
ΠΑΟΚ, μεταγραφές: Στα "ασπρόμαυρα" και ο Γιώργος Φίλλιος με διετές συμβόλαιο
Έχει φορέσει τις φανέλες των ΑΕΚ και Άρη
O ΠΑΟΚ ανακοίνωσε και επίσημα τη μεταγραφή του Γιώργου Φίλλιου ο οποίος είχε περάει από τα τμήματα υποδομών του "δικεφάλου του βορρά" και πλέον επιστρέφει ως επαγγελματίας υπογράφοντας συμβόλαιο που θα έχει διάρκεια για τα επόμενα δυο χρόνια.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΑΟΚ: Η μεταγραφή του Μπεν Μουρ και οι αντίπαλοι στους ομίλους του FIBA Europe Cup
Στη συνέχεια, ο Φίλλιος φόρεσε τις φανέλες των ΑΕΚ και Άρη, ενώ στην Basket League, έχει καταγράψει μέχρι στιγμής στα 23 του χρόνια, 75 εμφανίσεις. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε με τον Άρη, αγωνίστηκε σε 14 ματς του ελληνικού πρωταθλήματος όπου όπου σε 9 αγώνες στην regular season είχε κατά μέσο όρο 1.6 πόντους με 0.9 ριμπάουντ ανά 9.2', ενώ σε 5 παιχνίδια στα playouts μέτρησε κατά μέσο όρο 3.8 πόντους με 0.8 ριμπάουντ ανά 12.4'. Σε επτά συμμετοχές στο EuroCup είχε απολογισμό είχε 2.6 πόντους με 1.3 ριμπάουντ και 1.6 ασίστ ανά 13.9' κατά μέσο όρο.
Η επίσημη ανακοίνωση του ΠΑΟΚ για τη μεταγραφή του Γιώργου Φίλλιου
"Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco ανακοινώνει την συμφωνία με τον Γιώργο Φίλλιο, ο οποίος θα υπογράψει διετές συμβόλαιο με την ομάδα μας, μέχρι τη σεζόν 2026-27. Καλωσορίζουμε και πάλι στη μεγάλη οικογένεια του ΠΑΟΚ ένα νέο παιδί, που πέρασε από τα τμήματα υποδομών της ομάδας μας και ήρθε η ώρα να φορέσει την ασπρόμαυρη φανέλα και ως επαγγελματίας.
Ο Γιώργος Φίλλιος γεννήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2002 στη Θεσσαλονίκη, έχει ύψος 1μ.96 και αγωνίζεται ως γκαρντ. Ξεκίνησε το μπάσκετ από τις ακαδημίες μπάσκετ στη Νέα Ραιδεστό, για να συνεχίσει στα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ. Ωστόσο, σε ηλικία 16 ετών αποχώρησε και συνέχισε στον Ηρακλή, με τον οποίο το 2020 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο και έκανε το ντεμπούτο του στη Basket League. Αγωνίστηκε επίσης σε ΑΕΚ και Άρη, έχοντας καταγράψει ως τώρα 75 συμμετοχές στη Basket League. Είναι διεθνής με όλες τις “μικρές” ηλικίες Εθνικές ομάδες".