Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λιντς 1-2, Premier League: Άλμα παραμονής με ιστορικό διπλό στο "Ολντ Τράφορντ"!
Η Λεβάντε 1-0 την Χετάφε
Με δύο γκολ του Οκάφορ και ηρωική εμφάνιση η Λιντς έφυγε με σπουδαίο τρίποντο απο τον Ολντ Τράφορντ
Η Λιντς αιφνιδίασε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με δύο γκολ στο ημίωρο και έφυγε νικήτρια 2-1 από το "Ολντ Τράφορντ" σε ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε η 32η αγωνιστική στην Premier League.
Η Λιντς του Ντάνιελ Φάρκε πέτυχε την πρώτη της εκτός έδρας νίκη επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πρωτάθλημα από το μακρινό 1981, επικρατώντας με 2-1 σε ένα ματς που τα είχε όλα. Γρήγορα γκολ, VAR, μια αδιανόητη αποβολή και δραματικό φινάλε. Η ήττα αυτή αποτελεί το πρώτο μεγάλο πλήγμα για τον Μάικλ Κάρικ από τότε που ανέλαβε τα ηνία, ενώ για τη Λιντς είναι ένα τρίποντο «χρυσάφι» στη μάχη της παραμονής.
Ο «κεραυνός» του Οκάφορ και το «όνειρο» της Λιντς
Τα «Παγώνια» μπήκαν στο γήπεδο με το μαχαίρι στα δόντια. Μόλις στο 2', ο Λάμενς έκανε μια απίστευτη επέμβαση σε προβολή του Κάλβερτ-Λιούιν, αλλά στο 5' δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Μετά από σέντρα του Μπόουγκλ και αδυναμία του Γιορό να απομακρύνει, ο Νόα Οκάφορ με μονοκόμματο σουτ έγραψε το 0-1.
Η Γιουνάιτεντ έδειχνε χαμένη και στο 29' το γήπεδο σώπασε. Μετά από σειρά λαθών στην άμυνα των γηπεδούχων, ο Οκάφορ δοκίμασε ένα τρομερό βολέ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Γιορό, άλλαξε πορεία και κατέληξε στη γωνία του Λάμενς για το 0-2. Η Λιντς θα μπορούσε να είχε πάει στα αποδυτήρια με τρίτο γκολ, αν ο Μαρτίνες δεν έκανε μια απίστευτη επέμβαση πάνω στη γραμμή στον Τανάκα (45').
VAR, «hair-pulling» και αποβολή!
Στο δεύτερο ημίχρονο, η Γιουνάιτεντ προσπάθησε να αντιδράσει. Στο 48' ο Σέσκο έχασε τεράστια ευκαιρία, με τον Μπόουγκλ να διώχνει την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή. Όμως, στο 56' ήρθε η φάση που συζητά ήδη όλη η Αγγλία.
Ο Λισάντρο Μαρτίνες ενεπλάκη σε μια μονομαχία με τον Ντομινίκ Κάλβερτ-Λιούιν και σε μια στιγμή τράβηξε τον αντίπαλό του από τα μαλλιά! Ο διαιτητής κλήθηκε στο VAR και έδειξε την απευθείας κόκκινη κάρτα στον Αργεντινό αμυντικό για βίαιη συμπεριφορά, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες και ένα βουνό να ανέβει.
Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, η Γιουνάιτεντ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 69'. Ο Μπρούνο Φερνάντες έβγαλε μια συστημένη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο Κασεμίρο με μια καρφωτή κεφαλιά μείωσε σε 1-2, βάζοντας ξανά "φωτιά" στο ματς. Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» πίεσαν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, αλλά ο Καρλ Ντάρλοου ήταν εκεί όποτε χρειάστηκε, σφραγίζοντας το ιστορικό διπλό.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα, οι σκόρερ της 32ης αγωνιστικής στην Premier League και η βαθμολογία έχουν ως εξής:
Γουέστ Χαμ-Γουλβς 4-0 (42΄,83΄ Μαυροπάνος, 66΄,68΄ Καστεγιάνος)
Άρσεναλ-Μπόρνμουθ 1-2 (35' πέν. Γιόκερες - 17' Κρουπί, 74' Σκοτ)
Μπρέντφορντ-Έβερτον 2-2 (3' πέν, 76' Τιάγκο - 26' Μπέτο, 90'+1 Ντιούσμπερι-Χολ)
Μπέρνλι-Μπράιτον 0-2 (43',89' Βίφερ)
Λίβερπουλ-Φούλαμ 2-0 (36' Νγκουμοχα, 40' Σαλάχ)
Κρίσταλ Πάλας-Νιούκαστλ 2-1 (80’, 90’+4’πέν. Ματετά - 43’ Οσουλά)
Νότιγχαμ Φόρεστ-Άστον Βίλα 1-1 (38’ Γουίλιαμς - 23’αυτ. Μουρίγιο)
Σάντερλαντ-Τότεναμ 1-0 (61’ Μουκιέλε)
Τσέλσι-Μάντσεστερ Σίτι 0-3 (51’ Ο’ Ράιλι, 57’ Γκουεχί, 68’ Ντοκού)
Μάντσεστερ Γ.-Λιντς 1-2 (69΄ Κασεμίρο - 5΄,29΄ Οκαφόρ)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 32 αγώνες)
Άρσεναλ 70
Μάντσεστερ Σίτι 64 -31αγ.
Μάντσεστερ Γ. 55
Άστον Βίλα 55
Λίβερπουλ 52
Τσέλσι 48
Μπρέντφορντ 47
Έβερτον 47
Μπράιτον 46
Σάντερλαντ 46
Μπόρνμουθ 45
Φούλαμ 44
Κρίσταλ Πάλας 42 -31αγ.
Νιούκαστλ 42
Λιντς 36
Νότιγχαμ Φόρεστ 33
Γουέστ Χαμ 32
Τότεναμ 30
Μπέρνλι 20
Γουλβς 17
La Liga: Λύτρωση με Έσπι και ελπίδα για τη Λεβάντε, 1-0 την Χετάφε
Η Λεβάντε αρνείται να παραδώσει τα όπλα στη μάχη της παραμονής! Σε μια αναμέτρηση θρίλερ στο «Σιουτάτ ντε Βαλένθια», η ομάδα του Λουίς Κάστρο έβγαλε χαρακτήρα μετά την ήττα από τη Σοσιεδάδ, επικρατώντας με 1-0 της Χετάφε. Το τρίποντο αυτό φέρνει τους γηπεδούχους στην 19η θέση και στο -4 από τη ζώνη της σωτηρίας, αναζωπυρώνοντας τις ελπίδες τους για παραμονή στη LaLiga.
Το παιχνίδι ήταν μια διαρκής δοκιμασία για τα νεύρα των οπαδών της Λεβάντε. Οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να προηγηθούν στο 61', όμως ο Ντέλα νικήθηκε από την άσπρη βούλα από τον εξαιρετικό Νταβίντ Σόρια. Παρά την ψυχρολουσία, η Λεβάντε συνέχισε να πιέζει και τελικά βρήκε τη λύση στο 83', όταν ο Έσπι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
Φινάλε-θρίλερ και δεύτερο χαμένο πέναλτι
Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν δραματικό. Στις καθυστερήσεις, η Λεβάντε κέρδισε και δεύτερο πέναλτι, με τον Ρομέρο της Χετάφε μάλιστα να αποβάλλεται, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες. Ωστόσο, ο Σόρια έκανε ξανά το θαύμα του, αποκρούοντας την εκτέλεση του Ρομέρο, κρατώντας το σκορ στο 1-0 μέχρι το τελικό σφύριγμα.
En