Ο Πανιώνιος ήταν... ισοπεδωτικός στη Βοιωτία και με τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ σκόρπισε τον Λεβαδειακό (4-1), κλείνοντας το 2016 με χαμόγελα και στην πεντάδα!

Είχε πρόβλημα στην τελική προσπάθεια. Δεν τελείωνε τα παιχνίδια και το ποδόσφαιρο τον... τιμωρούσε. Εγινε με τον Παναθηναϊκό έγινε και με τον Πλατανιά. Τέσσερις βαθμοί χαμένοι. Ομως στην Λιβαδειά, ο Πανιώνιος ήταν αποφασισμένος να βάλει ένα τέλος. Εφτιαξε πολλές τελικές, έβαλε τέσσερα γκολ και δεν άφησε περιθώρια στον Λεβαδειακό να διεκδικήσει το παιχνίδι!

Με τον Φούντα να... μοιράζει γκολ (2 ασίστ και συμμετοχή στο τρίτο τέρμα) και τους Ρισβάνη, Κόρμπο, Μασούντ και Μπεν να εκτελούν ο Πανιώνιος έκανε... παρέλαση μέσα στην Λιβαδειά κι έφτασε τους 21 βαθμούς με μια γεμάτη εμφάνιση.

ΠΗΡΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 20ΛΕΠΤΟ
Ουδείς θα μπορούσε να φανταστεί πως θα υπήρχε αυτή η εξέλιξη στο παιχνίδι εάν παρακολουθούσε κάποιος το πρώτο 20λεπτο του αγώνα. Καθόλου ρυθμός, μηδέν φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Ομως μετά το 20' ο Πανιώνιος σαν ν' ανέβασε στροφές. Αρπαξε από τον... λαιμό τον Λεβαδειακό κι άρχισε να δημιουργεί φάσεις. Και στο πρώτο καλό στημένο (36') ο Ρισβάνης πήδηξε στην μικρή περιοχή κι άνοιξε το σκορ. Ομως δεν έφτανε αυτό για τους «κυανέρυθρους». Η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς συνέχισε ν' απειλεί αλλά λίγο ο Ναμάσκο, λίγο οι κακές επιλογές έδωσαν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να ισοφαρίσουν στην πρώτη τους φάση.

Στο 43' ο Μιλιάζες εκτέλεσε το φάουλ και ο Γιακουμάκης πήρε το ριμπάουντ από την απόκρουση του Γιαννιώτη για το 1-1. Ισως το ματς να ήταν διαφορετικό εάν οι δύο ομάδες πήγαιναν έτσι στ' αποδυτήρια. Ομως ο συγκεκριμένος Πανιώνιος δεν ήταν διατεθειμένος ν' αφήσει το συγκεκριμένο ματς. Στο αμέσως επόμενο λεπτό έκανε σε μία φάση τρεις τελικές προσπάθειες! Με τον Μπεν (δοκάρι), με τον Ανσαριφάρντ (τακουνάκι που έδιωξε ο Ναμάσκο) και με Κόρμπο ο οποίος εν τέλει σκόραρε για το 1-2.

ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ
Πιθανότατα να έφταιγε το γκολ στο 44'. Οπως και να 'χει ο Λεβαδειακός δεν εμφανίστηκε ποτέ στο δεύτερο ημίχρονο και ο Πανιώνιος το εκμεταλλεύτηκε άμεσα. Στο 50' πήρε αέρα δύο τερμάτων με τον Μασούντ μετά από ασίστ του Φούντα (η δεύτερή του στο παιχνίδι) και στο 65' καθάρισε το ματς με το πιο όμορφο τέρμα του αγώνα. Ο Ανσαριφάρντ με μια 40αρα μπαλιά έβγαλε τον Μπεν στην πλάτη της άμυνας, αυτός έκανε το κοντρόλ και μ' ένα εκπληκτικό πλασέ έγραψε το τελικό 1-4.

Στα επόμενα λεπτά η εικόνα δεν άλλαξε. Μπορεί ο Πανιώνιος να κατέβασε ταχύτητα όμως συνέχισε να χάνει ευκαιρίες. Ο Ναμάσκο έκανε αρκετές αποκρούσεις, οι παίκτες του Πανιωνίου δεν ήταν προσεκτικοί και κάπως έτσι το κοντέρ σταμάτησε στα τέσσερα...

MVP: Ταξιάρχης Φούντας. Παρά το γεγονός ότι δε σκόραρε είχε τις δύο ασίστ και είχε συμμετοχή και στο τρίτο γκολ. Γεμάτη εμφάνιση από τον Ελληνα εξτρέμ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ολη η άμυνα του Λεβαδειακού. Ο Πανιώνιος έκανε όποτε ήθελε τελική προσπάθεια. Πολλά τα κενά, μηδέν αλληλοκαλύψεις.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Παναγιώτης Κόρμπος. Γενικά κάνει μια σούπερ σεζόν αλλά στο συγκεκριμένο παιχνίδι έβαλε και το όνομά του στην λίστα των σκόρερ.

Η ΓΚΑΦΑ: H αντίδραση του Λεβαδειακού μετά την ισοφάριση. Ο Πανιώνιος επιτέθηκε αμέσως κι έβαλε μέσα στην αντίπαλη έξι παίκτες και φυσικά σκόραρε!

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Κιοτζενής ελέγχεται μόνο σε μία φάση στο δεύτερο ημίχρονο όταν και υπάρχει ανατροπή στον Μπεν. Αλλά το ματς ήταν ήδη στο 1-3.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Πανιώνιος ήταν ισοπεδωτικός και παρά το γεγονός ότι ισοφαρίστηκε ήταν τόσο καλός που δεν άφησε το ματς. Τέσσερα γκολ και φάσεις για ακόμα περισσότερα τέρματα! Σε εξαιρετική μέρα όλοι του οι παίκτες δεν άφησαν περιθώρια στο ματς και πήραν μία ακόμα νίκη. Οσο για τον Λεβαδειακό; Εκτός από την φάση του γκολ δεν απείλησε ποτέ την εστία του Γιαννιώτη.

Οι συνθέσεις:
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ράτκο Ντόστανιτς): Ναμάσκο, Μουλόπουλος, Μιλιάζες, Ουόν, Τριποτσέρης, Καραχάλιος (56' Καψάσκης), Καλτσάς, Τόνι Σίλβα, Μάντζιος, Ζεζίνιο, Γιακουμάκης (79' Σένκα)
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Τασουλής, Οικονόμου, Ρισβάνης, Κόρμπος, Βλάχος, Σιώπης, Μπεν (87' Βουκελάτος), Φούντας (77' Μασούρας), Ανσαριφάρντ, Μασούντ (89' Σαββίδης).
Πηγή:www.gazzetta.gr