ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ: ΣΟΦΙΑ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗ | ΚΑΜΕΡΑ: ΖΗΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Το Βερολίνο φορά τα... γιορτινά του για να φιλοξενήσει τη μεγάλη μπασκετική ευρωπαϊκή γιορτή του Final Four της Euroleague  και όλοι οι λάτρεις του μπάσκετ ζουν και απαπνέουν για την κορυφαία στιγμή της σεζόν, η οποία θα έχει και "γαλανόλευκο χρώμα"! Τα parapolitika.gr βρίσκονται στην πρωτεύουσα της Γερμανίας για το μεγάλο μπασκετικό ραντεβού, εδώ όπου όλοι κινούνται σε ρυθμούς... Euroleague.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1h31yqte4dl)

Euroleague Final 4 2024: Ο Τσους Ματέο δεν "κοιτά" τον τελικό

Ο
Ολυμπιακός φτάνει τα 13 Final 4 στη Euroleague, ενώ η παρουσία του σε αυτό στο Βερολίνο είναι η τρίτη διαδοχική. Η Ρεάλ Μαδρίτης, την οποία θα αντιμετωπίσει στον prime time ημιτελικό της διοργάνωσης (24/5-22:00), δεν έχει τόσα, ωστόσο έχει 11 Κύπελλα Πρωταθλητριών στο μπάσκετ. Μόνο στα δύο λελογισμένα και ως σημαντικότερα σπορ στην Ευρώπη, η Ρεάλ μετρά 25 Κύπελλα Πρωταθλητριών. 

Ας γραφτεί: είκοσι πέντε. Το ειδικό βάρος του συλλόγου δεν παίζεται. Πέρυσι κατέκτησε ένα τρόπαιο ενώ βρέθηκε πλειστάκις στα σκοινιά. Ο Τσους Ματέο, που πήρε το... ανάθεμα μετά την αποπομπή του Πάμπλο Λάσο... ιν Ρεάλ φάσιον, απέδειξε για ποιο λόγο οι Καστιγιάνοι νικούν συνεχώς.

"Αρχικά θέλω να πω ότι είμαστε ευχαριστημένοι που είμαστε εδώ. Γεια σε όλους τους συναδέλφους. Το να είσαι φαβορί ή όχι είναι καλή ανταμοιβή, αλλά δεν μιλάμε για αυτό στα αποδυτήρια. Σημαίνει περισσότερα από αυτό για τους οπαδούς και όλους.

Για εμάς το πιο σημαντικό είναι να καταλάβουμε πώς να νικήσουμε. Να σεβαστούμε τους αντιπάλους μας. Έχουμε ένα σπουδαίο ημιτελικό κόντρα σε μία ομάδα με καρδιά πρωταθλητή που σεβόμαστε που έχει έναν κύριο στον πάγκο. Θα θέλαμε να σηκώσουμε πάλι το τρόπαιο, αλλά πρώτα πρέπει να νικήσουμε έναν απίστευτο αντίπαλο στον ημιτελικό. Μόνο για αυτό μιλάμε στα αποδυτήρια", είπε ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, επιδαψιλεύοντας έναν έπαινο στον ομόλογό του, Γιώργο Μπαρτζώκα


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1h5le8okwb5)

Euroleague Final 4 2024: "Καμία κατάρα"

Για το αν η Ρεάλ μπορεί να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι: "Θα παλέψουμε για να πάρουμε κι άλλο ένα τίτλο. Δεν υπερασπιζόμαστε τον περσινό τίτλο. Έχουμε 11 τρόπαια, που είναι δικά μας. Έχουμε ένα παιχνιδι μπροστά μας. Δεν σκεφτόμαστε κάτι άλλο. Έχουμε στο μυαλό μας μόνο τον ημιτελικό, σεβόμενοι τον αντίπαλο, που θέλουμε να τον νικήσουμε στο γήπεδο και... αυτό είναι.

Είμαστε πεινασμένοι. Δεν σκεφτόμαστε τι έχει γίνει. Έχουμε έρθει για να νικήσουμε. Τίποτα από όσα έγιναν στο παρελθόν θα καθορίσει αυτό το Final 4. Είμαστε εδώ με την νοοτροπία να ξεχάσουμε τι έγινε φέτος και πέρυσι και σκεφτόμαστε μόνο τον ημιτελικό".

Σε ό,τι αφορά τη κατάρα, που λέει ότι η καλύτερη ομάδα της κανονικής περιόδου δεν παίρνει το τρόπαιο, ο Ματέο είπε ότι είναι ζήτημα νοοτροπίας: "Για εμάς δεν σημαίνει τίποτα ότι καμία πρώτη ομάδα δεν έχει πάρει το τρόπαιο. Ξέρουμε τι θα συμβεί αν σκεφτείς ότι έχεις την καλύτερη ομάδα. Στον αθλητισμό παίρνεις μαθήματα. Δεν πρέπει να υποτιμάς κανέναν, αυτό θέλω να περάσω στους παίκτες. Στον σύλλογο το ξέρουν. Πρέπει να παλεύεις κάθε λεπτό για να πάρεις τον τίτλο, κάτι που κάναμε και πέρυσι".

"Η εμπειρία είναι ο πιλότος μας" 


Ο Έντι Ταβάρες, από την πλευρά του, μίλησε για την εμπειρία της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ ενώ είπε ότι αν υπάρχει μία ομάδα που μπορεί να σπάσει την κατάρα της πρωτιάς στην κανονική περίοδο, είναι η "βασίλισσα". 

Για το πόσο σημαντική είναι η εμπειρία της Ρεάλ: "Είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που έχουμε ως ομάδα, αυτή η εμπειρία. Μας βοηθά να είμαστε δυνατοί τις δύσκολες στιγμές. Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε πάλι εδώ και διεκδικούμε το τρόπαιο".

Για το γεγονός ότι καμία ομάδα που είχε τερματίσει στην 1η θέση της κανονικής περιόδου της Euroleague δεν έχει καταφέρει να κατακτήσει το τρόπαιο: "Αν μπορεί να τα καταφέρει μια ομάδα, αυτή είναι η Ρεάλ Μαδρίτης. Είμαστε εδώ για να νικήσουμε"