Με έντονο ελληνικό χρώμα κύλησε η Κυριακή (30/8) στους Μεσογειακούς Αγώνες του Τάραντα, με την ελληνική αποστολή να προσθέτει νέες σημαντικές διακρίσεις στη συγκομιδή της.

Διαβάστε: Τάσος Δουβίκας: Πήρε το "σκαλπ" της Νάπολι και οδήγησε την Κόμο σε μεγάλη νίκη! (Βίντεο)

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης και η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου ανέβηκαν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στον στίβο, ενώ το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε και η Εθνική βόλεϊ Ανδρών. Παράλληλα, η Ελλάδα εξασφάλισε παρουσία στο βάθρο τόσο στο τένις όσο και στο χάντμπολ Ανδρών.

Μεσογειακοί Αγώνες: Δύο ασημένια από Φραντζεσκάκη και Εμμανουηλίδου

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης άνοιξε τον λογαριασμό του ελληνικού στίβου, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στη σφυροβολία. Ο 26χρονος πρωταθλητής είχε καλύτερη βολή στα 77,59 μέτρα, μένοντας μόλις 20 εκατοστά πίσω από τον Κύπριο Ιωσήφ Κεσίδη, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό.

Λίγο αργότερα ήρθε ακόμη ένα ασημένιο μετάλλιο, αυτή τη φορά από την Πολυνίκη Εμμανουηλίδου στα 100 μέτρα. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια τερμάτισε σε 11.41, πίσω από τη Γαλλίδα Ζεμίμα Ζοζέφ, η οποία πήρε το χρυσό με 11.33.

"Ασημένια" και η Εθνική βόλεϊ Ανδρών

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε και η Εθνική βόλεϊ Ανδρών, ολοκληρώνοντας με μετάλλιο την εξαιρετική παρουσία της στο Τάραντο. Η "γαλανόλευκη" αντιμετώπισε τη Γαλλία στον μεγάλο τελικό, όμως γνώρισε την ήττα με 3-0 σετ (25-18, 25-20, 25-15) και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

Η παρουσία στον τελικό αποτέλεσε από μόνη της μεγάλη επιτυχία, καθώς η Ελλάδα επέστρεψε στη διεκδίκηση του χρυσού στους Μεσογειακούς Αγώνες έπειτα από 47 χρόνια, έχοντας προηγουμένως αποκλείσει τη διοργανώτρια Ιταλία με 3-2 στον ημιτελικό.

Μεσογειακοί Αγώνες: Εξασφάλισε μετάλλιο το ελληνικό τένις

Μετάλλιο εξασφάλισαν και οι Ελένη Κοροκοζίδη και Μάρθα Ματούλα στο διπλό Γυναικών του τένις. Το ελληνικό δίδυμο επικράτησε με 6-2, 6-1 των Τουρκάλων Τσαγκλά Μπουγιουκακτσάι και Μπερφού Τζενγκίζ και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό.

Πρόκειται για το πρώτο ελληνικό μετάλλιο στο τένις στους Μεσογειακούς Αγώνες έπειτα από 25 χρόνια, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του τελικού.

Παράλληλα, η Ματούλα έχει εξασφαλίσει μετάλλιο και στο μονό Γυναικών, καθώς πήρε την πρόκριση στον τελικό και θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει δύο χρυσά μετάλλια στη διοργάνωση.

Μεσογειακοί Αγώνες: Ιστορικό μετάλλιο και για το ελληνικό χάντμπολ

Ιστορική επιτυχία σημείωσε και η Εθνική χάντμπολ Ανδρών, η οποία επικράτησε με 32-30 της Πορτογαλίας στον ημιτελικό και εξασφάλισε την παρουσία της στον μεγάλο τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει την Αίγυπτο.

Πρόκειται για το πρώτο μετάλλιο του ελληνικού χάντμπολ στην ιστορία των Μεσογειακών Αγώνων. Η "γαλανόλευκη" έχει εξασφαλίσει τουλάχιστον το ασημένιο μετάλλιο και πλέον θα μπει στον τελικό με στόχο να ολοκληρώσει την ιστορική πορεία της κατακτώντας την κορυφή.