Το ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου στην Αφρική έγινε και πάλι σκηνικό θλιβερών επεισοδίων. Την Κυριακή, ο επαναληπτικός αγώνας για το Κύπελλο Συνομοσπονδίας της CAF (το αφρικανικό αντίστοιχο του Europa League) ανάμεσα στη Σαφί του Μαρόκου και την USM Αλζέ από την Αλγερία, δεν μπόρεσε να ξεκινήσει στην ώρα του εξαιτίας σοβαρών επεισοδίων στις κερκίδες και της μετέπειτα εισβολής φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Σαφί.

Διαβάστε: Μπάγερν – Στουτγκάρδη: Συμπλοκές έξω από την Allianz Arena, περίπου 100 προσαγωγές από την αστυνομία (Βίντεο)

Οι δύο ομάδες έφτασαν σε αυτή την αναμέτρηση έχοντας τα πάντα ανοιχτά, μετά τη "λευκή" ισοπαλία (0-0) στο πρώτο παιχνίδι που διεξήχθη στην Αλγερία. Ο στόχος ήταν ξεκάθαρος, το εισιτήριο για να αντιμετωπίσουν την αιγυπτιακή Ζάμαλεκ στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Πριν από τα παιχνίδια της σειράς, οι διοικήσεις των δύο συλλόγων είχαν κάνει σημαντική προσπάθεια για να προωθήσουν ένα κλίμα αδελφοσύνης και αθλητικού πνεύματος, φτάνοντας στο σημείο να ανταλλάξουν δώρα. Ωστόσο, η ατμόσφαιρα στις κερκίδες του μαροκινού σταδίου πήρε εντελώς διαφορετική τροπή. Σύμφωνα με διάφορες πηγές, η ένταση ξεχείλισε όταν μια μερίδα του κοινού άρχισε να φωνάζει συνθήματα με έντονο πολιτικό χαρακτήρα, πυροδοτώντας επικίνδυνα τα αίματα.

Βροχή από καρέκλες και "καταφύγιο" στα αποδυτήρια

Η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου πριν καν ο διαιτητής σφυρίξει την έναρξη του αγώνα. Μια μεγάλη ομάδα οπαδών άρχισε να ξηλώνει και να πετάει καρέκλες, μαζί με άλλα αντικείμενα, προς τον αγωνιστικό χώρο. Η βία κορυφώθηκε με τη μαζική εισβολή στο γήπεδο.

Μπροστά στην προφανή έλλειψη εγγυήσεων ασφαλείας, τόσο οι παίκτες των δύο ομάδων όσο και η διαιτητική τριάδα πήραν την απόφαση να τρέξουν και να βρουν καταφύγιο στη φυσούνα των αποδυτηρίων.

Η αβεβαιότητα κυριάρχησε στο γήπεδο της Σαφί, ενώ οι αρχές και οι δυνάμεις ασφαλείας επενέβησαν για να απομακρύνουν τους εισβολείς και να επιβάλουν την τάξη. Τελικά, μετά από σχεδόν μιάμιση ώρα γεμάτη ένταση και καθυστέρηση, εξασφαλίστηκαν οι ελάχιστες συνθήκες ασφαλείας για να μπορέσει να κυλήσει η μπάλα, αφήνοντας πίσω άλλο ένα σκοτεινό κεφάλαιο για το ποδόσφαιρο της ηπείρου.