Το διάστημα που έχει διανύσει ως πρώτος προπονητής της Μπαρτσελόνα, κρίνεται από την κοινή γνώμη ως απόλυτα επιτυχημένο. Παρά το αυτό και παρά τη δεδομένη πρόθεση της διοίκησης των Καταλανών να ανανεωθεί η μεταξύ τους συνεργασία, ο Λουίς Ενρίκε δεν έχει πάρει ακόμα κάποια απόφαση αναφορικά με το μέλλον του.

Συνεπώς, το ενδεχόμενο να αντικατασταθεί το ερχόμενο καλοκαίρι, είναι υπαρκτό. Κατόπιν αυτού, η ισπανική Marca παρουσίασε τα έξι επικρατέστερα ονόματα για να τον διαδεχτούν, σε περίπτωση που τελικά αποφασίσει να αφήσει τη θέση του.

Ερνέστο Βαλβέρδε

Παλιός γνώριμος των προπονητικών... ρεπορτάζ της Μπαρτσελόνα. Παρότι έχει επανειλημμένως δηλώσει την αφοσίωσή του στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, το όνομα του πρώην τεχνικού του Ολυμπιακού, δεν λέει να "ξεκολλήσει" από το μυαλό του περίγυρου των "μπλαουγκράνα". Κατά πολλούς, αποτελεί και το πρώτο φαβορί, ενώ το συμβόλαιό του με τους Βάσκους λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Χουάν Κάρλος Ουνθουέ

Το όνομα ενδέχεται να μη λέει κάτι στους περισσότερους, αλλά είναι ο βοηθός του Λουίς Ενρίκε στην ομάδα της Βαρκελώνης. Γι' αυτό και θεωρείται πιθανό, όπως ακριβώς είχε συμβεί με τον Τίτο Βιλανόβα, όταν ο Πεπ Γκουαρδιόλα αποχώρησε το 2013, να προαχθεί σε πρώτος προπονητής των Καταλανών.

Εουσέμπιο Σακριστάν

Ο εν λόγω κύριος βρίσκεται στο "τιμόνι" της Ρεάλ Σοσιεδάδ αυτήν την περίοδο, επιδεικνύοντας εξαιρετικό έργο (5η θέση στη LaLiga) κι ενώ προ μερικών ετών προπονούσε τη β' ομάδα της Μπαρτσελόνα. Θα μπορούσε να αποτελέσει μια επιλογή για τους "μπλαουγκράνα", αν και τ' όνομά του βρίσκεται σχετικά χαμηλά στη λίστα.

Λοράν Μπλαν

Μετά την απομάκρυνσή του από τον πάγκο της Παρί Σεν Ζερμέν το περασμένο καλοκαίρι, ο πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα, Λοράν Μπλαν, έμεινε δίχως δουλειά. Αποτελεί δεδομένα έναν τεχνικό υψηλού επιπέδου και θα μπορούσε, επίσης, να διαδεχτεί τον Αστουριανό τεχνικό.

Ρόναλντ Κούμαν

Με το συμβόλαιό του να "εκπνέει" το 2017, ο νυν τεχνικός της Έβερτον, με άκρως επιτυχημένη πορεία στον πάγκο της Σαουθάμπτον τα προηγούμενα χρόνια, ενδέχεται να είναι μια εξαιρετική επιλογή για οποιαδήποτε ομάδα. Στα "ζαχαρωτά", πάντως, η πορεία του είναι οριακά ικανοποιητική, μέχρι στιγμής.

Φρανκ Ντε Μπουρ

 

Η δουλειά του στην Ίντερ δεν ήταν η προσδοκώμενη, αν και απομακρύνθηκε βιαστικά τον περασμένο Νοέμβριο. Ωστόσο, οι Καταλανοί έχουν τοποθετήσει τις προπονητικές τους ικανότητες σε ψηλό "βάθρο" και το ενδεχόμενο να τον προσεγγίσουν, δεν πρέπει ν' αποκλειστεί.

Βεβαίως, αν ο Λουίς Ενρίκε καταλήξει στο ότι θέλει ν' αποχωρήσει με τη λήξη του συμβολαίου του, οι υποψήφιοι αναμένεται να πληθύνουν. Ο 46χρονος προσελήφθη, ως πρώτος προπονητής των "μπλαουγκράνα", το καλοκαίρι του 2014. Προηγουμένως, είχε περάσει από τις Μπαρτσελόνα Β', Ρόμα και Θέλτα κατά σειρά. Αποκορύφωμα της μέχρι σήμερα πορείας του, ήταν η κατάκτηση του τρεμπλ, τη σεζόν 2014-15.

 

 

πηγή: sport24.gr