Η Μπαρτσελόνα εδώ και τρεις μήνες, έδινε τεράστια μάχη ώστε να καταφέρει να αλλάξει γνώμη στην Ατλέτικο Μαδρίτης και να αποκτήσει τον Χουλιάν Άλβαρες. Η συγκεκριμένη επιχείρηση δεν πέτυχε και για αυτό οι "μπλαουγκράνα" προχώρησαν στην εναλλακτική τους λύση. 

Διαβάστε: Γαλατάσαραϊ, μεταγραφές: Επίσημη η "βόμβα" με Ραφαέλ Λεάο - Σημαντική ενίσχυση για την αντίπαλο της ΑΕΚ

Ο λόγος για τον Γκάμπριελ Χεσούς από την Άρσεναλ, με τους Καταλανούς να βγάζουν από τα ταμεία τους ένα ποσό κοντά στα 10 εκατ. ευρώ για να τον κάνουν δικό τους, βρίσκοντας εν τέλει τον αντικαταστάση του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στην κορυφή της επίθεσης. 

Μπαρτσελόνα: Παίρνει Χεσούς σε τιμή ευκαιρίας

Η Μπαρτσελόνα με την αποχώρηση των Φεράν Τόρες και Λεβαντόφσκι, έψαχνε στην αγορά για την απόκτηση κεντρικού επιθετικού και εκτός από τον Χουλιάν Άλβαρες, είχε στην λίστα της επιθετικούς όπως ο Βίκτορ Όσιμεν, ο Λαουτάρο Μαρτίνεζ και ο Βίκτορ Γιόκερες, όμως ο εκλεκτός για την επίθεση των πρωταθλητών Ισπανίας δεν ήταν κανένας από αυτά τα πρωτοκλασάτα ονόματα. 

Ο Γκάμπριελ Χεσούς ήταν η πιο οικονομική λύση, αφού όλο το deal θα κοστίσει γύρω στα 10 εκατ. ευρώ, με τον παίκτη να ταξιδεύει άμεσα στην Βαρκελώνη για να περάσει τα ιατρικά του και να υπογράψει ως νέος ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα, κάνοντας άμεσα διαθέσιμο τον εαυτό του στον Χάνσι Φλικ.