Φούλ της... ισοπαλίας στον 7o όμιλο του Μουντιάλ! Βέλγιο και Ιράν έμειναν για όλο το παιχνίδι στο "μηδέν", αφού οι δύο τερματοφύλακες ήταν σε εκπληκτική μέρα και σταμάτησαν τους επιθετικούς.

Για το Ιράν ξεχώρισε και ο Μεχντί Ταρέμι του Ολυμπιακού, που κέρδισε κόκκινη κάρτα στο δεύτερο ημίχρονο και έβαλε ένα εκπληκτικό γκολ, το οποίο όμως ακυρώθηκε για οφσάιντ. 

Βέλγιο - Ιράν: Απαραβίαστες οι εστίες

Το Βέλγιο έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 9’. Ο Τροσάρ έκανε εξαιρετική κούρσα αριστερά, έσπασε στον Ντε Μπρόινε που σούταρε αδύναμα, όπως και ο Ντε Κάιπερ στη συνέχεια. Η επόμενη μεγάλη ευκαιρία ανήκε στο Ιράν στο 14’, με τον Κανανί να υποδέχεται μέσα στην περιοχή, να κάνει μια περιστροφική κίνηση και να εκτελεί με βολέ. Ο Κουρτουά, όμως, είχε την απάντηση.

To Βέλγιο είχε μια καλή στιγμή με σουτ του Τίλεμανς από τα δεξιά, ενώ στο 25’ ο Ταρέμι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με φανταστικό πλασέ μετά από πανέξυπνη κομπίνα που έστησε με τον Χατζισαφί. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού, όμως, ήταν για λίγο οφσάιντ. 

Ως το τέλος του ημιχρόνου οι Βέλγοι είχαν την κατοχή, αλλά όχι και σπουδαίες ευκαιρίες. Με εξαίρεση εκείνη του Ντε Κάιπερ στο 44', όταν και υποδέχθηκε μια βαθιά μπαλιά στο βάθος της περιοχής και εκτέλεσε πάνω στον τερματοφύλακα.

Οι "κόκκινοι διάβολοι' απείλησαν πρώτοι και στο δεύτερο μέρος. Μετά από τρία σερί στημένα, η μπάλα πήγε στον Σαλεμάεκερς, που εκτέλεσε μονοκόμματο στο δεύτερο δοκάρι, αλλά αστόχησε. 

Στο 53ο λεπτό, όμως, η ευκαιρία του Ταρέμι ήταν ακόμα μεγαλύτερη. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού βρήκε τη μπάλα σε πολύ καλό σημείο στην περιοχή μετά από πλάγιο και σούταρε δυνατά αλλά πάνω στον τερματοφύλακα. 

Οι ευκαιρίες γίνονταν όλο και καλύτερες. Αυτή τη φορά για το Βέλγιο. Στο 59', ο Ντε Μπρόινε κοντρόλαρε με απίστευτη κλάση τη μπάλα πάνω στη γραμμή μετά από μεγάλη μπαλιά και έσπασε στον Λουκάκου μέσα στη μικρή περιοχή. Η μπάλα τελικά πήγε στον Ντε Κάιπερ, που έχασε αδιανόητη ευκαιρία από κοντά, με τον Μπεϊρανβάντ να τον σταματά με εντυπωσιακό τρόπο.

Ο Ταρέμι πήρε την κόκκινη από τον ΕνΓκόι

Στο 67', ο Ταρέμι πίεσε τη μπάλα και πήγε να εκμεταλλευτεί το τραγικό λάθος του ΕνΓκόι, που έδωσε αδύναμη πάσα προς τα πίσω με αποδέκτη... τον κανέναν. Μόλις κατάλαβε το λάθος του, ανέτρεψε σε δύο χρόνους τον Ταρέμι που θα έκλεβε και πολύ σωστά αποβλήθηκε. 

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, το Βέλγιο κράτησε την κυριαρχία πάνω στη μπάλα, χωρίς όμως να βρίσκει και φάσεις. Ως το 85', όταν ο Ντε Κάιπερ είδε τη μπάλα να στρώνεται μπροστά του μετά από προσπάθεια του Τίλεμανς και έκανε ένα σκαστό σουτ, το οποίο όμως σταμάτησε πάνω στον τερματοφύλακα. 

Η βαθμολογία: 

1. Ιράν 2
2. Βέλγιο 2
3. Νέα Ζηλανδία 1 (παιχνίδι λιγότερο)
4. Αίγυπτος 1(παιχνίδι λιγότερο)