Ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να κλείσει την μεταγραφή του Χρήστου Κώστογλου, με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό να προορίζεται για την δεύτερη ομάδα του "Δικεφάλου του Βορρά". Όπως αποκαλύπτουν γερμανικά δημοσίευματα, ο Κώστογλου θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο, με τις φήμες για ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ και για τον Σαμουέλε Ινάσιο να μην ισχύουν.

Διαβάστε: Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Το σχόλιο για την υπόθεση του Τόμας Γουόκαπ

ΠΑΟΚ: Προορίζει τον Κώστογλου για την β' ομάδα

Εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση του Χρήστου Κώστογλου για τον ΠΑΟΚ, καθώς γερμανικό δημοσίευμα αποκαλύπτει τους όρους συμφωνίας του "Δικεφάλου του Βορρά" με την Ντόρτμουντ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της "Ruhr Nachrichten", δεν πρόκειται για ανταλλαγή. Το deal του Κωνσταντέλια κι αυτό του Κώστογλου είναι οικονομικά ανεξάρτητα μεταξύ τους, παρά το γεγονός ότι δεν μπορούν να εξεταστούν εντελώς ξεχωριστά, δεδομένου του κλίματος που δημιουργήθηκε μετά τη μετακίνηση του 23χρονου μεσοεπιθετικού.

Η Ντόρτμουντ, σύμφωνα με το γερμανικό δημοσίευμα, έκανε με αυτόν τον τρόπο μια παραχώρηση προς τον ΠΑΟΚ, επιτρέποντας στον Κωστόγλου να αποχωρήσει. Ο 17χρονος διεθνής με την Εθνική Ελλάδας U17 είχε ακόμη έναν χρόνο συμβολαίου με τους Βεστφαλούς, όμως το καλοκαίρι του 2027 ούτως ή άλλως όλα έδειχναν πως οι δρόμοι των δύο πλευρών θα χωρίζονταν, καθώς υπήρχαν διαφορετικές απόψεις για την πορεία που θα έπρεπε να ακολουθήσει ο ποδοσφαιριστής.

Μάλιστα, το περιβάλλον του Κώστογλου φέρεται να μην ήταν αρνητικό σε μια πρόωρη επιστροφή στην Ελλάδα. Ως εκ τούτου, η συγκεκριμένη εξέλιξη θεωρείται από το γερμανικό Μέσο μια λύση που εξυπηρετεί και τις δύο πλευρές. Ο 17χρονος χαφ αναμένεται να υπογράψει τριετές συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, με τον σχεδιασμό να προβλέπει ότι αρχικά θα αγωνιστεί στη δεύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ, προκειμένου να συνεχίσει την εξέλιξή του.

ΠΑΟΚ: Δεν ισχύουν οι φήμες για Ινάσιο

Την ίδια στιγμή, το εν λόγω δημοσίευμα βάζει τέλος και σε ένα ακόμη σενάριο που κυκλοφόρησε τις τελευταίες ημέρες και συνέδεε τη μεταγραφή του Κωνσταντέλια με πιθανή παραχώρηση του Σαμουέλε Ινάσιο στον ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με τους Γερμανούς, το συγκεκριμένο ενδεχόμενο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και μπορεί να θεωρηθεί απλώς φημολογία.

Ετσι, ο Κώστογλου επιστρέφει στην Ελλάδα για χάρη του ΠΑΟΚ, αλλά όχι ως μέρος του deal για τον Κωνσταντέλια. Πρόκειται για ξεχωριστή μεταγραφή, η οποία ωστόσο έρχεται σε ένα ιδιαίτερο timing και φαίνεται να λειτουργεί ως μια επιπλέον κίνηση καλής θέλησης της Ντόρτμουντ προς τον ΠΑΟΚ.