Γιάννης Αντετοκούνμπο: "Αν κληθώ, θα είμαι στην Εθνική - Κάναμε λάθος, υποτιμήσαμε Ρουμανία και Πορτογαλία" (Βίντεο)
"Για να παίξεις στην Εθνική πρέπει να πληρωθεί η ασφάλεια"
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μιλώντας στο "AnesTea Podcast" αναφέρθηκε στον λόγο που δεν αγωνίστηκε στα προηγούμενα παιχνίδια της Εθνικής, ενώ δήλωσε "παρών" για τις επόμενες αναμετρήσεις.
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρέθηκε καλεσμένος στο "AnesTea Podcast" και αναφέρθηκε τόσο στον λόγο που δεν έδωσε το "παρών" στις προηγούμενες αναμετρήσεις, όσο και στις ήττες της εθνικής Ελλάδος από Ρουμανία και Πορτογαλία. Παραάλληλα τόνισε πως αν κληθεί θα αγωνιστεί κανονικά στους επόμενους αγώνες με φόντο το Παγκόσμιο.
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Έτοιμος να δώσει το "παρών" στις ερχόμενες αναμετρήσεις
Την πρόθεσή του να φορέσει ξανά τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας, εφόσον βρίσκεται στις κλήσεις του Βασίλη Σπανούλη, εξέφρασε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μιλώντας στο "AnesTea Podcast". Ο Έλληνας σούπερ σταρ αναφέρθηκε αρχικά στην απουσία του από τα προηγούμενα παιχνίδια της Εθνικής, εξηγώντας πως σημαντικό ρόλο παίζει το ζήτημα της ασφάλισης των NBAers, ενώ ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν είχε κληθεί για τις αναμετρήσεις με τη Ρουμανία και την Πορτογαλία.
"Είμαι ο μοναδικός παίκτης του NBA, μαζί και ο Θανάσης. Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι για να παίξεις στην Εθνική ομάδα πρέπει να πληρωθεί η ασφάλεια. Δεν ξέρω αν το ίδιο ισχύει και για τους παίκτες της EuroLeague. Οι κανόνες είναι διαφορετικοί, όμως οι παίκτες του NBA έχουν μεγάλα συμβόλαια. Αν πάω και τραυματιστώ παίζοντας σε έναν αγώνα της FIBA, η ασφάλεια πρέπει να μπορεί να καλύψει το συμβόλαιό μου".Έτσι είναι. Οι ομοσπονδίες της Σερβίας και της Φινλανδίας, όταν έρχονται οι NBA παίκτες τους, πληρώνουν την ασφάλεια. Αυτό είναι".
Για τις ήττες της Εθνικής από Ρουμανία και Πορτογαλία:
"Δεν κλήθηκα. Πιστεύαμε ότι όταν παίζεις με τη Ρουμανία και την Πορτογαλία, αυτά είναι παιχνίδια που πρέπει και μπορείς εύκολα να κερδίσεις. Ναι, κάναμε λάθος. Τους υποτιμήσαμε. Χάσαμε και τα δύο παιχνίδια και τώρα έχουμε μπροστά μας άλλα δύο".