
Μπαρτσελόνα - Μονακό 100-89: Πολύ σκληροί για να... σκουπιστούν οι Καταλανοί
Την Παρασκευή το Game 4
Η Μπαρτσελόνα επικράτησε με 100-89 της Μονακό στο Game 3 για τα playoffs της Euroleague και μείωσε σε 2-1 νίκες τη συγκεκριμένη σειρά, έχοντας πρωταγωνιστή τον Γουίλι Ερνανγκόμεθ, ενώ ήταν εντυπωσιακά εύστοχη.
Η Μπαρτσελόνα κυριάρχησε της Μονακό και επικράτησε με 100-89 στο Game 3 στη μεταξύ τους σειρά για τα playoffs της Euroleague, όπου μείωσε σε 2-1 νίκες και την Παρασκευή (2/50 θα τα δώσει όλα για να ισοφαρίσει και να στείλει την υπόθεση πρόκριση στο Final 4 του Άμπου Ντάμπι σε πέμπτο παιχνίδι, αλλά στο Πριγκιπάτο.
Πρώτος σκόρερ για την Μπαρτσελόνα ήταν ο Γουίλι Ερνανγκόμεθ με 19 πόντους και ακολούθησε ο Τζαμπάρι Πάρκερ με 16. Για τη Μονακό ο Μάικ Τζέιμς έβαλε 20 πόντους, ο Οκόμπο 19 και ο Ντιαλό 16.
Μπαρτσελόνα και Μονακό έβαλαν συνολικά 51 πόντους στην πρώτη περίοδο
Οι δύο ομάδες ήταν τρομερά εύστοχες στο πρώτο δεκάλεπτο με αποτέλεσμα να μπουν 51 πόντοι συνολικά. Η Μονακό είχε τον Μάικ Τζέιμς σε μεγάλα κέφια κι έκλεισε το πρώτο 10λεπτο υπέρ της με 27-24. Σε αυτό το διάστημα ο Αμερικανός έβαλε 8 πόντους. Η Μπαρτσελόνα, από τη μεριά της είχε τον Τζάστιν Άντερσον ως το πρώτο βιολί. Να σημειωθεί πως στην αρχή οι Καταλανοί πήγαν να ξεφύγουν, αλλά στη συνέχεια η Μονακό έκανε ένα επιμέρους 10-2 και το γύρισε.
Η Μπαρτσελόνα ήταν ανώτερη στο ξεκίνημα του δευτέρου 10λεπτου και με ένα επιμέρους 11-0 ξέφυγε με 35-27 στο 13:52. Το σκορ πήγε και στο 41-27 στο 15:28 με καλάθι του Γουίλι Ερνανγκόμεθ, ο οποίος είχε πάρει... φωτιά. Έτσι οι Καταλανοί πήγαν στο ημίχρονο έχοντας βάλει 51 πόντους, ενώ η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη σημείωσε 39 πόντους με τον Οκόμπο να είχε πάρει τα ηνία.
Mike is on 🔥!@ASMonaco_Basket I #EveryGameMatters pic.twitter.com/sPWBezCDep
— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) April 30, 2025
Ασταμάτητη η Μπαρτσελόνα και με υψηλά ποσοστά ευστοχίας
Οι "μπλαουγκράνα" συνέχισαν να έχουν καλά ποσοστά ευστοχίας και στο 3ο δεκάλεπτο, ενώ για τη Μονακό ενεργοποιήθηκε ο Μάικ Τζέιμς, ο οποίος βοήθησε τον Ντιαλό και στη συνέχεια τον ξεπέρασε φτάνοντας τους 20 πόντους στο τελείωμα της τρίτης περιόδου. Ωστόσο η Μπαρτσελόνα το έκλεισε με το υπέρ της 74-66.
Are you SERIOUS Jabari?! 😲
— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) April 30, 2025
An insane Q3 buzzer beater! 🚨#MotorolaMagicMoments | @FCBbasket @Moto pic.twitter.com/qbXr6p8dBU
Οι γηπεδούχοι είχαν 12/14 τρίποντα στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου, κάτι που δικαιολογεί και το μεγάλο σκορ. Ο Γουίλι Ερνανγκόμεθ έκανε τρομερό ματς και ήταν πρώτος σκόρερ. Οι Καταλανοί δεν άφησαν τη Μονακό να αντιδράσει και είχαν πάντα το προβάδισμα για να πάρουν και τη νίκη.