Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου (ΜΟΔ) Θεσσαλονίκης κάθισαν 40 οπαδοί του ΠΑΟΚ, οι οποίοι περιλαμβάνονταν σε δικογραφία που είχε σχηματιστεί, κατόπιν μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης τον Ιούνιο του 2012, και αναφέρονταν -κατά περίπτωση- σε αδικήματα συνδεόμενα με κρούσματα οπαδικής βίας, παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, οπλοκατοχή κ.ά.

Από το σύνολο των κατηγορουμένων, οι 29 κρίθηκαν ένοχοι, ενώ οι υπόλοιποι 11 είτε απηλλάγησαν είτε αθωώθηκαν. Οι επιβληθείσες ποινές ξεκινούν από φυλάκιση 3 μηνών -με 3ετή αναστολή- και φθάνουν έως κάθειρξη 17 ετών. Όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι ενόψει του εφετείου, εκτός από δύο που κρατούνται για άλλες υποθέσεις.

Το ΜΟΔ αθώωσε όλους τους κατηγορούμενους που εμπλέκονταν σε περιστατικά αθλητικής βίας -όπως αυτά περιγράφονταν στο κατηγορητήριο- με πιο χαρακτηριστική την περίπτωση στο Δερβένι, έξω από τη Θεσσαλονίκη, όταν οπαδοί του 'Αρη που επέβαιναν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο δέχθηκαν επίθεση από οπαδούς του ΠΑΟΚ. Εξάλλου, αθωώθηκαν όλοι όσοι κατηγορούνταν για τα όπλα που βρέθηκαν σε συνδέσμους της ομάδας, όπου πραγματοποιήθηκαν έφοδοι της αστυνομίας.

Από το σύνολό των καταδικασθέντων, έξι τιμωρήθηκαν με ποινές κάθειρξης και οι υπόλοιποι με ποινές φυλάκισης (που είτε ανεστάλησαν είτε μετατράπηκαν). Οι περισσότεροι κρίθηκαν ένοχοι για ναρκωτικά, ενώ η ανώτερη ποινή αφορούσε κατηγορούμενο που αντιμετώπιζε την πράξη της κατοχής, διάθεσης και πώλησης ναρκωτικών. Εξάλλου, ένοχοι κρίθηκαν όσοι εμπλέκονταν σε ληστεία μέσα στους χώρους του ΑΠΘ.