Ο Χουλιάν Άλβαρες έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα για να πιέσει για τη μεταγραφή του στην Μπαρτσελόνα. Μετά την αναμέτρηση της Αργεντινής με την Αυστρία για το Μουντιάλ, ο 26χρονος διεθνής φορ εξέφρασε ανοιχτά την επιθυμία του να αποχωρήσει από την Ατλέτικο Μαδρίτης έπειτα από δύο σεζόν. "Μίλησα με τους ανθρώπους του συλλόγου, το καλύτερο είναι μια μεταγραφή. Θέλω να εκπληρώσω το όνειρό μου", αποκάλυψε ο Αργεντινός, ο οποίος επιθυμεί διακαώς να αγωνιστεί στους "μπλαουγκράνα".

Ωστόσο, η διοίκηση της Ατλέτικο δεν είναι διατεθειμένη να πουλήσει το αστέρι της σε άλλη ισπανική ομάδα. Οι σχέσεις των δύο συλλόγων δεν βρίσκονται στο καλύτερο δυνατό σημείο, κάτι που φάνηκε και από τις ειρωνικές αναρτήσεις των Μαδριλένων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τις οποίες διέψευδαν ότι υπήρξε επίσημη πρόταση από τη Βαρκελώνη.

Επιπλέον, όπως αναφέρει η Sport, οι "ροχιμπλάνκος" εξετάζουν το ενδεχόμενο να καταθέσουν καταγγελία στη FIFA για τις επαφές της Μπαρτσελόνα με τους εκπροσώπους του παίκτη, ο οποίος δεσμεύεται με "προστατευόμενο συμβόλαιο". Παράλληλα, απέρριψαν ήδη πρόταση ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ από τη Ρεάλ Μαδρίτης, ξεκαθαρίζοντας στον ποδοσφαιριστή πως αν αποχωρήσει, αυτό δεν θα γίνει για χάρη κάποιας εγχώριας αντιπάλου.

Το "όχι" από Άρσεναλ και το ενδιαφέρον της Παρί

Η πρόθεση της Ατλέτικο και του Ντιέγκο Σιμεόνε δεν ήταν να πουλήσουν τον Άλβαρες για ποσό μικρότερο από τη ρήτρα αποδέσμευσης των 500 εκατομμυρίων ευρώ. Εξαιτίας όμως των εξελίξεων, εξετάστηκε σοβαρά η προοπτική της Premier League. Οι διοικούντες την ομάδα της Μαδρίτης συζήτησαν μια πρόταση ανταλλαγής με την Άρσεναλ, η οποία περιλάμβανε 60 εκατομμύρια ευρώ και τα δικαιώματα του Βίκτορ Γκιόκερες. Η πλευρά του ποδοσφαιριστή όμως απέρριψε αμέσως την προοπτική, με τους Λονδρέζους να αποσύρονται οριστικά μόλις αντιλήφθηκαν ότι ο παίκτης θέλει μόνο Μπαρτσελόνα.

Στο κάδρο υπάρχει και η Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία αναζητά ενίσχυση για την επιθετική της γραμμή, ειδικά λόγω της πιθανής αποχώρησης του Γκονσάλο Ράμος. Παρά το ενδιαφέρον τους, οι Παριζιάνοι δεν έχουν καταθέσει ακόμα επίσημη πρόταση για τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή, ο οποίος έχει συμβόλαιο μέχρι το 2030.

Επιμένει ισπανικά ο Άλβαρες

Από την πλευρά του, ο Χουλιάν Άλβαρες κλείνει την πόρτα της επιστροφής στην Αγγλία, όπου αγωνίστηκε από το 2022 έως το 2024 με τη Μάντσεστερ Σίτι, καθώς δεν προσαρμόστηκε ποτέ στην κουλτούρα και τη γλώσσα. Τόσο ο ίδιος όσο και το περιβάλλον του νιώθουν εξαιρετικά άνετα στην Ισπανία, η κοινωνία της οποίας παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με εκείνη της Αργεντινής.

Ο παίκτης έκανε την κίνηση που περίμενε η Μπαρτσελόνα για να ξεκινήσει τις διαδικασίες. Τώρα, η μπάλα περνάει στο γήπεδο των Καταλανών, οι οποίοι καλούνται να βρουν τη χρυσή τομή με μια ανένδοτη Ατλέτικο Μαδρίτης, σε ένα μεταγραφικό σίριαλ που αναμένεται μακρύ μέσα στο καλοκαίρι.