ρεάλ, τους παίκτες και τον προπονητή τους, αλλά όταν πρεσβεύουμε το μπάσκετ μας δεν έχουμε κανέναν λόγο να φοβόμαστε κάποιον.

Πριν από τα παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα κάναμε τις καλύτερες προπονήσεις της σεζόν, μπορώ να πω το ίδιο και για την προετοιμασία ενόψει Ρεάλ. Όλοι είναι έτοιμοι να δώσουν το 100%, αυτή τη νοοτροπία πρέπει να έχουμε.

Είναι πολύ σημαντικό για το ελληνικό μπάσκετ να έχει δύο ελληνικές ομάδες στο Final 4. Είναι καλό για τον ελληνικό αθλητισμό και τα νέα παιδιά. Είχαμε παίξει με τον Σλούκα το 2017, όταν ήταν στη Φενέρ, ήταν ένας οδυνηρός τελικός. Ο καθένας θα παλέψει για την ομάδα του. Θέλουμε να το απολαύσουμε, αυτή είναι η ομορφιά".