Με λόγια μεγάλου σεβασμού προς την Εθνική Ελλάδας και τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρουσιάστηκαν ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Σερβίας, Βέλικο Παούνοβιτς, και ο αρχηγός Ντούσαν Τάντιτς, στην κοινή συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης της Πέμπτης (24/9, 21:45) στο "Ράικο Μίτιτς" για την πρεμιέρα του Nations League.

Διαβάστε: Αποθέωση Τάντιτς για την Εθνική: "Δεν νομίζω να είχε καλύτερη ομάδα τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα"

Σε ένα κομβικό ξεκίνημα για τους Σέρβους, οι δύο άνδρες σκιαγράφησαν τις δυσκολίες του αγώνα, αναφέρθηκαν στη διαδικασία αναδόμησης της ομάδας τους, αλλά και στις σημαντικές απουσίες που καλούνται να διαχειριστούν.

Παούνοβιτς: Η Ελλάδα θέλει σε όλα τα παιχνίδια της θέλει να είναι πρωταγωνίστρια

Ανοίγοντας τη συνέντευξη Τύπου, ο Βέλικο Παούνοβιτς μίλησε με ιδιαίτερη θέρμη για τον τεχνικό της "γαλανόλευκης", αναγνωρίζοντας το αποτύπωμα και τη διαδρομή του. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: "Δεν γνωριζόμαστε προσωπικά, αλλά ξέρω τη δουλειά και τις επιτυχίες του μέσα από τους ποδοσφαιρικούς κύκλους. Αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα συναδέλφου και ανθρώπου με μακρά και επιτυχημένη καριέρα, έχοντας αφήσει το στίγμα του όπου κι αν εργάστηκε. Η Ελλάδα διαθέτει έναν σπουδαίο ειδικό στον πάγκο της. Πρόκειται για μια ομάδα που σε όλα τα παιχνίδια της θέλει να είναι πρωταγωνίστρια. Θέλουν την μπάλα, παίζουν καλό ποδόσφαιρο και αλλάζουν συστήματα με ευχέρεια. Βρίσκονται πολλά χρόνια μαζί και αυτό είναι μεγάλο πλεονέκτημα για εκείνους, την ώρα που εμείς είμαστε ένα σύνολο υπό αναδόμηση".

"Η Ελλάδα αποτελεί παράδειγμα για τη Σερβία"

Σε ερώτηση για το αν το σερβικό ποδόσφαιρο θα έπρεπε να παραδειγματιστεί από την εξέλιξη του ελληνικού, ο εκλέκτορας των "όρλοβι" υπογράμμισε τη συνολική άνοδο της χώρας: "Η Ελλάδα αποτελεί παράδειγμα για τη Σερβία. Το πρωτάθλημά τους βρίσκεται στη 12η θέση στην Ευρώπη όσον αφορά την αξία της αγοράς, ενώ το δικό μας είναι στην 29η. Η υποδομή, τα γήπεδα, η προσέλευση του κόσμου και η τηλεθέαση δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Βλέπουμε πόσοι νεαροί Έλληνες παίκτες αγωνίζονται στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Έχουν αναπτύξει ένα πολύ καλό σύστημα μέσα στις εθνικές τους ομάδες. Όλα είναι μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο, όπως είχε συμβεί κάποτε και με το ισπανικό ποδόσφαιρο".

Σχετικά με τον τραυματισμό του Ντούσαν Βλάχοβιτς στη γάμπα, που στέρησε από τους Σέρβους τον βασικό τους επιθετικό, ο Παούνοβιτς εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στις υπάρχουσες λύσεις, σημειώνοντας πως ποδοσφαιριστές όπως ο Λούκα Γιόβιτς, ο Γιόβελιτς, ο Τσβετκόβιτς και ο Μιλόσεβιτς βρίσκονται σε καλή κατάσταση και μπορούν να σηκώσουν το επιθετικό βάρος. Παράλληλα, ο τεχνικός της Σερβίας στάθηκε στην επιστροφή του στο χορτάρι του "Μαρακάνα" έπειτα από δεκαετίες, καλώντας το κοινό να στηρίξει με πάθος την εθνική προσπάθεια.

Τάντιτς: Χαίρομαι που είμαι εδώ ξανά

Ιδιαίτερη στιγμή της διαδικασίας αποτέλεσε η τοποθέτηση του Ντούσαν Τάντιτς για την απόφασή του να φορέσει ξανά το εθνόσημο. Ο πολύπειρος άσος παραδέχθηκε πως η επιμονή, η ενέργεια και το πλάνο του Παούνοβιτς έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στο να πειστεί: "Ένιωσα ότι ένας κύκλος δεν είχε κλείσει οριστικά. Μέσα από τις συζητήσεις μας είδα πόσο αφοσιωμένος και παθιασμένος είναι ο κόουτς. Χαίρομαι που είμαι ξανά εδώ. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια θετική ενέργεια και χημεία με τους φιλάθλους μας. Χρειαζόμαστε ειλικρίνεια και σκληρή δουλειά για να χαρίσουμε ξανά επιτυχίες στη χώρα".

Κλείνοντας, ο Τάντιτς αναφέρθηκε στη συνεργασία του στην επίθεση με τον Λούκα Γιόβιτς ελλείψει του Μίτροβιτς, θυμίζοντας πως στο παρελθόν έχουν συνδυαστεί εξαιρετικά, ενώ στάθηκε και στη σημασία της νοοτροπίας των νεαρών ποδοσφαιριστών, φέρνοντας ως παράδειγμα τον τρόπο λειτουργίας των ακαδημιών του Άγιαξ απέναντι στα κενά προετοιμασίας που συχνά παρατηρούνται στη Σερβία.