Ένας εντυπωσιακός πρώτος τελικός για την Α1 πόλο Ανδρών έγινε στο "Πέτρος Καπαγέρωφ" και εντυπώθηκε η συνειδητοποίηση ότι ο Ολυμπιακός δεν θα κάνει περίπατο απέναντι στον ΝΟ Βουλιαγμένης στο δρόμο για το 38ο πρωτάθλημά του, που θα τον καταστήσει πολυνίκη του θεσμού. Μετά τις δύο αποκρούσεις στη διαδικασία των πέναλτι με την Μπαρτσελονέτα, το ματς που "κλείδωσε" την παρουσία του Ολυμπιακού στο Final 4 του Champions League στη Μάλτα (5-7 Ιουνίου), ο Μάνος Ζερδεβάς έπιασε άλλα δύο στο ματς με τον ΝΟΒ και ο Ολυμπιακός, με σκορ 15-14 (11-12 κανονική διάρκεια), άνοιξε το σκορ στη σειρά. 


Ολυμπιακός ΣΦΠ - ΝΟ Βουλιαγμένης | 1ος Τελικός Α1 Πόλο Ανδρών 2023/24


Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη: Ισορροπία ως το τέλος

Το παιχνίδι ήταν τόσο ισορροπημένο, που ο Ολυμπιακός προηγήθηκε μόλις μία φορά με διαφορά δύο γκολ, 7-5 στις αρχές του τρίτου δεκάλεπτου. Ο ΝΟΒ έμοιαζε αλύγιστος και επέστρεψε γρήγορα στο παιχνίδι, με τους Γούντχεντ και Σπάχιτς. Το παιχνίδι πήγαινε... σκοινί κορδόνι ως τα πέναλτι. 

Στην κόντρα έκανε το 10-9 ο Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς, με το έμπα στο τελευταίο δίλεπτο, αλλά ο Μάριος Καπότσης ισοφάρισε σε 10-10 με 1'07'' για τη λήξη. Ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου έβαλε ένα γκολ που φάνταζε νικητήριο με 49'' για τη λήξη, όμως ο Καπότσης, έπειτα από επίθεση που σχεδίασε ο Βλάντα Βουγιασίνοβιτς, έστειλε το ματς στα πέναλτι με ακριβές σουτ, 16'' πριν τη λήξη. Ο κορυφαίος του ΝΟΒ, πάντως, αποδείχθηκε μοιραίος στα πέναλτι. 

Η διαδικασία των πέναλτι


11-12 Παπασηφάκης 

12-12 Βάμος

Καλογερόπουλος, αποκρούει ο Ζερδεβάς

13-12 Γενηδουνιάς

13-13 Χαλυβόπουλος

14-13 Παπαναστασίου

14-14 Αλμύρας 

15-14 Γκίλλας

Καπότσης, αποκρούει ο Ζερδεβάς